Peugeot Boxer

Peugeot Boxer v svoji ponudbi zajema: kombi/minibus, šasija, prekucnik, furgon in podaljšano kabino. Na voljo so vam uporabne prostornine vse do 17 kubičnih metrov in največja uporabna širina tržnega razreda (od 1,87m do 1,42m med blatniškimi koši). Peugeot Boxer je primeren za vse poklicne dejavnosti, še posebej po zaslugi ene izmed največjih razponov skupne dovoljene mase. V nadaljevanju tokratnega članka smo za vas na enem mestu zbrali še več podatkov o teh vozilih. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Peugeot Boxer

Najprej naj omenimo, da je z uveljavitvijo najnovejših ekoloških predpisov Euro 6 ta Peugeot Boxer osvežil svoj izbor vozil. Na ta način bi namreč lahko ugodil vsem potrebam čisto vseh poklicnih uporabnikov. Med pridobitvami velja omeniti tudi novo opremo, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju. 

Novi sistemi avtomobila Peugeot Boxer

Vsekakor moramo najprej omeniti najnovejši navigacijski sistem, ki je združljiv s protokoloma Android Auto in Apple CarPlayTM. Obe omenjeni aplikaciji pa omogočata uporabo aplikacij z vašega pametnega telefona neposredno na 9-palčnem zaslonu na dotik vašega vozila.  Poleg tega vam omogoča, da imate istočasno prek povezave Bluetooth® povezana dva telefona. To pa je res odlično, kajne? Zelo pomembni ter obenem priročni so tudi opozorilniki prometa med vzvratno vožnjo – Rear Trafic Alert. Gre za novejšo funkcijo, ki je izšla iz sistema za nadzor mrtvega kota. Pri vklopljeni vzvratni prestavi ta inovativna funkcija zazna vozila na razdalji 50 metrov, ki se vam približujejo z leve ali desne strani. Opozorilo je v obliki zvočnega signala, ki se sproži v potniškem prostoru. Nikakor ne smemo pozabiti na opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu.

peugeot boxer navigacija

Slednji s pomočjo kamere zazna nenamerno prekoračitev neprekinjene ali prekinjene črte. Za varno vožnjo kamera analizira sliko, če pa vozniku upade pozornost in se vozilo giblje s hitrostjo nad 60 km/h, ob odstopanju zato sproži vizualno in zvočno opozorilo. Ste vedeli, da ima Peugeot Boxer tudi sistem za samodejno zaviranje v sili – Sistem Active Safety Brake. Ta poseže v delovanje vozila po oddanem opozorilu, če se voznik ne odzove dovolj hitro in ne pritisne na zavoro. Na ta način brez voznikovega ukrepanja pomaga preprečiti trčenje oziroma zmanjšati njegovo resnost s tem, ko zmanjša hitrost vozila. Omeniti pa moramo tudi to, da ima vozilo večfunkcijsko kamero. Ta prepoznava prometne znake, omejitve hitrosti in vozniku to omejitev prikaže na instrumentni plošči!

Nadgrajeni motorji

Nazadnje moramo poudariti tudi to, da so izdelovalci tega vozila Peugeot Boxer ustrezno nadgradili motorje, zato slednji sedaj izpolnjujejo zahteve najnovejših ekoloških predpisov Euro 6. Za večjo učinkovitost z vidika porabe goriva in emisij ogljikovega dioksida so vsi zasnovani na dizelskem motorju BlueHDi zadnje generacije, poleg tega vključujejo precej veliko prostornino (2.2 litra) in so na voljo z različnimi stopnjami moči, ki so bile vse povišane. Odlična je tudi ta informacija, da so prav vsi motorji serijsko opremljeni s sistemom Stop & Start. 

2.2 motor

Povzamemo lahko, da vam Peugeot Boxer ponuja kar osem karoserijskih različic, tako da se lahko prilagodi najrazličnejšim vrstam rabe in vsakemu poklicu. Pri izvedenki Combi Confort so zadnji sedeži v obliki zložljivih in izstavljivih sedežnih klopi. Poleg tega pa imajo po višini nastavljive tritočkovne varnostne pasove. Stranski sedeži imajo v 2. in 3. vrsti pritrdišča Isofix, ki so namenjena za otroški sedež!

Vse to in še veliko več torej ponuja ta novi Peugeot Boxer. Če bi ga želeli preizkusiti, vam svetujemo, da se z njim čim prej odpeljete na testno vožnjo. Vse kar morate storiti je, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in se prijavite na vožnjo. Za še več informacij o teh vozilih pa lahko kliknete na zgornji odebeljeni napis, kjer vas čakajo tudi fotografije posameznih karoserijskih različic.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *