Red Bull 0,25l

Red Bull 0,25l v pločevinki je izredno priročen na poti do cilja. Če svoje telo želite hitro napolniti z energijo, potem bo Red Bull 0,25l idealna rešitev za vas! Ne verjamete? Potem je skrajni čas, da se odžejate s tem energijskim napitkom. Slednjega pa vam bomo še malce bolj natančno predstavili v nadaljevanju. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Red Bull 0,25l

 Red Bull 0,25l je gazirana poživilna pijača, ki izvira iz Avstrije in Tajske. Že takoj na začetku moramo omeniti, da po angleško Red Bull pomeni – Rdeči bik. Slednji simbolizira ogenj, akcijo in močno energijo. Omenjena pijača se že vrsto let prodaja kot energijski napitek. Ta naj bi imel pozitiven vpliv na povečano vzdržljivost, budnost in izboljšanje počutja. Ravno zaradi tega se z njim zelo radi odžejajo šoferji med pavzo, športniki med odmori in še nekateri drugi. Zapišemo lahko, da je Red Bull 0,25l edinstvena formula, ki vsebuje sestavine najvišje kakovosti. Slednje vam bomo predstavili v nadaljevanju članka. 

Sestavine Red Bull-a 0,25l

Najprej vam moramo predstaviti najbolj pomembno sestavino – kofein. Ta je naravno prisoten v več kot 60 rastlinah in vsebovan v mnogih živilih (kot so: čaj, kava ali čokolada). Ena izmed osnovnih aktivnosti kofeina v človeškem telesu je stimulativen učinek na miselne funkcije. Kofein namreč prispeva k izboljšanju koncentracije ter hkrati povečuje človekovo budnost.

Kofein

Ali ste vedeli, da ena 250 ml pločevinka te pijače vsebuje 80 mg kofeina? Ta vrednost pa je približno enaka kot vrednost skodelice kave. Poleg omenjene sestavine pa formula vsebuje tudi vitamine skupine B. Gre za bistvena mikrohranila, ki jih človek potrebuje za normalno delovanje telesnih funkcij. Obstajata dve vrsti vitaminov, in sicer tisti, ki so topni v maščobah in pa vodotopni. Red Bull 0,25l vsebuje tako imenovane vodotopne vitamine, kar pomeni, da se vitamini v telesu ne shranjujejo tako dolgo kot tisti, ki so topni v maščobah. Namesto tega krožijo po krvni plazmi in tisto, česar telo ne potrebuje, se izloči. Energijski napitek vsebuje naslednje vodotopne vitamine B: niacinamid (vitamin B3), pantotenska kislina (vitamin B5), vitamin B6 in še vitamin B12. Povzamemo lahko, da prav vsi našteti vitamini prispevajo k normalnemu delovanju telesnega organizma, ki vsakodnevno ustvarja energijo. Poleg tega prispevajo še k normalnim mentalnim procesom.

Tavrin (aminokislina)

Na tretjem mestu je sestavina, ki sliši na ime tavrin. Gre za aminokislino, ki je naravno prisotna v človeškem telesu in tudi v vsakdanji prehrani. Tavrin se v visokih koncentracijah nahaja predvsem v srcu, krvi, mišicah in možganih. Vključen je tudi v precej širok razpon bioloških procesov. Red Bull 0,25l sestavljajo seveda tudi sladkorji, ki se sicer pridobivajo iz sladkorne pese. Sladkor je dobro poznan ogljikov hidrat, ki najdemo že skorajda v vsakem živilu. Verjetno veste, da so ogljikovi hidrati osnovna hranila, ki jih uživamo preko vsakodnevne prehrane. Kot zanimivost pa moramo dodati, da Red Bull vsebuje 11 g sladkorja na 100 ml. Ta količina je primerljiva s količino sladkorja v 100 ml pomarančnega ali jabolčnega soka. Ker v podjetju dobro vedo, da niso vsi ljubitelji sladkorja, so pred leti ustvarili še naslednji različici: Red Bull Zelo Calories ali Sugarfree. Poskusite ju tudi vi!

Alpska voda

Nazadnje vam predstavljamo še ključno sestavino tega energijsko bogatega napitka. To je alpska voda. Slednja ima najvišjo kakovost. Pridobivajo jo iz izvirov v bližini proizvodnih enot v Švici in Avstriji. Alpska regija je znana kot ena izmed največjih virov sveže pitne vode na našem planetu. Tam se voda neprestano obnavlja.

Official Red Bull car

Če smo vas v tokratnem članku navdušili nad to pijačo, potem vas prijazno vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in svoje pločevinke Red Bull 0,25l naročite tudi vi. Tekočina vam bo zagotovo dala »krila«, da boste uspešno premagali dan.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *