Študentsko delo Kranj

Študentsko delo Kranj so ključne besede, ki jih v spletni iskalnik najbolj pogosto vpisujejo iskalci takšnih oblik zaposlitve. V kolikor tudi tebe zanima študentsko delo Kranj, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem.

Študentsko delo Kranj

 

Študentsko delo Kranj je na voljo čez celo leto. Še posebej radi pa se ga poslužujejo dijaki, in sicer v času poletnih počitnic. Takrat imajo ravno dovolj časa, da lahko opravljajo koristno delo in obenem tudi zaslužijo. Poleg tega pa lahko preko študentskega dela Kranj pridobijo tudi veliko izkušenj. 

Kje je študentski servis Kranj?

Poslovalnico Kranj oziroma študentski servis Kranj lahko najdeš na naslovu Slovenski trg 8. Za vse dijake, študente in ostale iskalce študentskega dela imajo svoja vrata odprta vsak dan v tednu, med 8. in 15. uro. V kolikor pa jih ne moreš obiskati osebno, ti svetujemo, da jih pokličeš na telefonsko številko 04 20 20 450. Zelo hitro odzivni pa so tudi preko naslednjega elektronskega naslova: [email protected].

Študentska dela na telefonu

Kot smo že omenili, so vsa prosta dela (tudi študentsko delo Kranj) objavljena na spletni strani podjetja Mjob. V aplikaciji Moj Mjob boš našel tudi podatke o naročniku, kontaktne podatke in druge podrobnosti, ki so ti na voljo. Ali veš, da lahko informacije o prostih delih prejemaš tudi v obliki SMS-obvestil? Poleg tega pa te lahko o prostih delih obveščajo tudi preko elektronske pošte. Predlagamo ti, da se registriraš v Moj Mjob in oblikuješ svoj profil z izpolnitvijo obrazca Delo zame. 

Kako do študentskega dela?

V nadaljevanju ti bomo predstavili nekaj informacij o tem, kaj sploh moraš storiti, ko najdeš delo. Če boš izpolnjeval pogoje za študentsko delo Kranj, ti svetujemo, da z delodajalcem pred pričetkom dela definiraš urno postavko in pogoje dela. Obenem si moraš pred pričetkom zagotoviti tudi veljavno napotnico. Dvigneš jo lahko v kateri koli izmed poslovalnic študentskega servisa Mjob. Naročilo za napotnico pa lahko oddaš tudi preko spletne strani ali pa preko telefonske številke tvoje lokalne poslovalnice. Eden izmed pogojev za to, da ti bodo lahko izdali napotnico, je tudi urejeno članstvo. Slednjega si lahko urediš preko spleta in osebno v eni izmed njihovih poslovalnic. 

naročoi študentsko napotnico

Študentsko delo za starejše od 26 let

Velikokrat se posamezniki sprašujejo tudi o tem, če lahko študentsko delo Kranj opravljajo tudi starejši od 26 let. Naj poudarimo, da meja 26 let ne pomeni, da nekdo ne sme več delati preko študentskega servisa (izjema so le izredni dijaki). Po tej starosti namreč le izgubiš dohodninsko olajšavo, od vsakega nakazila na napotnico pa se odvede tudi -25 % akontacija dohodnine (izjeme so le zaslužki do 400 evrov). Dijak ali študent še vedno lahko dela, če ima veljavni status dijaka oziroma študenta. Zadnji stavek 107. člena namreč pravi, da je meja 26 let lahko tudi višja. V kolikor se nekdo vpiše na fakulteto pred 26. letom starosti, se upošteva rok šest let od datuma vpisa na dodiplomski študij oziroma štiri leta od datuma vpisa na podiplomski študij. V teh primerih na podlagi izjave oz. dostavljenih podatkov akontacije dohodnine ni. Velja pa, da lahko  izredni dijaki (udeleženci izobraževanja odraslih) delajo do 26. leta.

Tuji študenti

Na podlagi točno določenih predpisov ima študentski servis možnost, da napoti na delo tudi tuje državljane s statusom dijaka ali študenta v Sloveniji ali pa osebe s statusom dijaka ali študenta v Sloveniji na delo k delodajalcem v tujini. Tudi slovenski državljani, ki študirajo na različnih univerzah v tujini, lahko delajo preko napotnice. Dokazilo o statusu je v tem primeru potrdilo o vpisu na tuji šoli ali pa na fakulteti.

Prijavi se

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. Če želiš izvedeti o tej tematiki še več informacij, prijazno vabljen, da klikneš na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boš znašel na spletni strani omenjenega študentskega servisa. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *