Počitniško delo

Počitniško delo za najstnike, dijake in študente je izredno priporočljivo. Preko takšnega dela si namreč mladi pridobivajo izkušnje, družbene vezi in si odpirajo nove možnosti za prihodnost. Počitnice so torej lahko odlična priložnost za naložbo v svojo poklicno prihodnost. Pridobijo pa lahko tudi novo znanje in ob tem še nekaj zaslužijo. Sezonskega dela se tako rekoč lahko lotijo dijaki, študenti in brezposelne osebe. 

Počitniško delo

Nova znanja in izkušnje

Počitniško delo preprosto pomeni, da bo posameznik namesto nekaj ur poležavanja na soncu ali gledanja televizije, namenil ta čas raje koristnemu počitniškemu delu, ob katerem se bo veliko naučil in verjetno spletel kakšno novo prijateljsko vez. Na tem mestu naj poudarimo, da je pri počitniškem delu največje plačilo ravno pridobljeno znanje in izkušnje. Omenjeno delo te nauči, kaj lahko pričakuješ v delovnem okolju in kako se moraš vesti v njem. Verjemi, da vsako delo in vsaka izkušnja v življenju obogati tvoj življenjepis. Verjetno veš, da je možnosti med poletnimi in zimskimi počitnicami (ter v drugih obdobjih) zares ogromno. Študentsko delo si tako lahko poiščeš v hotelih, restavracijah, bifejih, gostilnah, točilnicah ali pa postaneš celo obiralec sadja.

Nova znanja in izkušnje preko študentskega dela

Kul študentska dela

Ali si vedel, da se lahko na obalah južnih držav zaposliš celo kot reševalec oziroma učitelj surfanja? Ja, prav zares! Na severu pa lahko kot učitelj smučanja presmučaš vso zimo. Poleg tega so možna tudi dnevna oziroma le nekajurna dela, kot je recimo: delo hostese na prireditvah, razvažanje hrane in še veliko več. 

Kul študentska dela na Mjob

Bodi pozoren/a

V manjših podjetjih, bifejih, gostilnah in še kje, ti morda ne bodo mogli ponuditi delovne pogodbe. Ravno zaradi tega pa jim ti ne dovoli, da bi te izkoriščali! Takoj na začetku jim moraš dati jasno vedeti, da se morajo držati predhodnega dogovora glede plačila in delovnega časa. 

Včlani se v študentski servis v par minut

Še preden se boš lotil iskanja počitniškega dela, ti svetujemo, da se registriraš oziroma včlaniš v študentski servis Mjob. Poslovalnice tega servisa se nahajajo po celotni Sloveniji, kar je izredno praktično. Članstvo v Mjobu je brezplačno in obenem prinaša številne ugodnosti. Včlaniš se lahko v dveh korakih: z registracijo in vpisom prek spletne aplikacije Moj Mjob. Vpiši se v omenjeno aplikacijo in v zavihku »moji podatki« zahtevaj članstvo v tem študentskem servisu. Članstvo lahko pridobiš preko naslednjih načinov: 

  1. Preko aplikacije posreduj fotokopijo ali fotografijo svojega osebnega dokumenta. Pri tem posreduj še vsa potrebna dokazila, ki jih potrebuješ za vpis (številka osebnega računa, davčna številka, potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto ali študentska/dijaška izkaznica).
  2. Preko aplikacije Moj Mjob lahko zahtevaš, da ti posredujemo pristopni obrazec za članstvo v študentskem servisu po navadni pošti. Ta obrazec pa boš vrnil izpolnjen skupaj z ustreznimi dokazili. 
  3. Včlaniš se lahko tudi v katerikoli fizični poslovalnici študentskega servisa Mjob, kamor prineseš ustrezna dokazila.

Mjob

Prepričani smo, da ne boš imel težav. Poleg tega pa ti predlagamo, da se tudi registriraš na Mjob. V obrazec na spletni strani za registracijo vpiši svoje osebne podatke. Preden pa jih oddaš, dobro preveri, ali so vsi podatki pravilno zapisani. Za tem boš na svoj e-naslov prejel e-mail, v katerem moraš svojo zahtevo za dostop do aplikacije Moj Mjob potrditi s klikom na povezavo. Povezava te bo odpeljala na začasno stran s štirimi polji. Vanje moraš vpisati štirimestno kodo, ki tu jo bodo posredovali v SMS-sporočilu. Sporočilo se pošlje avtomatsko ob kliku na povezavo v e-mailu. Vpiši številko in jo potrdi. Sedaj si izbereš še svoje uporabniško ime in geslo, s katerima boš dostopal do omenjene aplikacije tudi v prihodnje.

Prijetno s koristnim

Ne čakaj predolgo in si čim prej zagotovi svoje mesto za počitniško delo.  Zakaj ne bi združil prijetnega s koristnim in ob tem še zaslužil? To je res edinstvena priložnost, ki je ne smeš zapraviti!

Preberi tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *