Laško golding

Laško golding je ultimativna legenda, ki so jo pivovarji prvič zvarili leta 1958. Odličnost mu dajejo kakovostne sestavine, med katerimi je tudi Savinjski Golding. Ta je svetovno poznan po svoji fini hmeljni aromi ter prijetni in harmonični grenčici. Slednja pa daje pivu opojen, sladkobno meden okus! Ali veste, da lahko Laško Golding dodatno začinite s ščepcem najboljšega hmelja iz Savinjske doline? Tako pa doživite oziroma izkusite legendarno doživetje!

Laško golding

Odstotek Alkohola

Svetlo pivo Laško Golding je alkoholna pijača, saj vsebuje 5,4 % alkohola. Poleg tega pa jo sestavljajo naslednje sestavine: ječmenov slad, hmelj in voda. To pivo ne sme manjkati na zabavi z vašimi prijatelji, na praznovanju rojstnega dne ali pa ob gledanju nogometne tekme.

Nakup Piva

V kolikor načrtujete v prihodnosti kakšno zabavo tudi vi, vam predlagamo, da naročite paket Laško Golding. To lahko storite tako, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in že se boste znašli v spletni trgovini Rundasekunda. Pri njih boste v enem paketu prejeli 24 enot (po 0,5 litra). Zanj pa boste odšteli le 28,99 evrov. To je tako zelo ugodno in se resnično splača! Verjemite, da vam bodo prijatelji in ostala družba hvaležni, ko jih boste tako lepo razvajali s tem Laško Golding pivom. 

Sestavine

Pa naj vam na kratko predstavimo še nekaj značilnosti Savinjskega Goldinga. To je tradicionalna slovenska sorta oziroma ekotip angleške sorte Fuggle. Slednja je bila prenesena v Slovenija v 19. stoletju. Sorta je poznana predvsem po dobrih agronomskih lastnostih za pridelavo in tudi spravilo hmelja. Naj še enkrat omenimo, da je Savinjski Golding tradicionalna slovenska sorta, ki je svetovno poznana po fini hmeljni aromi, harmonični in predvsem izredno prijetni grenčici.

Okus in Aroma

Pivo, ki ga varijo s to slovensko sorto, ima zelo dobro organoleptično oceno za grenčico, okus in tudi aromo. Na videz so njegovi storžki srednje ovalni in povprečno dolgi 30 milimetrov. Oblika rastline je vretenasto cilindrična, trta pa je zelene barve. Kot zanimivost naj še omenimo, da 100 suhih storžkov tehta v povprečju do 14 gramov. Skladiščna obstojnost te sorte je zelo dobra, poleg tega pa jo letno pridelajo od 1200 do 2200 kg/ha. Naj še poudarimo, da je ta sorta precej dobro odporna na bolezni in okužbe. 

Nepogrešljivi kozarci za pivo

Za še boljšo pivsko izkušnjo pa vam svetujemo, da naročite nepogrešljive kozarce za pivo. V njih namreč pivo »zadiha« in tako lahko sprosti vse svoje arome. Gre za to, da kozarci vplivajo na generalni prvi vtis, ki si ga pridobite o pivu. Kot smo že omenili, pa vplivajo tudi na okus, vonj in videz barve te pijače. Tudi študije, ki so jih naredili pred leti, dokazujejo, da kozarci za pivo niso le tako imenovana »marketinška domislica«. Nekateri so mnenja, da uporaba primernih kozarcev zagotavlja boljši okus, saj se arome lahko v steklenem pripomočku bolje sprostijo in oddajo vse tisto, kar sicer vsebujejo.

Kozarci za pivo

Vpliv kozarcev na okus Piva

Obenem se morate zavedati tudi to, da bela pena zadrži izhlapevanje mehurčkov, ki tako kot arome bistveno vplivajo na okus. Veliko pivovarjev pravi, da je zelo pomemben še psihološki faktor. To pomeni, da v različnih kozarcih pivo različno izgleda. Ravno to pa vpliva na zaznavo piva. Svetujemo vam, da kozarce pred uporabo vedno 100 % očistite. Umazan kozarec namreč lahko vpliva na popolnoma neljubo pivsko izkušnjo. Ravno zaradi tega razloga je ključno, da omenjeno pijačo pijete iz očiščenega kozarca. 

Spletni Nakup Piva

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. Hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis in naročite svoje najljubše pivo – Laško Golding. Poleg tega pa si priskrbite še nepogrešljive kozarce, ki so izredno kvalitetni. Izberite Laško vrček ali krigl, ki je športno-elegantne oblike, na njem pa je tudi napis Laško. Uživajte ob okusnem pivu in se z njim dobro odžejajte v vročih dneh, ki prihajajo!

Spletni nakup piva

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *