Heineken 0.5

Heineken 0.5 je na voljo tudi v Sloveniji. Heineken je pri nas v večini serviran v steklenicah z volumnom 0.33 l, sedaj pa je na voljo tudi v večji embalaži – pločevinki volumna 0.5 l. 

Pasterizirano svetlo pivo Heineken je lager pivo, ki je proizvedeno iz 100% naravnih sestavin. Pri izdelavi piva se uporabljajo originalne A Heineken kvasovke, ki pivu prinašajo značilen Heineken okus. Pivo je izjemno osvežujoče k čemur pripomorejo tudi sadne arome, ki naredijo pivo še bolj edinstveno.

Heineken 0.5

Hranilne vrednosti

Heineken 0.5 je sestavljen iz treh osnovnih sestavin. Te so voda, ječmenov slad in hmeljni ekstrakt. Heineken 0.5 l pločevinka vsebuje 5 % alkohola. Poglejmo si kakšne so hranilne vrednosti na 100 ml piva. Energijska vrednost znaša 176 kJ / 42 kcal, maščobe < 0,01 g od tega nasičene maščobe < 0,01 g, ogljikovi hidrati 3,6 g od tega sladkorji < 0,01 g, beljakovine 0,5 g in sol < 0,01 g. Pivo serviramo ohlajeno na 3 – 5 stopinj Celzija. 

Heineken 0.5 l je na voljo v pločevinki in je odlična rešitev za tiste, ki ga želite odnesti s sabo na pot, krajši izlet ali pa ga servirati kar doma. Pivo je značilne zlatorumene barve, zaključek njegovega okusa pa je nežno grenek.

Heineken pivo - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Kako je nastal Heineken

Pivo, ki ga poznamo pod imenom Heineken je leta 1864 ustvaril Gerard Heineken, ko je kupil pivovarno De Hooiberg. Leta 1873 je ustanovil družinsko podjetje v Amsterdamu in proizvajal odlično lager pivo, ki je zaradi svojega edinstvenega okusa kmalu zaslovelo. Ustanovitelj je bil predan kakovosti, le-ta pa je njegovo pivo pripeljala v vrh svetovnih uspešnic piva. V 19. stoletju je podjetje odkrilo kvasovke A-Yeast, ki Heinekenu dajejo edinstven okus, njihovo uporabo pa so ohranili vse do danes. Podjetje je trenutno največji proizvajalec piva na svetu, ki ponuja več kot 300 posebnih vrst piva in ciderja. 

Heineken nastanek

Kje kupiti Heineken 0.5

Heineken 0,5 je na voljo tudi v Sloveniji. Dostop do le-tega je izjemno enostaven. Kupite ga lahko na spletni strani Rundasekunda – uradni online trgovini Pivovarne Laško Union.

Morda vas zanima tudi:
Heineken 0.0
Heineken pivo
Heineken karton
Rdeče vino
Belo vino

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *