Študentski servis Ljubljana

Študentski servis Ljubljana ima svojo poslovalnico na naslovu Slovenska cesta 30. Obiščeš jih lahko osebno, saj imajo za vse dijake, študente in ostale iskalce zaposlitve odprto poslovalnico vsak dan v tednu med 8. in 16. uro. V kolikor pa jih ne želiš obiskati osebno, ti predlagamo, da jih pokličeš na telefonsko številko 01 24 14 520. Poleg tega so hitro odzivni tudi preko elektronske pošte: [email protected]

Študentski servis Ljubljana

V nadaljevanju tokratnega članka ti bomo predstavili več informacij o včlanitvi v študentski servis Ljubljana. V kolikor želiš izvedeti še več informacij o tej tematiki, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Prijava na študentski servis

Naj poudarimo, da je članstvo v Študentski servis Ljubljana popolnoma brezplačno. Obenem pa prinaša še vrsto različnih ugodnosti. Včlaniš se lahko zelo enostavno, in sicer v dveh korakih. Z registracijo in pa vpisom prek spletne aplikacije Moj Mjob. Najprej ti predstavljamo korake za registracijo v Moj Mjob: V prvem koraku moraš vpisati svoje osebne podatke na obrazec, ki ga boš našel na spletni strani. Še preden boš izpolnjen obrazec oddal, ti svetujemo, da dobro preveriš pravilnost zapisanih podatkov. Že kmalu po oddaji boš na svoj elektronski naslov prejel elektronsko sporočilo, v katerem moraš svojo zahtevo za dostop do zgoraj omenjene aplikacije potrditi s klikom na povezavo. Ta povezava te bo odpeljala na začasno stran s štirimi polji, v katera moraš vpisati štirimestno kodo, ki ti jo bodo iz študentskega servisa Ljubljana posredovali v SMS-poročilu. Le-to se pošlje avtomatsko ob kliku na povezavo v e-mailu. Vse kar moraš storiti je torej to, da vpišeš številko in jo potrdiš. Nato si izberi še svoje uporabniško ime in geslo, s katerima boš imel do aplikacije Moj Mjob tudi v prihodnje. 

Prijava na študentski servis

Zahtev za članstvo

Ko boš vpisan v Moj Mjob boš v zavihku »moji podatki« našel tudi zahtevo za članstvo v študentskem servisu Mjob. Pri tem imaš možnost, da se poslužiš uporabe enega izmed treh načinov: 

  1. Prek aplikacije Moj Mjob lahko posreduješ fotokopijo ali fotografijo svojega osebnega dokumenta skupaj z dokazili, ki jih potrebuješ za vpis (številka osebnega računa, davčna številka, potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto ali študentska/dijaška izkaznica).
  2. Prek aplikacije Moj Mjob lahko zahtevaš, da ti posredujejo pristopni obrazec za članstvo v študentskem servisu po navadni pošti. Ta obrazec jim nato vrneš izpolnjen skupaj z ustreznimi dokazili.
  3. Včlaniš pa se lahko tudi v katerikoli fizični poslovalnici študentskega servisa Mjob, kamor prineseš ustrezna dokazila.

Obvezni dokumenti

Naj te še enkrat spomnimo, da za vpis potrebuješ naslednje stvari: številko osebnega računa, davčno številko, dokazilo o statusu (potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto ali pa študentsko/dijaško izkaznico) in še osebni dokument. V kolikor imaš status izrednega študenta, pa moraš podpisati še izjavo o nezaposlenosti. Kot zanimivost naj še omenimo, da tujci pri včlanitvi za doseganje davčnih ugodnosti potrebujejo potrdilo o priznanem rezidentstvu za davčne namene, ki je izdano s strani DURS-a oziroma odločbo. 

Ali sem lahko včlanjen v več študentskih servisov?

Včlaniš se lahko tudi v več študentskih servisov naenkrat. Od tvoje odločitve pa je odvisno, kje boš zaprosil za izdajo napotnice. Slednja mora biti izdana pred pričetkom tvojega dela. V primeru, da delaš brez nje, to namreč pomeni, da delaš na črno. Takšno delo pa je po zakonu kaznivo. Ne pozabi, da mora biti napotnica dostopna na lokaciji, kjer opravljaš počitniško delo. Zelo zaželeno je tudi to, da podjetja vodijo delovodnik ur za dijake oziroma študente enako kot za redno zaposlene.

Zaslužki in podatki o dohodnini

Če je študentski servis Ljubljana tvoj edini študentski servis, lahko v spletni poslovalnici Moj Mjob spremljaš svoje zaslužke in vse podatke, ki so vezani na dohodnino. V nasprotnem primeru pa boš moral sešteti zaslužke preko vseh študentskih servisov. Želimo ti veliko sreče pri iskanju zaposlitve v študentskem servisu Ljubljana. 

Zaslužki na študentskem servisu


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *