Heineken

Heineken je veliko in dobro znano podjetje po skorajda celem svetu. Gre za nizozemsko pivovarsko podjetje, ki ga je leta 1873 ustanovil Gerard Heineken. V tistem času je namreč mladi podjetnik odkril svojo veliko strast, ki jo je imel do varjenja piva. Zgodba se je nadaljevala tako, da je mladi podjetnik Gerard kupil kos zemljišča (v današnjem središču Amsterdama) in na njem zgradil pivovarno. Od takrat naprej je le še izpopolnjeval in nadgrajeval recept. Tako je na Nizozemskem nastal prvi odlični ležak. To je seveda dobro uležano močnejše svetlo pivo.

V nadaljevanju bomo predstavili nadaljnji razvoj podjetja Heineken, nekatere zanimivosti in najbolj prodajane izdelke podjetja. Ob prebiranju tokratnega članka boste zagotovo uživali, saj smo za vas na tem mestu zbrali veliko informacij o priljubljeni pijači-pivu.

Zgoraj zapisana zgodba se je nadaljevala s tem, da je ime Heineken na pivskih steklenicah postalo narodni simbol za kakovost. S tem se je še bolj razširil glas o Heinekenu in ker je bilo čedalje več povpraševanja po pivu, se je pivovarna morala začeti širiti.

Heineken po 140 letih

Tudi sedaj po 140 letih je ime na steklenici ostalo isto, saj so Gerardovi otroci in vnuki poskrbeli, da se je ohranilo. Med tem časom so otroci odkrili veliko novih območij in Heineken je postal prepoznaven skorajda vse povsod po svetu. Že štiri generacije so se izmenjale od ustanovitve podjetja, vendar je njihova strast do varjenja piva še vedno enako močna. Na tem mestu vas želimo spomniti, da varijo izredno vrhunsko pivo! Zavedajte se, da je pivo narejeno z veliko truda in ljubezni do varjenja. To pa je glavni razlog, da se ohranja tradicija odličnosti in družinskega imena.

Naj vam na kratko predstavimo, kje tiči skrivnost Heinekenovega uspeha. Poleg naravnih sestavin kot so voda, hmelj in slajeni ječmen, je v pivu prisoten tudi pomemben dodatek. V mislih imamo sestavino, ki se imenuje Heinekenov kvas. Morda ste danes prvič slišali za to sestavino ali pa jo že poznate. Pa saj je vseeno, najpomembnejše je to, da se Heinekenov specifični kvas ponaša z bogatim in hkrati uravnoteženim okusom. Že od 19. stoletja pa blag sadni priokus vpliva na še bolj posebno svež okus piva.

Na tem mestu naj vas še seznanimo z zanimivo ugotovitvijo. Pivovarji podjetja Heineken so namreč ugotovili, da varjenje v vodoravnih rezervoarjih omogoča ustvariti popoln tlak za edinstveni Heinekenov kvas. To sicer ni v skladu z določili industrijskih standardov, ki določajo uporabo navpičnih rezervoarjev, vendar se ravno zaradi tega njihovo pivo lahko pohvali z bogatim in uravnoteženim okusom.

Pivovarna se lahko pohvali tudi s tem, da vsak dan v 192 državah po svetu postrežejo več kot 25 milijonov okusnih piv Heineken. Zavedajo se, da se kakovost in odličnost meri v čistosti piva!

Sedaj pa naj vam na kratko predstavimo še nekaj najbolj priljubljenih piv, ki jih varijo v omenjenih pivovarnah. Med najbolj prodajani je seveda svetlo pivo, ki ga najpogosteje kupite v steklenici ali pločevinki. Zagotovo to pijačo prepoznate že na daleč, saj je dobro zavarovana v zeleni steklenici, z nalepko rdeče zvezde in smejočega se e-ja. Takoj za njim je največja inovacija letošnjega leta, in sicer Heineken 0.0. Gre za vrsto brezalkoholnega piva, ki je narejen z dvostopenjskim postopkom varjenja in fermentacije. S popolnoma naravnim postopkom so temu pivu mojstri varjenja izločili alkohol. Za odličen okus so poskrbele sestavine (voda, ječmen, slad, hmeljski ekstrakt) in med njimi ne manjka niti edinstveni A-kvas.

Preberite tudi ostale naše članke:

Točeno pivo

Točeno pivo je seveda tudi med najbolj priljubljenimi, saj ga najpogosteje v gostilnah ali pivnicah naročijo vsi največji ljubitelji piva. Gre namreč za pivo, ki ima povsod po svetu enako kakovost in okus. Na to so v omenjeni pivovarni izjemno ponosni, saj se dobro zavedajo, da pivo in zrak nikakor ne gresta skupaj. To seveda pomeni, da zrak vpliva na izrazit okus piva in da je pivo potrebno dobro zaščititi. Kot sami pravijo, mora biti vrhunsko pivo tudi vrhunsko zavarovano in zato je zelo pomembna čvrsta pena. Slednja ima vlogo tesnila in preprečuje, da bi zrak prišel v stik s pivom. Pena tudi zadrži mehurčke v pivu in tako pripomore k svežemu okusu dlje časa!

Naj omenimo še to, da so v podjetju Heineken razvili tudi točilne naprave za pivo. Te so sicer v večjem porastu v gostilnah in točilnicah, vendar se jih čedalje bolj poslužujejo tudi pri domači uporabi. Gre za izredno lep in kvaliteten aparat za točeno pivo, ki je namenjen tudi domači uporabi. Zagotovo bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in želje! Imenuje se SUB in ga je oblikoval znani oblikovalec Marc Newson. Točilna naprava je izredno preprosta za uporabo in nepogrešljiva v vaši kuhinji. Pivo bo v tej napravi vedno dobro ohlajeno in zaščiteno pred zunanjimi vplivi svetlobe ali toplote.

Kozarci za pivo

Kozarci za pivo bodo pripomogli k še boljši izkušnji pri pitju piva. Slednji so nepogrešljivi, saj so izjemno elegantno oblikovani. Ukrivljena oblika tudi pripomore k temu, da ima pivo popoln pretok in ravno pravšnjo količino zaščitne pene. Heineken kozarci za pivo imajo prostornino 25 cl in vgraviran logotip pivovarne. Ravno zaradi tega vam svetujemo, da jih ne perete v pomivalnem stroju, saj lahko napis sčasoma izgubi kvaliteto. Raje si vzemite nekaj minut časa in poskrbite za to, da bodo kozarci izgledali kot novi več let. Verjemite, ne bo vam žal.

V kolikor vas zanima še več informacij o pivovarni oziroma pivu, ki smo vam ga predstavili danes, kliknite na besedo Heineken in že se boste znašli na njihovi spletni strani.

Ne pozabite, da pitje alkohola zagotovo ne bo škodovalo zdravju, če ga boste uživali v zmernih količinah! Pa na zdravje!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *