Pivo

Pivo je ena izmed najbolj priljubljenih osvežilnih pijač na svetu. Le kako to ne bi bil, saj ima tako osvežujoč in poln okus! 

Ste vedeli, da je na tretjem mestu na lestvici svetovne porabe? Pred njim sta uvrščena le voda in čaj. 

Velja tudi za najstarejšo alkoholno pijačo, ki je bila v malo drugačni obliki poznana že Mezopotamcem in starim Egipčanom. Od takrat pa vse do danes so mojstri varjenja skrbno dodelali in nadgradili proces nastanka tega nenadomestljivega napitka.

V nadaljevanju smo za vas pripravili še več novic in podatkov o aktualnih temah, kot so Union, Laško pivo, točeno pivo, točilne naprave za pivo in kozarci za pivo.

Še pred nadaljnjim branjem pa naj vam kot zanimivost omenimo še to, da sta se leta 2016 Pivovarna Union in Pivovarna Laško povezali v podjetje Pivovarna Laško Union d.o.o.

Union

Union je blagovna znamka. V Ljubljani se nahaja njihov sedež, ki velja za eno izmed največjih pivovarn v Sloveniji. Odlikuje jih 150 letna tradicija, rezultat tega pa je izjemen okus piva.

Union

Tega varijo z vrhunskim ječmenovim sladom. Aromatski dodatek Aurore (starinska vrsta hmelja iz Savinjske regije) in blaga grenčica sta popolna kombinacija, ki se združita v harmonični okus. 

Na trgu je veliko odličnih piv. Dostopni so tako v stekleni embalaži kot tudi v pločevinki. Najbolj znano je Union svetlo pivo, ki ponuja osupljiv kulinarični užitek. Takoj za njim je okusno Nefiltrirano temno ali svetlo, ki je nastalo kot rezultat radovednih pivovarjev. Pohvalijo se lahko tudi z brezalkoholnim pivom, ki ga ponujajo celo v dveh različnih okusih (bezeg ali grenivka). Še vrsta zanimivih izdelkov je v njihovi ponudbi, zato si vzemite čas in jih poskusite. Ne bo vam žal!

Laško pivo

Laško pivo se nahaja v samem vrhu Evropskega prostora. Pivovarne se nahajajo kar v 33 državah svetovnega trga. Razlog za to so seveda izbrane najboljše sestavine, med katerimi so svetovno znane sorte slovenskega hmelja. V pivovarni varijo po klasično tradicionalni recepturi, s pomočjo najnovejše tehnologije. 

V omenjeno trgovsko ime spadajo naslednji proizvodi:

  • Laško Zlatorog temno
  • Laško Weiβbeer

Našteti izdelki so simbol kakovostnih prvin in desetletnih izkušenj. Pivovarji so ugotovili, da celo kvaliteta vode vpliva na značaj piva. Izjemno pomemben med sestavinami je tudi slad, ki ga zbirajo iz najbolj popolnih sort ječmena.

Laško pivo

Pohvalijo se lahko tudi s tem, da so že od leta 1825 proizvodi narejeni z veliko spoštovanja, ljubezni in vloženega truda. 

Točeno pivo

Točeno pivo prijetno ohlajeno priteče iz sodčka, v katerem ohranja svoj okus. Poleg tega, sodček nudi tudi zaščito pred zunanjo svetlobo in toploto ter s tem onemogoča kvarjenje. Navadno ga lahko kupimo v barih ali točilnicah. Velika prednost točenega piva je tudi v tem, da se pije iz primernega kozarca. To pa seveda pomeni, da lahko pride do še bolj izražene arome in posledično tudi okusa. Na tem mestu ne pozabimo tudi na vonj, ki bo še posebej izražen v kozarcu in bo izjemno dišal.

Točeno pivo

Zavedati se moramo, da pijača v sodčku ne sme stati predolgo in jo je potrebno v primernem času menjati. 

Točilne naprave za pivo

Točilne naprave za pivo so vse bolj zaželene in posledično tudi vse bolj dostopne na trgu. Imajo veliko prednosti in mednje sodi tudi to, da nudijo posebno svežino in izjemno hlajenje. Obenem so tudi estetsko oblikovane in so prava »paša za oči«, saj imajo prefinjen slog. Njihova uporaba je zelo enostavna in največkrat delujejo na elektriko.

točilna naprava za pivo
točilna naprava za pivo

Do še ne dolgo nazaj, smo lahko točeno pivo naročili le v barih ali točilnicah, sedaj pa so na voljo tudi točilne naprave, ki jih lahko kupimo in uporabljamo kar doma. V spletni trgovini rundasekunda.si imajo na voljo kar nekaj različnih tipov omenjenega pripomočka in vljudno vas vabimo, da si jih ogledate. 

Verjemite, da boste vi in vaši gostje navdušeni nad svežim pivom, ki bo pritekel kar iz vaše kuhinje!

Kozarci za pivo

Kozarci za pivo so posebne, edinstvene in predvsem praktične oblike, ki pripomore k lažji oprijemljivosti. Z zanimivim dizajnom ali logotipi navadno še bolj pritegnejo pivca. Pri slednjih kozarcih je potrebno paziti, da jih čim manj (ali pa sploh ne) peremo v pomivalnem stroju. Napisi namreč lahko sčasoma izgubijo svojo prvotno podobo in kvaliteto.

Kozarci za pivo

Najpogosteje imajo prostornino 0,3 L ali 0, 5 L. Takšen volumen imata tudi dobro poznana kozarca Laško in Union. 

Omenjeni pripomoček je torej nepogrešljiv. Pravi pivski poznavalci bodo to zagotovo potrdili, saj pravijo, da pivo v kozarcu prispeva še k boljši pivski izkušnji. 

Vabimo vas, da si ogledate naše najbolj brane članke:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *