Študentsko delo Maribor

Študentsko delo Maribor ponuja skozi celo leto zelo velik izbor različnih prostih del. Na spletni strani podjetja Mjob lahko izbereš parametre (regija, vrsta dela, delovni čas, urna postavka) in tako še hitreje poiščeš primerno delo, ki bo skladno s tvojimi željami in zahtevami. Trenutno je na voljo več kot 1000 različnih prostih del, med njimi tudi študentsko delo Maribor. Poslovalnica Mjob Maribor se nahaja na naslovu Slovenska ulica 33. Svoja vrata imajo odprta vsak dan v tednu, in sicer od 8. do 16. ure. V kolikor jih ne moreš obiskati v fizični poslovalnici, ti svetujemo, da jih pokličeš na telefonsko številko 02 23 43 400. Hitro odzivni pa so tudi preko elektronske pošte: [email protected]. Prijazno osebje ti bo z veseljem priskočilo na pomoč pri iskanju študentskega dela Maribor ali pa ti bodo odgovorili na morebitna vprašanja. 

Študentsko delo Maribor

V nadaljevanju tokratnega članka ti bomo predstavili nekaj informacij o pogojih, ki so potrebni za opravljanje študentskega dela Maribor. Prijazno vabljen, da nadaljuješ z branjem, saj boš zagotovo izvedel veliko pomembnih podatkov. 

Pogoji za uporabo študentskega servisa

Študentsko delo Maribor lahko v Republiki Sloveniji opravljajo naslednje osebe: 

  • S statusom študenta.
  • S statusom dijaka, ki so že dopolnile 15 let. Status osnovnošolcem dodelijo na podlagi spričevala o zaključeni osnovni šoli in potrdila o vpisu za tekoče šolsko leto. V študentski servis se lahko včlanijo pred 15. letom starosti in pred končanjem osnovne šole. Vendar pa ne morejo delati preko napotnice in pregledovati prostih del.
  • S statusom udeležencev izobraževanja odraslih, ki so mlajše od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja ter niso v delovnem razmerju, prijavljene kot brezposelne osebe ali se ne izobražujejo v skladu s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.

Izjeme

Poleg vseh omenjenih pa lahko delo opravljajo tudi študentje tujih univerz, izredni študenti in pa slovenski državljani, ki študirajo na univerzah v tujini. Dokazilo o statusu je v tem primeru potrdilo o vpisu na tuji šoli ali pa na fakulteti. 

Preberite tudi:

Kako začnem?

V kolikor želiš opravljati študentsko delo Maribor, pa si moraš najprej priskrbeti napotnico za delo. Naročiš jo lahko na tri načine: 

  • z nekaj kliki v spletni poslovalnici Moj Mjob,
  • tako, da pokličeš v eno od njihovih poslovalnic,
  • osebno, če se oglasiš v njihovi poslovalnici.
Mjob spletna poslovalnica

Kaj vse rabim da začnem delati na študentskem servisu?

Še preden se boš odločil za naročilo napotnice, pa ti svetujemo, da pripraviš naslednje podatke, ki jih boš potreboval ob naročilu: priimek in ime, člansko številko ali rojstni datum, naziv delodajalca, pri katerem boš delal, vrsto dela ter datum pričetka in zaključka dela.

Vedi, da je napotnica precej pomemben dokument, zato moraš upoštevati nekaj ključnih pravil: 

Napotnica

  • Napotnica mora biti izdana pred pričetkom tvojega dela. Če delaš brez nje, to pomeni, da delaš na črno. Takšno delo pa je po zakonu kaznivo.
  • Napotnica mora biti dostopna na lokaciji, kjer opravljaš delo.
  • Priporočljivo je, da podjetja vodijo delovodnik ur za dijake/študente enako kot za redno zaposlene. Ravno iz tega razloga ne bo nič narobe, če boš tudi sam svoje ure beležil. 
Mjob by Workforce d.o.o.

Vrste napotnic

Kot zanimivost naj na tem mestu omenimo še to, da poznamo dve vrsti napotnice. To sta enkratna in stalna. Pri enkratni napotnici je veljavnost le za določeno obdobje oziroma kratkotrajno delo. Med tem ko je pri stalni napotnici veljavnost do preteka statusa. Enkratna napotnica je sestavljena iz štirih izvodov, ki predstavljajo naslednje elemente:

  • prvi izvod je namenjen podjetju oziroma naročniku,
  • drugi in tretji izvod sta namenjena študentskemu servisu,
  • četrti izvod pa je potrdilo za študenta.

Napotnica je veljavna v primeru, da so vse rubrike ustrezno izpolnjene. Na eno stalno napotnico pa je mogoč obračunati več nakazil. Omenjene napotnice še posebej priporočajo uporabnikom spletne aplikacije Moj Mjob. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *