Radler

Radler je izredno priljubljena pijača v Evropskih državah in še posebej v Nemčiji. Zgodovinski pisni viri dokazujejo, da so Radler pili že proti koncu 19. stoletja. 

Narejen je iz kombinacije piva in (najpogosteje) limonade ali kakšnega drugega sadnega soka. Najbolj priporočljiva mešanica omenjenih sestavin mora biti v razmerju 3:2. Takrat doseže vrhunski okus! Pred pitjem ga tudi povohajte in navdušeni boste.

Radler
Radler

Po tradicionalnem receptu se mora pripravljati z mešanjem srednje temnega piva in zmerno blago narejeno limonado (kot na primer Sprite). Po modernih smernicah pa čedalje bolj namesto srednje temnega uporabijo svetlo pivo. 

V Sloveniji poznamo več različnih okusov Radlerjev (grenivka, bezeg, limona, kumara in še kakšen bi se našel). Nekateri so narejeni v obliki alkoholne pijače, drugi pa so brezalkoholni. 

Brezalkoholno pivo si lahko privoščite tudi preden boste sedli za volan. To je le ena izmed prednosti, ki jih nudi ta pijača. Z njim se boste zagotovo odžejali tudi tisti, ki sicer niste ravno ljubitelji alkoholnih napitkov. 

Ali veste, da v Sloveniji med piva brez alkohola sodijo tiste pijače, ki imajo do 0,5% alkohola ali manj?

Seveda je za nastanek omenjene pijače potrebno kar nekaj znanja. Mojstri varjenja so dognali, da je najpreprostejša metoda kar zaustavitev fermentacije pri 0,5% alkohola. Vendar opozarjajo, da je to najlažji način. Obstaja pa tudi bolj kvalitetna izdelava, ki strmi k doslednemu in natančnemu zmanjševanju ravni alkohola. Hkrati pa omogoča vzdrževanje arom in prvotnega okusa. 

Zanimivo je, da se tudi brezalkoholno pivo lahko dobi v obliki »točenega«.

Točeno pivo namreč ponuja še bolj bogato in polno doživetje, saj lahko »zadiha« v primerno serviranem kozarcu. Najpogosteje si ga naročujemo v pivnicah ali drugih gostilnah, sedaj pa so na trgu čedalje bolj popularni tudi sodčki za domačo uporabo.

Nedolgo nazaj so namreč ustvarili čisto posebne sodčke, ki delujejo na podoben način kot točilne naprave, v katerih je shranjeno pivo. Tega lahko kupite in odnesete domov. To je zelo praktično, še posebej ob tistih priložnostih, ko doma organizirate druženja ali zabave. Pri Heinekenu so poskrbeli, da so v sodčkih različna piva.

Heineken 0.0.

V enem izmed njih je tudi Heineken 0.0. To je brezalkoholno pivo, ki je narejeno iz izredno kakovostnih sestavin. Velja za izotonično pijačo, ki je bogat vir mikroelementov in hranil. Našemu telesu daje veliko energije, zato priporočamo, da si ga večkrat privoščite!

Heineken 0.0.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *