Nefiltrirano pivo Union

Nefiltrirano pivo Union, ki je nastalo iz radovednosti, navdušuje vse ljubitelje piva. Je izjemno pitno in osvežujočega okusa z značilno grenčico, ki jo dodeljuje hmelj. Tradicionalna Union pivska kvasovka pa pivu prinaša značilen okus. 

Nefiltrirano pivo Union je sestavljeno iz šestih osnovnih sestavin. Te so voda, ječmenov slad, ječmen, hmelj, hmeljni ekstrakt in pivske kvasovke. Vsebnost alkohola na 0,5 l znaša 4,9 %. Poglejmo si kakšne so hranilne vrednosti na 100ml. Energijska vrednost znaša 170 kJ / 40 kcal, maščobe 0 g, ogljikovi hidrati 3,4 g od tega sladkorji < 0,1 g, beljakovine 0,5 g in sol < 0,03 g. 

Svetlo nefiltrirano pivo - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Nefiltrirano pivo Union značilnosti

Za nefiltrirana piva je značilno, da so motna. Takšno je na pogled tudi nefiltrirano pivo Union. Njegov izgled spremlja zlata barva, natočen v kozarec pa na vrhu ustvari lepo puhasto peno. Okus piva je najprej nekoliko sladek, potem pa do izraza pride bolj grenak priokus. Značilen okus nefiltriranega piva dosežejo pri predelavi piva, ki poteka nekoliko drugače kot pri drugih vrstah piva. Pri izdelavi nefiltriranega piva se ne izvede temeljitih procesov filtracije in pasterizacije, pri katerem popolnoma odstranimo kvas. Zato ima pivo tudi bolj izrazit okus po kvasu, ali kot rečejo nekateri, okus po kruhu.

Živilo vsebuje alkohol in ni primerno za otroke do 18. leta starosti. Pivo se servira ohlajeno na 6 – 8 stopinj Celzija. Nefiltrirano pivo Union v celoti zlijemo v visok steklen kozarec, pri čemer pazimo, da se pivo ne peni pretirano. 

Nefiltrirano pivo Union

Razlika med filtriranim in nefiltriranim pivom 

Poglejmo si katere so glavne razlike med filtriranimi in nefiltriranimi pivi. V postopku priprave se, za razliko od filtriranega piva, ne izvede popoln postopek filtracije in pasterizacije, ki bi v popolnosti odstranil nabiranje delčkov kvasa. Pivo je zato tudi bolj nasičeno, na pogled bolj motno in ima bolj izrazit okus po kvasu. Nefiltrirano pivo ima, zaradi posebnega postopka pridelave, tudi krajši rok trajanja kot druga filtrirana piva. 

Preberite si tudi:
Union pivo
Pivovarna Union
Union Radler

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *