Citroen Jumpy

Citroen Jumpy nove generacije je pridobil optimizirano arhitekturno zgradbo in še več uporabnih funkcij, varnosti in predvsem udobja. Njegov dizajn izhaja iz kroga osebnih vozil in sveta športnih terencev. Naj poudarimo, da je njegov stil prečiščen, neagresiven in vzbuja veliko spoštovanja predvsem zaradi velike mere varnosti in tudi vzdržljivosti! Njegov značaj je energičen in pa obenem pomirjujoč. Na prednjem delu se razteza kratek in obenem vodoraven pokrov motornega prostora, ki ga podpirata široka optična bloka, umeščena precej visoko. Ravno to pa daje občutek nadvlade nad cesto. Naj še poudarimo, da ima vozilo vgrajene tehnologije za pomoč pri vožnji. Omenjene tehnologije so najnovejše generacije, enako velja tudi za motorje, s katerimi postanete idealni partner »vsakodnevnih junakov«. 

Citroen jumpy

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tem avtomobilu – Citroen Jumpy. V kolikor želite izvedeti še več informacij o njem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko najnovejših in predvsem aktualnih informacij o tej tematiki!

Funkcionalnost, praktičnost in ergonomija

Citroen Jumpy je na voljo kar v treh različnih dolžinah. Opremljen pa je z bočnimi drsnimi vrati s prostoročnim upravljanjem. Tako zelo učinkovita arhitekturna zgradba tega jeklenega konjička se prilagaja najbolj različnim potrebam. Zagotovljena je funkcionalnost, praktičnost in ergonomija. Poleg tega je znano, da je modularna konstrukcijska osnova zadnje generacije bila posebej ojačana in je izšla iz platforme vozila C4 Pisasso. Ponuja do 1400 kg dovoljene obremenitve, 6,6 m3 nakladne prostornine in do približno 2,5 ton mase priklopnega vozila. Rezultat modularne zasnove sta še dve različni medosni razdalji (2,92 m in 3,27 m) in še dva zadnja previsa (0,80 m in 1,15 m), ki sta v raznih kombinacijah na voljo za vse tri dolžine.

Dostopen v 3 različne dolžine

Kot smo že omenili, je to vozilo na voljo v treh različnih dolžinah. Poleg najbolj iskane dolžine M (4,95 m) in XL (5,30 m), pa to gospodarsko vozilo ponuja še eno predvsem zelo inovativno izvedenko. Gre za dolžino 4,60 m dolžine, ki je kompaktna in obenem izredno praktična! Ali veste, da ponuja ta dolžina (XS) do 1400 kg obremenitve? Enako pa velja tudi za dolžini M in XL. 

3 razlicne veliosti Citroen Jumpy

Primeren za parkirišča

Citroen Jumpy se več kot odlično znajde v najbolj različnih situacijah! Izvedenki M in XS v višino merita samo 1,90 metra in zato brez težav lahko zapeljeta v čisto vsa parkirišča, kamor vozila tega segmenta sicer bolj težko dostopajo. Od sedaj naprej vam zagotovo ne bo potrebno nekajkrat zapeljati okoli uličnega bloka, ker bi bil uvoz v parkirišče prenizek. Tako boste prihranili čas, saj boste Citroen Jumpy parkirali v neposredni bližini svojih strank. 

Citroen Jumpy primeren za parkirišča

Sistem za nadzor mrtvega kota

V omenjenem gospodarskem vozilu je zares dobro poskrbljeno za vašo varnost. Za to skrbijo različni sistemi. Med njimi je sistem za nadzor mrtvega kota, ki vas opozarja na prisotnost avtomobila v mrtvem kotu z oranžno svetlečo diodo v kotu vzvratnega ogledala. Sistem, ki ga sestavljajo štiri zaznavala v prednjem in zadnjem odbijaču, deluje pri hitrost, in sicer od 12 do 140 km/h.

Sistem za nadzor mrtvega kota

Sistem za prepoznavanje omejitvi hitrosti

Sedaj pa moramo omeniti še zares inovativen sistem, ki deluje v povezavi s kamero. Ta je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Vozniku v katerem koli trenutku posreduje informacijo o aktualni omejitvi hitrosti v prometu. Ko namreč sistem zazna prometni znak omejitve hitrosti, lahko z enim pritiskom na tipko sprejme hitrost, ki je priporočena.

Active safety brake

Omenimo naj še sistem »active safety brake«. Ta pomaga zmanjšati telesne poškodbe potnikov z zaviranjem namesto voznika. To namreč omogoča večfunkcijska kamera, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla. 

Nakup

Po zaslugi vseh teh elementov je Citroen Jumpy zares edinstveno gospodarsko vozilo. Poleg vsega tega pa je dosegljivo po primerni ceni. Če se boste odločili za nakup, vam predlagamo, da se pozanimate še o vseh možnostih financiranja tega jeklenega konjička. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *