Opel Insignia

Opel Insignia vas bo zagotovo popolnoma očarala! To vozilo je namreč ekstremno privlačno: športno v slogu velikega kupeja in s povsem novo arhitekturo! Opel Insignia je brezkompromisno prostorna in navduši z zabavno vožnjo. Obenem pa je tudi vzorno varna, kar se spodobi za pravo »admiralsko ladjo Oplofe flote«. Gre za Opel Insignio druge generacije, ki vas bo osupnila tako z izjemnimi zunanjimi linijami, kot tudi z nadvse prijetnim počutjem v notranjosti. Poleg tega je opremljena i izredno široko paleto inteligentnih tehnologij, med katerimi pa je mogoče najti tudi tako imenovane Oplove IntelliLux LED® matrične žaromete in še dovršeni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora. V avtomobilu so vgrajeni še ultra-sodobni sistemi za pomoč vozniku in prefinjeni projekcijski zaslon.

Opel Insignia

 

V kolikor želite o omenjenem jeklenem konjičku izvedeti še več informacij, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo na enem mestu zbrali samo najbolj aktualne informacije!

Onstar

Opel je poznan predvsem po prvorazredni povezljivosti, ki je na voljo tudi v modelu Opel Insignia. Poleg tega navdušuje z integracijo pametnega telefona in še z novo možnostjo osebnega pomočnika (tako imenovani: OnStar).  Ali ste vedeli, da OnStarov svetovalec lahko od sedaj rezervira tudi hotelske sobe? Ja, prav ste prebrali! Poleg tega pa lahko poišče ustrezen parkirni prostor. Nova Opel Insignia navdušuje z izjemno okretnostjo in še natančnostjo pri vožnji. Sedaj ponuja vozilo tudi večjo prostornost, ki je pomembna za večje udobje med vožnjo. Na tem mestu pa moramo omeniti še vrhunsko razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ravno zaradi tega predstavlja Opel Insignia zanimiv izziv tekmecem iz razreda prestižnih znamk. 

Onstar

Notranjost

Zapišemo lahko, da je Opel Insignia zares prijetno praktična. Pozornost do najmanjših vidnih podrobnosti je tudi v njeni notranjosti. Gre za oblikovalsko filozofijo »kiparske umetnosti z nemško natančnostjo«. V avtomobilu voznik sedi nekoliko nižje kot v predhodnici, saj mu to omogoča bolšo povezanost z vozilom. Nižje sedišče pa obenem zagotavlja intenzivno, dejavno in še bolj športno vozno izkušnjo. Pri oblikovanju jeklenega konjička je bilo zelo veliko pozornosti namenjeno tudi krmilnim elementom in vmesniku tako imenovanega sistema Infotainment.

Opel Insignia Notranjost

Projekcijski zaslon

Projekcijski zaslon pa bistveno poudari digitalni značaj instrumentov in zaslon na dotik omenjenega sistema z izvedbo brez okvirja izžareva tehnično dovršenost. Upravljanje številnih funkcij torej poteka preko zaslona na dotik, da je vmesnim čim bolj preprost in funkcionalen. Srednji del konzole pa je za hitro in čim bolj intuitivno uporabo zasnovan s tremi funkcionalnimi območji krmilnih elementov, in sicer od vrha navzdol: Infotainment/klimatska naprava/asistenčni sistemi.

Open Insignia Projekcijski zaslon

Zadnji sedeži

Nekoliko spremenjena razmerja prinašajo dosti prednosti potnikom na zadnjih sedežih, ki imajo sedaj na voljo več prostora. Vsekakor pa je naravnost osupljiv tudi prtljažnik Insignie Grand Sport s prostornino od 490 do 1450 litrov, medtem ko pri Insignii Sports Tourer pa meri največ 1665 litrov – tako tudi za več kot 130 litrov presega predhodnico! V kolikor se želite razvajati ob odličnem razgledu, je na voljo za doplačilo tudi panoramsko strešno okno z dimenzijami 1400 x 860 milimetrov, ki se razteza nad glavami potnikov na zadnjih sedežih.

Prtljažnik

Da bi bilo natovarjanje čim bolj preprosto je mogoče prtljažnik odpreti z zamahom z nogo. To lahko storite ne da bi se dotaknili vozila. V povezavi s sistemom za vstop in zagon brez ključa zadošča za odpiranje prtljažnih vrat preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem. Pri naslednjem zamahu pa se vrata zaprejo. Ta dovršen sistem zazna morebitne ovire in v sili prekine delovanje mehanizma.

Pokrovček za gorivo

Nekaj posebnega, edinstvenega in drugačnega pa je še izvedba pokrovčka odprtine za dolivanje goriva. Oplovi inženirji so se odločili, da bodo v novi Insignii opustili običajni pokrovček, ki ga mora uporabnik pred dolivanjem odviti. Dolivanje goriva je sedaj mnogo bolj preprostejše, hitrejše in pa čistejše.

Dodatna oprema

Pri tem avtomobilu je na prvem mestu 100 % varnost. Nova Opel Insignia vključuje dodatne sisteme za pomoč vozniku. Med njimi so: projekcijski zaslon, sistem kamer z vidnim poljem (360°), prilagodljiv regulator hitrosti (ACC) s samodejnim zaviranjem v sili, opozarjanje na prečni promet v vozilu in še pomoč pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim popravkom smeri. Pri slednjem sistem zazna, da vozilo nenamerno zapušča svoj vozni pas. TO pa prikaže na zaslonu in z nežnim pomikom volana pomaga vozilo usmeriti nazaj. Na projekcijskem zaslonu pa boste pridobili informacije o hitrosti, prometnih znakih, nastavljeni hitrosti omejevalnika hitrosti in prilagodljivega regulatorja hitrosti ali napotke navigacijskega sistema, ki se projicirajo na vetrobransko steklo v voznikovem neposrednem zornem kotu. Nenadomestljiv je sistem kamer, ki ga sestavljajo kar štiri individualne kamere (po ena se nahaja na vsaki strani vozila). Te omogočajo nadzor v celotnem krogu iz ptičje perspektive in tudi znatno olajšajo vsako parkiranje ali pa počasno manevriranje. 

Ergonomija

Kot smo že omenili, ta jekleni konjiček ponuja vrhunsko udobje in sisteme za informacije ter razvedrilo. Najboljši primer udobja predstavljata vrhunska ergonomska prednja sedeža nove generacija s certifikatom AGR (to pomeni: akcija za zdrav hrbet). Ob pestri izbiri položaja, ki ga sami nastavite, nudita še edinstveno kombinacijo električnega nastavljanja bočne opore, funkcij za masažo in prezračevanje ter pomnilnika položaja. Več udobja čaka tudi potnike v drugi oziroma zadnji vrsti, saj je tako kot za voznikov in sovoznikov sedež na voljo ogrevanje zunanjih zadnjih sedežev. Na voljo pa je tudi ogrevanje vetrobranskega stekla, ki poskrbi za dobro vidljivost v mrzlih dneh. Poleg tega pa ogrevanje volanskega obroča prijetno ogreje voznikove roke. 

Toliko funkcij, elementov, udobja in obenem tudi varnosti ponuja Opel Insignia. Če želite o tem avtomobilu izvedeti še več dodatnih podatkov, ceno, možnosti financiranja in še več, vas prijazno vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *