Pšenično pivo

Pšenično pivo je običajno nekoliko bolj motno z značilno čvrsto peno, po okusu pa kiselkasto in nekoliko trpko. Zaradi barve, ki jo ima pšenično pivo, ga nekateri velikokrat imenujejo tudi »belo pivo«. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili sodčke, ki vsebujejo pšenično pivo. Gre za »The Sub« sodčke, ki se vstavijo v točilno napravo The Sub. Najprej pa se bomo osredotočili na kratek opis omenjenega točilnega aparata. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Pšenično pivo

The sub točilna naprava

The Sub je inovativna točilna naprava, ki predstavlja izjemno rešitev za vse, ki pri okusu piva ne sprejemajo kompromisov. The Sub tako zagotavlja super ekstra ohlajeno pšenično pivo in obenem najboljšo svežino točenega piva. To zmogljivo napravo sta razvila mednarodno uveljavljena mojstra, Heineken in Krups, oblikoval pa ga je priznani industrijski oblikovalec Marc Newson. Omenjena točilna naprava tako ponuja vse, kar ponujajo profesionalni točilni aparati – odličen okus in nepozabno doživetje prave pivnice, tudi pri vas doma! Vse kar morate narediti za uporabo je, da preprosto odprete pipo, natočite pivo v kozarec do roba in uživate. Ta aparat je profesionalno razvit, a tako poenostavljen, da ga lahko uporablja prav vsak, seveda pod pogojem, da je ljubitelj piva. Pred uporabo je potrebno v to napravo enostavno vstaviti 2- litrski TORP sodček, priključiti aparat in počakati, da se pivo ohladi. Tekočine ni potrebno spiti v enem dnevu, saj  aparat svežino in odličnost piva zagotavlja kar do dolgih 15 dni.

The Sub


Gösser Stifts – Zwickl pšenično pivo

Sedaj pa vam bomo predstavili še priljubljeno pšenično pivo, ki ga lahko preko spletne trgovine Rundasekunda naročite kar v sodčku. Najprej vam predstavljamo prav posebno tekočino – Gösser Stifts – Zwickl. To pivo je varjeno iz štirih različnih vrst sladu, posebno noto pa mu doda hmelj Celeia. Pijača je prav zares mehkobna, s sadnimi notami, nefiltrirana, posledično pa je tudi nekoliko bolj naravno motna. Nekateri menijo, da je to pravo zlato pivo z bakrenimi sencami, ki ima zares mehek okus. Vsebuje naslednje sestavine: voda, ječmenov sladpšenični slad, hmelj, ekstrakt hmelja in kvas. Poleg tega moramo omeniti, da ta tekočina vsebuje 5,2 % alkohola. Če se boste odločili za nakup tega sodčka, boste zanj odšteli 5,99 evrov. 

Gosser Stifts - Zwickl


Wieckse Witte pšenično pivo

V spletni trgovini Rundasekunda pa lahko izberete tudi belgijsko pšenično pivo, ki se imenuje Wieckse Witte . Vsebuje aromi citrusov in koriandra, ki dajeta tej tekočini edinstveno noto. Obenem pa omogočata svež in sočen okus. To pivo fermentira s posebnim vrhunskim kvasom in je nefiltrirano. To pa je tudi glavni razlog, da ohranja značilno svetlo in naravno motnost. Zapišemo lahko, da je Wieckse sončno pivo, 3.632 solarnih panelov namreč poganja pivovarno, kjer ga varijo. Z Wieckse pivom lahko tudi vi brezskrbno uživate na sončni strani življenja! S pomočjo izvedbe v Torp sodčku pa lahko delček tega sonca ujamete cele doma (v točeni izvedbi). Za nakup tega sodčka pa boste odšteli 4,99 evrov. 

Wieckse Witte


Kaltenhausen Gandolf IPA pšenično pivo

Nazadnje pa naj vam predstavimo še avstrijsko pšenično pivo, ki ga varijo v najstarejši pivovarni v Salzburgu. To je tako imenovano pivo Kaltenhausen Gandolf IPA. Njegova barva je svetla, bakrena z nekoliko oranžnimi odsevi. Zaradi hmelja Citra ima poseben, eksotičen priokus, ki vodi do intenzivnih citrusnih in eksotičnih arom v nosu. Okus zrelih plodov, kot sta mango in ananas pa se več kot čudovito razvije v okusu, ko je v ustih. Izrazita sadnost je uravnotežena s harmonično grenkobo. Dobro je vedeti, da se odlično poda k ocvrti hrani, vsem telečjim jedem, azijski hrani in tudi kot spremljava k sladicam. Trenutno je sodček (2 litra) dostopen po ceni 5,99 evrov. Če bi se torej želeli odžejati, poskusite to odlično pivo Kaltenhausen Gandolf IPA!

Kaltenhausen Gandolf IPA

Za naročilo kliknite na zgornji odebeljeni napis in že v naslednjem trenutku boste lahko brskali po spletni trgovini Rundasekunda.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *