Heineken 0.0

Heineken 0.0 imenujemo tisto pivo, ki ne vsebuje alkohola. Vendar pa to ne drži popolnoma, saj tudi brezalkoholno pivo vsebuje 0,5 % alkohola. To je sicer zanemarljiva vrednost, ki ne more škodovati vašemu psihičnemu ali fizičnemu stanju. Heineken 0.0 ima veliko prednosti. Ne samo, da je tako zelo okusen, ampak tudi to, da si ga lahko privoščite kjerkoli in kadarkoli. To je med odmorom v službi, na  smučanju, na morju in celo pred vožnjo z avtomobilom. Z njim se lahko odžejajo tudi mladi.

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več podatkov in informacij o Heinekenu 0.0. V kolikor bi želeli izvedeti več o tej tematiki, vas pozivamo, da nadaljujete z branjem.

5 ključnih korakov za Heineken 0.0.

Kar nekaj let so pivovarji skrbno načrtovali postopek in prišli do zanimivega dejstva, da je za nastanek brezalkoholnega piva Heineken 0.0 potrebno pet ključnih korakov. To so:

1. Prvi pogoj je ta, da je potrebno dobro, temeljito očistiti in pripraviti izvleček glavne sestavine: hmelja, vode in še ječmenovega slada. 

2. Nato poteče dvakratno varjenje in še fermentacija. Pri tem je ključna uporaba prav posebnih A-kvasovk, ki so jih odkrili mojstri varjenja v podjetju Heineken

3. Pri tem koraku je potrebno odstraniti alkohol.

4. Sledi mešanje piva, da je okus še toliko boljši kot bi bil sicer. 

5. Nazadnje je potrebno še napolniti steklenice s Heinekenom 0.0 in že je pripravljen na transport v trgovine, gostilne, bare, restavracije in drugam. 

Heineken

Pa naj na tem mestu na kratko predstavimo še nekaj osnovnih informacij o zgodovini in razvoju podjetja Heineken. Slednji velja za enega izmed svetovno znanih pivovarn, kjer varijo kakovostno in okusno pivo. Njegov specifičen okus že mnogo let pri vsakem požirku daje občutek sreče in zadovoljstva. Le kako ga ne bi dajal, če pa je že v njegovem nastanku toliko sreče in ostalih prijetnih občutkov. Varilci tega piva gojijo prav posebno ljubezen do svojega dela. Leta 1873 je takšno ljubezen spoznal tudi takrat zelo mladi Nizozemec Gerard Heineken.

HEINEKEN 0.0

V središču mesta Amsterdam mu je s pomočjo uspelo postaviti prvo majhno pivovarno. Ko je imel odlične pogoje za varjenje piva je seveda takoj začel z nadgradnjo receptov. Imel je vizijo, da bi ustvaril še boljše in kvalitetnejše pivo. Zelo hitro mu je to tudi uspelo, saj je ustvaril dobro uležano svetlo pivo, ki so ga poimenovali ležak. Takrat se je ime podjetja še bolj razširilo in postalo narodni simbol za kvaliteto. S tem se je povečala tudi prodaja in prepoznavnost.

Svetovana prepoznavnost

Še za večjo – svetovno prepoznavnost pa so poskrbele vse nadaljnje generacije Gerarda. Oni so in še vedno odkrivajo nove kotičke sveta, vendar pa ime in simbol na steklenici ostajata prvotna. Od odprtja tega podjetja pa do danes so se v pivovarni zamenjale že kar štiri generacije omenjene družine. Čeprav je minilo že veliko let od njihovega začetka, pa se vsi člani in zaposleni v pivovarni še vedno zelo trudijo, da bi ustvarjali kvalitetno in okusno brezalkoholno pivo Heineken 0.0 in tudi tistega, ki vsebuje alkohol.

Heineken

Zlato rumen okus in A-kvas

Kot zanimivost na tem mestu naj omenimo, da so pivovarji iz omenjenega podjetja prišli do izredno zanimivih ugotovitev. Spoznali so namreč to, da je potrebno celih 28 dni variti pivo, saj le tako lahko dobi očarljivo zlato rumeno barvo. Prišli so še do enega, zelo zanimivega spoznanja. Ugotovili so namreč, da se v rezervoarjih, ki so postavljeni vodoravno, lahko oblikuje brezhiben tlak za edinstveni A-kvas, ki ga uporabljajo v omenjeni pivovarni. 

HEINEKEN 0.0

Predlagamo vam, da tudi sami poskusite to izjemno pivo Heineken 0.0. Zagotavljamo vam, da boste nad njegovim okusom navdušeni. Predno boste naredili požirek, vam priporočamo, da ga tudi povohate. Pivo oziroma Heineken 0.0 namreč izjemno diši. Tega pa res ne smete zamuditi!

Heineken SUB

Česa ne smeš spregledati:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *