Citroen C5

Citroen C5 izstopa zaradi obilice zmogljivosti! Gre za javnosti športno terensko vozilo, ki je po svoji morfološki zgradbi 100 % pravi SUV v izredno velikimi kolesi, mogočnim ter obenem zaščitniškim dizajnom. Ima tudi privzdignjeno podvozje. Po svojih grafičnih elementih, značajskih lastnostih, široki ponudbi za individualizacijo podobe pa je zares pravi član družine Citroen. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o vozilu Citroen C5. V kolikor želite izvedeti več o tem edinstvenem jeklenem konjičku, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Citroen C5

SUV Citroen C5 Aircross

SUV Citroen C5 Aircross je najbolj udobno in obenem modularno športno terensko vozilo v svojem segmentu. Poleg nenadomestljivega udobja namreč ponuja še največjo prostornino prtljažnika v svoji kategoriji (od 580 pa do 720 litrov). Prostornina je odvisna od tega, ali so sedeži pomaknjeni naprej ali ne. Kot zanimivost na tem mestu moramo omeniti, da je Citroen C5 ambasador programa Citroën Advanced Comfort, ki ponuja pomembne inovacije oziroma novosti. Med njimi so: vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom (R), sedeži Advanced Comfort in tudi trije posamični, drsno pomični, zložljivi in po naklonu nastavljivi zadnji sedeži. Gre za športno terensko vozilo nove generacije (SUV Next-Generation SUV) z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in kar 6 tehnologijami za vzpostavitev povezave. To je zares super!

Citroen C5 Aircross Hybrid SHINE

Vozilo v dolžino meri 4,50 m. Poleg obilice zmogljivosti, izstopa predvsem njegova dinamična drža brez enega samega kančka agresivnosti. V avtomobilski segment SUV je Citroen C5 tako zagotovo  vnesel veter svežine. Zanj so poskrbeli širok in impozanten prednji del avtomobila, visok pokrov motornega prostora in predvsem lepe, tekoče linije. Slednje krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump® z dekorativnim vstavkom. Svežino so prinesli še veliki kolesi s premerom 720 mm, 230 mm visoko podvozje, zaščita spodnjega dela karoserije in blatniški koši ter še veliko več.

Citroen C5 Aircross Hybrid SHINE

Panoramska streha

Ali ste vedeli, da je Citroen C5 opremljen še s panoramsko stekleno streho? Gre za izjemno praktičen dodatek, ki omogoča vsem prisotnim v vozilu, da jih boža naravna svetloba neba. Streha ima tudi možnost odpiranja. Z bočnega profila je torej mogoče opaziti lebdečo streho in neprekinjene steklene površine, ki jih poudarja kroman dodatek v obliki črke C. Ta priča o prostorni notranjosti. Širok zadnji del z vertikalno razporejenimi linijami nakazuje na prostoren prtljažni prostor, ki je lahko zelo prostoren v primeru podiranja sedežev. Optična bloka reliefne strukture sta opremljena s štirimi podolgovatimi moduli 3D na diode LED na vsaki strani tega športnega terenskega vozila.

Citroen C5

Prostoren in impozanten

Tudi potniški prostor novega SUV-ja je prostoren in pa impozanten. Po njem se tako rekoč prepletajo izjemno razkošne in tekoče površine, ki niti najmanj ne zanemarjajo funkcionalnosti. Naj poudarimo, da se po celotni širini robustno zasnovane in horizontalno umeščene armaturne plošče razteza obloga iz toplotno obdelanega materiala. Tudi na voznikovi strani lahko najdemo instrumentalno ploščo, in sicer z 12,3-palčnim digitalnim zaslonom TFT. Ta izbrane informacije in podatke za vožnjo prikazuje v voznikovem vidnem polju, tako da so ves čas dosegljive.

30 kombinacijami za zunanjost v povezavi s 7 barvami karoserije

Ali veste, da Citroen C5 nudi še široko paleto možnosti za individualizacijo podobe? To pa seveda pomeni, da lahko omenjeni avtomobil zunanje uredite čisto po svojih željah. Izbirate lahko med 30 kombinacijami za zunanjost v povezavi s 7 barvami karoserije (to so: bela Banquise, črna Perla Nera, siva Platinium, siva Acier, rdeča Volcano, modra Tijuca, bela Nacré) in 3 barvnimi paketi (Silver, White in Red). Naštete barve karoserije je možno kombinirati s streho v črni Perla Nera. Seveda pa so tudi v potniškem prostoru številne različne možnosti za individualizacijo podobe s petimi ambienti. Slednji se poigravajo s svetlobo, toploto in prefinjenostjo.

Citroen C5

Za še več informacij in podatkov o omenjenem jeklenem konjičku pa kliknite na zgornji odebeljeni napis.

Preberi tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *