Opel Astra

Opel Astra je popolnoma nova in še bolj osupljiva, kot je bila doslej! Gre za eleganten, dinamičen in predvsem inovativen avtomobil, ki navdušuje z nemško izdelavo ter vodilnimi inovacijami v segmentu, kot so IntelliLux LED® matrični žarometi, prostoren prtljažnik in športen videz – vse to poudarita nova vrhunska 3D maska in še sijajno črni paket. V nadaljevanju tokratnega članka smo za vas, naše zveste bralce, pripravili še več informacij in podatkov o tem jeklenem konjičku. V kolikor želite izvedeti, kako je opremljena nova Opel Astra, kateri so njeni najnovejši dodatki in funkcije, potem vam svetujemo, da nadaljujete z branjem.

Opel Astra

Notranjost Opel Astre

Najprej naj vam predstavimo notranjost tega jeklenega konjička. Pohvali se lahko z obilico prostora za noge na zadnji klopi, vrhunskimi sedeži ter udobjem. Naj poudarimo, da je sodobna oblika notranjosti izdelana po meri nove Opel Astre in se osredotoča predvsem na vaše prijetno počutje. Na voljo sta vsestransko nastavljiva ergonomsko aktivna sedeža, ki imata certifikat zveze za zdrav hrbet (oznaka AGR). Ta voznikov in tudi sovoznikov sedež omogočata številne nastavitve.

Notranjost Opel Astre

Med njimi je na voljo tudi ledvena opora, podaljševanje sedežne blazine in še ogrevanje prednjih ter zunanjih zadnjih sedežev. Najboljše je to, da lahko voznikov sedež nadgradite še z masažno funkcijo, prezračevanjem in pomnilnikom vaših osebnih nastavitev. Tudi prtljažni prostor vas bo zagotovo zelo očaral, saj ta vsestranska Opel Astra uresničuje vse možnosti. S prostornino prtljažnika od 540 pa tudi do 1630 litrov je različici Sports Tourer vedno zagotovljena velika prednost. V razmerju 60:40 deljena zadnja sedežna klop pa je del že poznane, standardne opreme. Za še večjo prilagodljivost je na voljo za doplačilo tudi delitev v razmerju 40:20:40, in sicer z odprtino za prevoz nekoliko večjih predmetov. Obe možnosti sta opremljeni še z gumbom za poklop. 

zunanjost Opel Astre

Notranjost avtomobila je opremljena z dvopodročno samodejno klimatksko napravo. Tako lahko voznik in sovoznik (glede na svoje potrebe) izbereta različne nastavitve klime. Poleg tega Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec omogoča, da ga preprosto odmrznete in odrosite. Ogrevanje prednjih in celo zunanjih zadnjih sedežev ter še nepogrešljiv, ogrevan volan vas hitro ogrejejo v mrzlih zimskih jutrih. Ta avtomobil ima veliko strešno okno z električnim pomikom z vetrno zaščito, ki preprečuje prepih, senčnik pa vas ščiti pred vročino. Pa naj vam na tem mestu predstavimo še funkcijo električnega pomika prtljažnih vrat. Gre za to, da za odpiranje in zapiranje prtljažnika zadošča že en sam preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem. Nastavite lahko višino odpiranja za prostore z nižjim stropom. Prav tako lahko pritisnete eno od tipk na prtljažnih vratih, voznikovih vratih ali pa na ključu. Če povzamemo, vse skupaj poteka tako zelo enostavno brez ključa in prostoročno.

Notranjost Opel Astre

Zunanjost

Glede zunanjega videza lahko zapišemo, da so na voljo nove barve. Izbirate lahko v bogati paleti elegantnih barv, saj bo tako lahko vaša Opel Astra zares izstopala.  Če se želite voziti s slogom, izberite platišča, ki vaši Opel Astri zagotovijo vaš značaj. Za pravi slog in predvsem dobro vidljivost bodo poskrbele Oplove značilne zadnje LED luči, ki so v obliki krila in dnevne luči. IntelliLux LED®  matrični žarometi zagotavljajo izredno pomembno vidljivost brez bleščanja in ne slepijo voznikov, ki vozijo nasproti.

Opel Astra

To jim omogoča samodejno prilagajanje. To tudi pomeni, da lahko vozite z dolgimi lučmi, ne da bi motili druge voznike. Žarometi vsebujejo 16 ločenih LED elementov in ob srečanju z drugimi vozili sistem izklopi enega ali več LED elementov. Gre za inovacijo, ki končno omogoča voznikom, da lahko pri nočni vožnji ves čas uporabljajo dolge luči. Ker pa vodilna tehnologija pomeni tudi prihranek energije, njihovi zmogljivi in predvsem učinkoviti žarometi porabijo le 20 vatov, kar pomeni tudi manj emisij ogljikovega dioksida na avtomobil.

Kaj morate vedeti pred nakupom

Sedaj pa vam bomo predstavili nekaj informacij o varnosti, ki jo ponuja Opel Astra. Slednja nudi varnostne sisteme in najbolj sodobno tehnično izpopolnjene funkcije, med katerimi je tudi opozarjanje na nevarnost naleta. Ta varnostna funkcija s samodejnimi prikazi in zvočnimi opozorili pomaga vozniku, da se izogne naletu ali pa preprosto zmanjša njegove posledice.

Kaj morate vedeti pred nakupom

Na voljo je tudi vzvratna kamera, ki omogoča varno parkiranje na preprost način. S to kamero je olajšana vzvratna vožnja. Slednja predstavlja prijetno izkušnjo brez stresa. Vgrajeni zaslon sproti prikazuje vse, kar se dogaja za vami in vam s prav posebnimi, natančnimi smernicami pomaga manevrirati ter tudi oceniti razdaljo do drugih predmetov. Nadgradnja na digitalno različico, ki je na voljo z znanim sistemom Multimedia Navi Pro, prinaša še ostrejši in obenem tudi bolj nazoren, natančen prikaz.

Parkirni pomočnik

V kolikor se dnevno soočate s parkiranjem, potem imamo za vas rešitev. Napredni parkirni pomočnik Opel Astra od sedaj omogoča, da bo parkiranje vozila popolnoma preprosto. Z zaznavanjem parkirnega mesta in samodejnim usmerjanjem vanj, vam omogoča, da ste sproščeni med varnim in hitrim parkiranjem. Med vodenim parkiranjem sistem prikaže jasne napotke za vožnjo nazaj ali naprej in za ustavljanje vozila. 

Parkirni pomočnik

Regulator hitrosti

Predstavljamo vam še samodejni regulator hitrosti, ki dodatno omogoča vožnjo brez stresa. S pospeševanjem in upočasnjevanjem v razponu hitrosti od 30 do 180 km/h tako imenovani samodejni regulator hitrosti omogoča vzdrževati varnostno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. Na voljo pa je še električna parkirna zavora, ki se pri speljevanju samodejno sprosti. Kompaktna velikost zagotavlja več prostora za bolj opremljeno sredinsko konzolo in še praktičen naslon za roke. 

Regulator hitrosti

Ta vrhunski avtomobil ponuja resnično vse in še več. Če ga želite še bolj spoznati, potem vam svetujemo, da se z njim odpeljete na testno vožnjo. Pridobite še eno izkušnjo več in se prijavite na vožnjo! Verjamemo, da boste navdušeni nad Opel Astro!

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *