Opel corsa E

Opel corsa E je nemški mestni avtomobil, ki ima 100 % električni pogon. Če se boste odločili na nakup električnega vozila, boste naredili nekaj dobrega za sebe in tudi za okolje. Opel corsa e ponuja kvaliteto, praktičnost in funkcionalnost. Ko boste vstopili v njeno notranjost, vas bo v hipu očarala z natančno izdelavo, dovršenimi podrobnostmi in predvsem z vrhunskimi materiali. Ima pa tudi športno, k vozniku usmerjeno armaturno ploščo s potezami izredno velikih in predvsem prestižnih avtomobilov. Ta plošča zagotovo vzbuja željo, da bi se takoj odpravili na pot. 

Opel corsa E

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še veliko več podatkov o tem izjemnem električnem avtomobilu. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novih in aktualnih informacij!

Natančno nemši oblik

Omeniti moramo, da oblikovanje nove Corse poudari predvsem natančno in dovršeno nemško izdelavo. Nadvse privlačen prednji del in osupljiva silhueta tega avtomobila dejansko pritegne najrazličnejše poglede z vseh strani. Za boljšo vidnost in opaznost pa bodo poskrbeli edinstveni LED matrični žarometi. Slednji med vožnjo predstavljajo odlično vidljivost z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih (nasproti vozečih) voznikov. Zakaj ne bi uživali v izjemni osvetlitvi v vseh situacijah? 

Samodejni regulator hitrosti

Avtomobil ima tudi samodejni regulator hitrosti, ki omogoča vožnjo brez dodatnega stresa. S samodejnim pospeševanjem ali pa upočasnjevanjem ves čas skrbi za ohranjanje varne razdalje do vozila, ki vozi pred vami. Na tem mestu pa seveda ne smemo pozabiti niti na funkcijo, ki omogoča pomoč pri ohranjanju voznega pasu in pa opozarjanje na zapuščanje voznega pasu. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu aktivno poseže pri nevarni vožnji, kar pomeni, da vozilo nežno usmeri nazaj med oznake, ki so vidni na cesti. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu vas opozori v primeru, da nehote zapeljete čez oznake na cestišču. Omenjena sistema vam torej pomagata pri preprečitvi nevarnih nezgod zaradi utrujenosti ali pa nepozornosti med vožnjo. 

Samodejni regulator hitrosti

Osupljiv doseg

Ali smo že omenili, da nova Opel Corsa e zagotavlja osupljiv doseg? Slednji namreč lahko doseže do 337 kilometrov brez vmesnega polnjenja. Z nekaj triki, kot so hitrost, osebni slog, ogrevanje in drugo, si lahko zagotovite maksimalni doseg z Opel Corso e. Poraba energije (kombinirano) 16,5-16,8 kWh/100 km. Čas polnjenja je najbolj odvisen od moči v vozilo vgrajenega polnilnika, polnilnega kabla ter vrste in moči uporabljene polnilne postaje. V nekaterih primerih lahko baterijo svoje Opel Corse e napolnite do 80 % v 30 minutah. Predlagamo vam, da uporabite vsestransko strategijo omenjene znamke vozil, saj boste tako ostali prilagodljivi tako na krajših dnevnih vožnjah, kot tudi na daljših potovanjih. 

Ekonomičnost

Najverjetneje ste že velikokrat slišali, da se elektrika izplača. To čedalje bolj potrjujejo tudi vsa električna vozila, ki so že prisotna na avtomobilističnem trgu. Obstajajo pa še bolj oprijemljivi razlogi za to, da se priklopite na elektriko. Eden izmed njih je nizek splošni in tekoči strošek zahvaljujoč nižji obdavčitvi in cenejšim servisnim pregledom. Ali ste vedeli, da vladne subvencije prispevajo za nakup ali zakup električnega avtomobila? Ja, prav zares.

Ob zaključku tokratnega članka naj vas seznanimo še s tem, da ima Opel Corsa e baterijo vgrajeno pod prednjimi in zadnjimi sedeži. Ravno zato je zagotovljen maksimalen izkoristek prostora v prtljažniku. Obenem je težišče vozila postavljeno nižje, kar vpliva na izboljšanje vozne dinamike. Najverjetneje ste že slišali, da ta avtomobil ponuja zmogljivost, varčnost in kombinacijo obojega. Opel Corsa e ima ustrezen vozni način za vsak slog vožnje. To so: športni, eko in normalni način. Slednji ponuja prefinjeno ravnovesje med zmogljivostjo in pa varčnostjo. 

V kolikor smo vas v tokratnem članku navdušili nad omenjenim električnim vozilom, vam predlagamo, da se odločite za preizkus prevoznega sredstva preko testne vožnje. Združite prijetno s koristnim in spoznajte novo električno vozilo Opel! 

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *