Slovenska vina

Slovenska vina lahko naročite in kupite v spletni vinoteki eVino. Na njihovi spletni strani boste pod kategorijo vina našli več kot 900 različnih vrst te pijače. Izbirate lahko med slovenskimi, italijanskimi in še nekaterimi drugimi vini priznanih vinarjev. Ali ste vedeli, da vso pijačo hranijo v optimalnih pogojih?

Cabernet Sauvignon 2018, Lisjak

To pomeni, da so polne steklenice s kvalitetno pijačo shranjene kar 8 metrov pod zemljo. Kot smo že omenili, boste pri njih našli tudi Slovenska vina. Med njimi so tudi pijače vinarja, ki je znan pod imenom Gašper. Nekaj več informacij o tem vam bomo predstavili v nadaljevanju, zato vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo na enem mestu zbrali veliko zanimivih in aktualnih informacij!

Gašper – Goriška Brda

Že takoj na začetku naj omenimo, da Gašper o svoji novi liniji pove nekaj zanimivih podatkov. Pravi, da se mu zdi bolj kot celotna zgodba pomembno to, kar pivcu vino kaže v kozarcu. Skupaj z enim izmed odličnih enologov iz Goriških Brd (Darinkom Ribolico) se držita najbolj modernega stila z močnim pečatom teh edinstvenih Goriških Brd.

Gašper - Merlot

Pomagata si z vizijo, ki jo imata ves čas v svojih glavah. Pred očmi imata namreč pivca, njegova pričakovanja in tudi zahteve po dolgoročnem oziroma dolgotrajnem prijateljstvu, kjer kakovost vina ni eden in edini faktor. Vedno je pomembna tudi kupcu prijazna cena in pa skrbno dodelan, zanimiv in natančen izgled. Tako lahko zapišemo, da etikete krasijo ribice, ki so že več kot 50 let zaščitni znak družinskega delovanja na vinsko gostinskem področju. 

Gašper Rose

Na tem mestu vam predstavljamo izredno okusno vino Gašper Rose, ki pivca prepriča že po svojem izgledu. Ima namreč rožnato barvo in kombinacijo arom. Slednje spominjajo na brusnice, jagode, rdeče češnje in rdeč ribez. To pijača sodi torej med Slovenska vina. Idealen je za vroče poletne dni.

Sivi Pinot 2019, Gašper

Takrat ga lahko dobro ohlajenega ponudimo k jagodam in še nekaterim drugim lahkim, zelenjavnim jedem. Kot smo že omenili, prihaja iz vinograda v Goriških Brdah, kjer mediteranski morski zrak in še alpski vetrovi ustvarjajo odlične pogoje za vinogradništvo. Ali ste vedeli, da se mlade vinske trte nahajajo na nadmorski višini od 80 do 200 metrov? Ja, prav ste prebrali! Poleg tega pa naj dodamo še to, da vse trgatve potekajo oziroma izvajajo ročno. Naj še omenimo, da je vino suho in ima prijetno svežino ter dolg in čist saden pookus. Vsebuje 13,50 % alkohola. V kolikor se boste odločili za nakup tega Slovenskega vina na spletni strani eVino, boste za eno steklenico (0,75l) odšteli 6,69 evrov.

Brut

Predlagamo pa vam tudi, da med Gašer vini ne spregledate penine Brut. Gre za popolnoma novo penino v družini teh vin! To je suha, sveža in pa predvsem lepo zaokrožena penina, ki ima prijeten pookus. Njena dobra lastnost je še ta, da je izredno osvežilna, pitna in kot za nalašč narejena za tople dni, ki so navadno v času poletja.

Penina BRUT

Kako poteka izdelava?

Penina Brut vas bo zagotovo pritegnila s svojim lepo zaokroženim okusom. Pridelana je iz 100% sorte Chardonnay. Za pridelovanje je potrebna prav posebna metoda, kjer fermentacija poteka v posebnih tankih.

Chardonnay & Rebula 2018, Gašper

Ali ste vedeli, da valji znotraj teh tankov omogočajo pretvorbo CO₂ v mehurčke? Poleg tega jim ne dodajajo niti kvasovk niti sladkorja. Izogibajo pa se tudi dodajanju žvepla. Slednjega dodajajo le ob polnjenju, vendar v izredno majhnih količinah. Privoščite si Slovensko vino oziroma penino Brut, ki bo odlično dopolnila lahke predjedi in zelenjavne jedi.

Slovenska vina

To pijačo pa si seveda lahko privoščite tudi kot aperitiv ali pa kot prijetno osvežitev. Pijača vsebuje 12,00 % alkohola. Za eno steklenico (0,75l) boste v spletni vinoteki eVino odšteli 7,99 evrov. Svetujemo vam, da eno izmed omenjenih pijač naročite še danes in s tem podprete Slovenska vina. Poleg tega pa vas bo okus vina naravnost navdušil!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *