Union brezalkoholno pivo

Union brezalkoholno pivo je naravna, svetovno poznana pijača. Primerna je za vse tiste, ki uživajo v okusu te pijače, ampak ne želijo ali pa jim ni dovoljeno pitje alkohola. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili nekoliko več informacij o tematiki – Union brezalkoholno pivo. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Union brezalkoholno pivo

Union brezalkoholno pivo se uvršča med izotonične pijače, ki pomagajo vzdrževati tekočinsko ravnovesje v telesu. Ponuja prijetno ujemanje hmeljne grenčice in sladne arome, ki poskrbita za osvežilen karakter. Union brezalkoholno pivo sestavljajo naslednje sestavine: ječmenov slad, ječmen, hmelj, hmeljni ekstrakt in voda. V kolikor se boste odločili za nakup, vam svetujemo, da ga opravite kar preko spletne trgovine Rundasekunda. V enem paketu boste prejeli 24 enot (0,5l na posamezno enoto), zanj pa boste odšteli 17,49 evrov. Gre za resnično ugodno ponudbo, ki je ne smete izpustiti niti sami.

Union brezalkoholno pivo - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Zanimivosti

Sedaj pa naj vam na kratko predstavimo še nekaj zanimivosti, ki so povezane z Union brezalkoholno pivo. Naj poudarimo, da pivo z vsebnostjo alkohola med 0,0 % in 0,5 % imenujemo  brezalkoholno. Do 0,5% je vrednost, ki namreč nima merljivega vpliva niti na vse tiste, ki so sicer občutljivi na alkohol. Tako na primer tudi sadni sokovi sčasoma ‘zavrejo’ in vsebujejo podobno nizko vsebnost alkohola. Na tem mestu pa vam bomo predstavili še postopek, kako nastane brezalkoholno pivo. Načeloma je postopek kuhanja enak kot pri ostalih pivih, vendar pa obstajajo različni načini, s katerimi se lahko zmanjša vsebnost alkohola. Tako se lahko količina alkohola med fermentacijo nekoliko zmanjša ali pa se alkohol pozneje umakne.

Kako deluje fermentacija

Pa naj vam predstavimo, kako poteka postopek za zmanjšanje vsebnosti alkohola v procesu fermentacije. Gre za to, da med postopkom fermentacije piva, kvas zagotavlja, da se lahko sladkorji, ki jih vsebuje slad, pretvorijo v alkohol. Ta postopek je še pravočasno potrebno ustaviti, preden bi se proizvedlo več kot 0,5% alkohola. Za to obstaja več možnosti, med katerimi so: ustavitev postopka fermentacije tako, da se vse počasi in postopoma segreva ter kvas izloči; piva pogosto vsebujejo preostali sladkor in so ravno zato precej sladka ali pa z dušeno fermentacijo (pri tem postopku je temperatura fermentacije nizka, kvas pretvori sladni sladkor v alkohol zelo počasi in tako imajo arome malo več časa za razvoj, pod vsebnostjo 0,5 % alkohola pa se postopek ustavi).

Kako deluje fermentacija

Trenutno pa je precej priljubljena tudi nova metoda, kjer se uporablja prav poseben kvas. Sladu sladkorja ne morejo fermentirati in kot rezultat nastane brezalkoholni IPA, ki ima zelo bogat, in poln okusom. Na tem mestu naj kot zanimivost še omenimo, da obstaja tudi način, ko lahko alkohol odstranijo naknadno po zvarjenju omenjene tekočine. To poteka preko vakuumske rektifikacije ali pa preko filtriranja. Pri slednjem se alkohol spusti skozi membrano, ki skozi spusti samo vodo in alkohol. Preostalo, visoko koncentrirano tekočino pa zmešajo z vodo, dokler vsebnost alkohola ne znaša le še 0,5 %.

Union brezalkoholno pivo zato obdrži svoj prvoten slad in aromo hmelja

Lahko bi povzeli, da je Union brezalkoholno pivo ali pa ostale brezalkoholne pijače precej enostavno narediti, če pivovar dobro pozna postopek. Precej velika umetnost varjenja Union brezalkoholnega piva je tudi ta, da se ohranita prvoten slad in aroma hmelja. Ravno zato tudi ni redkost, da v praksi ostala podjetja uporabljajo še veliko več metod, ki pa v celoti izkoriščajo možnosti izredno dobrega, osvežilnega okusa.

Union brezalkoholno pivo

V kolikor še niste poskusili omenjene pijače, potem vam svetujemo, da se še danes osvežite z njo. Verjamemo, da boste nad njenim okusom precej navdušeni! Nazadnje naj poudarimo, da je pijača v marsičem bolj zdrava od običajnega, klasičnega piva. Brezalkoholno namreč dosti manj obremenjuje jetra, poleg tega ima manj kalorij in je  izotoničen. Poskusite ga tudi vi, ne bo vam žal!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *