Citroen

Citroen je francosko podjetje, kjer se ukvarjajo z izdelavo avtomobilov. Leta 1919 je omenjeno podjetje ustanovil Andre Citroen, po katerem pa je podjetje tudi dobilo ime. 5. februarja je minilo že več kot 140 let od rojstva tega velikega francoskega podjetnika. Velja za eno od najbolj pomembnih osebnosti v avtomobilski industriji. Živel je v Parizu, potoval po Združenih državah Amerike in ves čas imel zelo velike ambicije za svoje podjetje.

Citroen

Vizija ustvarjalca

Prav zagotovo je njegova sposobnost predvidevanja prispevala tudi k njegovemu talentu. Naj poudarimo, da je pri komaj 24 letih že ustanovil svoje prvo podjetje (Engrenages oziroma zobniki Citroen). Slednjega je po prvi svetovni vojni spremenil v tovarno namenjeno za proizvodnjo avtomobilov. Njegova tovarna je postala model produktivnosti na podlagi postopkov, ki so jih že uporabljali v Fordovih tovarnah, in sicer v Združenih državah Amerike. Želja Andréja je bila popularizacija avtomobila, ki bi tako postal predmet vsakdanjega življenja. Umrl je 3. julija 1935, in sicer v Parizu. Še zdaleč ni pozabljen, njegov talent in drznost sta še danes prisotna v zelo veliki meri!

Stari Citroen

Razvoj podjetja

Na tem mestu vam bomo predstavili še nekaj zgodovinskih dejstev, ki so povezani z razvojem podjetja. V njem so najprej ustvarili konvencionalni model Citroen A, ki ga je zasnoval Jules Salamon. On je bil znani šef oblikovalske pisarne avtomobilskega podjetja, ki se je imenovalo Le Zebre. Takrat je Citroen veliko svojega truda in dela vložil tudi v prid svoje promocije. Med drugim je oglaševal na Eifflovem stolpu ter postal ekspedicijo znanstvenikov ter novinarjev v Afriške in Ameriške države, kjer so prikazali vožnjo z odlično opremljenimi vozili po bolj zahtevnih in nekoliko bolj nedostopnih predelih teh držav.

Citroen reklama na Eifflovem stolpu

Skupina PSA

Kot zanimivost pa lahko zapišemo še to, da je leta  1924 Andre začel poslovati z ameriškim inženirjem Edwardom G. Buddom. Od leta 1976 pa je del koncerna PSA Peugeot Citroen. Njihov sedež je v Parizu. Po vsem svetu se ukvarjajo s prodajo avtomobilov omenjene znamke. Nič drugače ni niti v Sloveniji.

PSA skupina

Nakup v Sloveniji

V nadaljevanju članka vam bomo predstavili nekaj osnovnih informacij o prodaji oziroma nakupu Citroen vozil v Sloveniji. Naj poudarimo, da Slovenija ponuja izredno širok izbor različnih modelov vozil, ki bodo ustrezali vašim vsakodnevnim potrebam in tudi potrebam vaših družinskih članov. Tako lahko zapišemo, da omenjena vozila ponujajo široko paleto osebnih vozil za vse potrebe. Pa naj bodo to avtomobili za mestne vožnje ali pa družinska vozila, od kompaktnih izvedb pa do športnih terencev.

Citroen Berlingo

Načini financiranja

V omenjenem podjetju se seveda lahko dogovorite tudi za različne načine financiranja. Najbolj pogosto se kupci odločajo za nakup vozila preko finančnega lizinga, avtomobilskega kredita, operativnega lizinga, paketnega financiranja ali pa financiranja 1% na mesec. Pri tem načinu financiranja lahko izbirate med različnimi višinami pologa (vendar le pri izbranih modelih: Citroen C3 (Aircross), novi C4 in ë-c4 100% ëlectric ter Berlingo. Na voljo so vam tudi različne dobe financiranja. Poleg tega vam ta način ponuja možnost, da je predplačilo na pogodbi nekoliko manjše. Mesečni obrok se določi ob podpisu pogodbe, in sicer v višini 1 % vrednosti vozila. Če se boste odločili za nakup vozila omenjene znamke, boste opravičeni še do jamstva v dobi petih let. To pomeni: 2 leti garancije + 3 dodatna leta jamstva, in sicer do 100. 000 prevoženih kilometrov. Ali ste vedeli, da lahko izbirate med naslednjimi obdobji financiranja? 36, 48, 60, 72 ali 84 mesecev. Samo se lahko odločite, koliko časa potrebujete za financiranje. Poleg tega pri tej akciji ni preostanka vrednosti oziroma višjega zadnjega obroka. Kot pa ste najverjetneje že razbrali, je na začetku potrebno plačati polog oziroma aro, ki pa vključuje stroške odobritve v višini 1% od vrednosti vozila. Potem pa do izteka pogodbe plačujete 1% na mesec. To se pa res splača!

Načini financiranja

Ponudba vozil

Predlagamo vam, da si ogledate široko ponudbo vozil Citroen. Zagotovo vas bo navdušil kateri izmed novih ali pa  rabljenih vozil! V kolikor sami ne boste znali izbrati primernega vozila, se posvetujte o tem s svetovalci iz podjetja. 

Ponudba Citroen Vozil

Citroen C3

V kolikor iščete jekleni konjiček, ki bi združeval kakovost in nizko ceno, vam svetujemo, da se odločite za nakup novega vozila Citroen C3. Zanj boste v omenjenem podjetju odšteli od 13. 250 evrov. Gre za limuzino, ki ima navdihujoči videz, saj ga odlikuje edinstveni in specifičen dizajn. Ponuja kar 97 kombinacij za individualizacijo podobe zunanjosti. Tudi glede udobja vas bo zagotovo navdušil. V njem so namreč čisto novi sedeži Advanced Comfort in še napredno vzmetenje. Z vsem tem se v svoji kategoriji uvršča na prvo mesto. To edinstveno in izredno povezljivo vozilo je opremljeno z dvanajstimi sistemi za pomoč pri vožnji, ki vsak dan nekoliko poenostavijo bivanje oziroma čas v vašem vozilu. Za še večjo raznolikost pa bo poskrbel tudi novi dizajn. Omenjeni avtomobil je namreč stilsko zasnovan. Ponuja izredno drzne stilske poteze prenovljenega sprednjega dela, ki pa se jim pridružujejo še novi žarometi na diode LED. Na novem avtomobilu so prisotna tudi nova 16- in 17-palčna litna platišča in nove zaščitne obloge, ki so jih poimenovali Airbump. Slednje pa dajejo avtomobilu še toliko bolj robusten videz.

Novi Citroën C3

Zaključek

Verjamemo, da ste v tokratnem članku izvedeli veliko zanimivosti in novih podatkih o omenjeni znamki in vozilih Citroen. Če se boste odločili za nakup tega prevoznega sredstva, boste z njim zagotovo zelo zadovoljni. Dobro preglejte ponudbo omenjenih avtomobilov in gospodarskih vozil, saj se bo med njimi zagotovo našlo tudi primerno prevozno sredstvo tudi za vaše potrebe in zahteve. Želimo vam veliko varnih poti na cesti in seveda čim več prevoženih kilometrov v udobnih in varnih vozilih. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *