Opel Combo

Opel Combo je lahko vaš novi najboljši družinski prijatelj. Gre namreč za idealno vozilo za družine, saj ima drsna vrata, možnost treh otroških sedežev, veliko prostornost in ogromno odlagalnih prostorov oziroma površin. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še veliko več informacij o tem avtomobilu. V kolikor želite izvedeti kaj več o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Družinski avtomobil

Ta Opel Combo pete generacije z novo arhitekturo je prav zares popoln družinski avtomobil. Izbirate lahko med dolgo ali kratko različico, obe sta s petimi ali sedmimi sedeži. Njegova xxl prostornina prtljažnika od najmanj 597 litrov do 2693 litrov omogoča prevažanje najrazličnejših predmetov, stvari. Novi Opel Combo vključuje številne sisteme za pomoč vozniku in pa odličen Infotainment. Poleg tega je poskrbljeno tudi za izjemno preglednost, in sicer s projekcijskim zaslonom ter vzvratno kamero, ki ima zorni kot 180°. Omeniti je potrebno tudi dovršene oblikovne poudarke, kot so čvrsta robustna oblika in pa žarometi s tipičnimi krilci. 

družinski avtomobil

Oprema

Opel Combo je več kot osupljiv! Poudariti moramo, da dviga lestvico na področju tehničnih ambicij v tem segmentu, raven varnosti in udobja pa dosegata popolnoma novo, edinstveno razsežnost. Kot smo že omenili, je opremljen s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev. Med njimi so opozorilo ob voznikovi utrujenosti, vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in IntelliGrip. Vključuje tudi funkcije za udobje, med katere zagotovo sodita ogrevanje sedežev in ogrevanje volana z usnjenim oblazinjenjem. Novost v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov pa je tako imenovana »zaščita stranice«. Slednja vozniku pomaga pri počasnem zavijanju. Zagotovo boste navdušeni tudi nad njegovo vizualno podobo,  saj ga odlikujejo drzna skladnost ter čvrste in mišičaste poteze.

Opel Combo Oprema

Samodejno zaviranje v sili

Nekateri pravijo, da ima Opel Combo zelo velik potencial za rast znamke in ponuja priložnost, da z novim zanosom podjetje osvoji zelo pomemben segment majhnih enoprostorcev. Med inovativnimi in tehnološko izredno naprednimi ter z varnostjo povezanimi rešitvami, pa so tudi: projekcijski zaslon, opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in tudi s samodejnim zaviranjem v sili, naprej usmerjena kamera (Opel eye), samodejni regulator hitrosti (ta prilagodi hitrost glede na vozilo, ki se pelje spredaj), sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti in še opozorilo ob voznikovi utrujenosti.

Samodejno zaviranje v sili

Prepoznavanje utrujenosti voznika

Slednji glede na slog vožnje oceni stopnjo utrujenosti in vozniku predlaga, da si na naslednjem počivališču odpočije oziroma privošči zasluženi odmor. Omenjane projekcijski zaslon zmanjša motnje s projekcijo najbolj pomembnih podatkov o vožnji neposredno v voznikovem zornem kotu. Tako lahko s pogledom konstantno spremlja dogajanje v prometu. Opozorilo na nevarnost naleta pa bistveno prispeva k preprečitvi nezgode. Sistem namreč poskrbi ne le za zvočno in vizualno opozorilo, ampak v primeru hitrega zmanjšanja razdalje do ovire brez voznikovega ukrepanja zavira samodejno! To je res izredno pomembno, za preprečevanje nezgod na cesti!

Prepoznavanje utrujenosti voznika

Napredni parkirni pomočnik

Tudi za preprostejše in predvsem varnejše parkiranje so poskrbeli, in sicer s pomočjo pri bočnem parkiranju za zaščito stranic (tako imenovani: Flank Guard). Ta vozniku pomaga pri počasnem zavijanju in ga opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila v oviro (stebriček, ogrado, zid ali pa celo v drugo vozilo). Zaščita stranice vključuje kar dvanajst nepogrešljivih senzorjev. Ti so nameščeni po celotnem obodu avtomobila. Poleg tega je potrebo na tem mestu omeniti še panoramsko vzvratno kamero, ki povečuje preglednost nad območjem za vozilom. Tako lahko voznik vidi ostale udeležence v prometu, ki se mu pri vzvratni vožnji bližajo z ene ali pa z druge strani. 

Napredni parkirni pomočnik

V kolikor želite o omenjenem vozilu izvedeti še več podatkov, vas vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Svetujemo vam, da se odločite tudi za testno vožnjo, preko katere boste Opel Combo spoznali še bolje!

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *