Citroen C4

Citroen C4 novi je častitljiv naslednik Citroenove serije kombi limuzin, ki imajo za seboj že 92 let preteklosti. Od leta 1928 pa vse do danes se je zvrstilo kar deset generacij limuzin, ki so jih skupno prodali že 12,5 milijona primerkov. V nadaljevanju tokratnega članka pa vam bomo predstavili še več informacij in podatkov o tem novem vozilu Citroen C4. V kolikor želite izvedeti več informacij, potem vam svetujemo, da nadaljujete z branjem.

Citroen C4

Novi Citroen C4 zelo dobro izraža svojo drugačnost, in sicer z uspešno združitvijo: 

– elegance, izjemno tekočih linij in dinamičnosti kombi limuzine: izstopajoča aerodinamična oblika karoserije, prefinjene linije, prepoznavne grafične podrobnosti, nova prednja in tudi zadnja osvetlitev in

– moči ter tudi značaja SUV-ja: velika kolesa, razkošne in izklesane linije.

Izklesan videz

Omenjeno vozilo ima energičen in izrazen videz. Visok in izklesan je njegov pokrov motornega prostora.
Prednji del pa povzema najnovejše estetske zapovedi omenjene znamke. Med njimi je prepoznavna osvetlitev v obliki črke V, dvonivojski žarometi in pa kromani logotip dvojne puščice, ki je razpotegnjena po celotni širini vozila ter še veliko več.

2022 Citroen C4

Pa naj vam predstavimo, kako je narejena njegova notranjost. Novi Citroen C4 ponuja zelo prostorno notranjost, kar potnikom (in sovozniku) nudi izjemno udobje. Predvsem na zadnjih sedežih je zagotovljeno veliko prostora v predelu kolen oziroma največ v svoji kategoriji “Best in Class” (198 mm). Notranjost je obogatena s številnimi odlagalnimi mesti, kot na primer: 1 reža za odlaganje v naslonu na roke, nosilci za kozarce in še veliko več… V vozilu sta uporabni tudi največ dve vtičnici USB.

Novi Citroën C4

Citroenova tehnologija 100 % LED Vision

V ospredju izstopa Citroenova tehnologija 100 % LED Vision, ki je na voljo za dnevne luči, žaromete in tudi za meglenke. Novi Citroen C4 je opremljen s prav posebnim Citroenovim vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki. Slednji nudijo vrhunsko stopnjo udobja in učinek leteče preproge za zagotovitev dobrega počutja v notranjosti, dinamične lege na cesti in voznega udobja. To je zares super! Pa naj vam predstavimo, kako deluje ta sistem. Gre za to, da omenjeno vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki ponuja dva dodatna hidravlična omejevalnika na vsaki strani: enega za raztezanje in še drugega, ki je pomemben za kompresijo.

Citroenova tehnologija 100 % LED Vision

Vzmetenje tako deluje dvostopenjsko, kar je odvisno od jakosti vzbujanja:

  • Pri rahli kompresiji in šibkem raztezanju, vzmet in amortizer istočasno nadzorujeta tako imenovane vertikalne premike brez posredovanja hidravličnih omejevalnikov. To človeku daje občutek, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču oziroma deluje kot leteča preproga. Nad tem občutkom so še posebno navdušeni otroci!
  • Pri močnejši kompresiji in bolj močnem raztezanju, pa vzmet in amortizer delujeta istočasno s hidravličnimi omejevalniki. Slednji premik progresivno upočasnijo, in s tem preprečijo nagle zaustavitve na koncu hoda. Hidravlični omejevalnik energijo absorbira in jo delno povrne. Pri tem torej ni nobenega odskoka in potniki so lahko enostavno, hitro ter popolnoma odmaknjeni od ceste.

“Povezljivost s svetom”

To novo vozilo ponuja še številne odlične rešitve za povezljivost, med njimi so: 

  • 10-palčni zaslon na dotik, prek katerega lahko uporabnik izbere nastavitve za vozilo, dostopi do multimedijskega sistema in tudi do telefona, klimatske naprave in navigacijskega sistema. Upravljati ga je možno z glasovnimi ukazi. Ta zaslon je trenutno postal tako zelo priljubljen, da ga enostavno mora imeti tudi vaš Citroen C4;
  • Connect Play s funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s protokoloma Android Auto in še Apple CarPlay,
  •  brezžično polnjenje pametnega telefona, ki je izredno priročno in funkcionalno,
  • Connect Assist, storitev za klic v sili in klic avtomobilske asistence z geolokalizacijo, ki je na voljo brezplačno, in sicer 24 ur na dan in vse dni v tednu,
  • in še kaj drugega  bi se našlo!
"Povezljivost s svetom"

Za več informacij pa kliknite na zgornji odebeljeni napis!

Preberi tudi:


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *