Union pivo

Union pivo (svetlo) je pijača, ki se ponaša z več kot 150 – letno tradicijo. Varijo ga iz prvovrstnega oziroma zelo kvalitetnega ječmenovega slada. Ima zelo bogat in poln okus, s srednje močno izraženo grenčico. Njegova zlatorumena barva mu daje eleganten videz, dišeči vonj pa kar vabi k temu, da bi naredili požirek in izkusili pravi gastronomski užitek.

Union pivo

Vsebuje naslednje sestavine: vodo, ječmenov slad, ječmen, hmelj in hmeljni ekstrakt. To je alkoholna pijača, ki vsebuje 4,9 % alkohola na 0,5 litra. Proizvajajo ga v Pivovarni Laško Union, ki se nahaja na Pivovarniški ulici 2 v Ljubljani. Omenjeno pivo je priporočljivo servirati ohlajeno na 6 ºC – 8 ºC.
V tem kratkem uvodnem delu smo vam predstavili najbolj znano in prodajano Union pivo, ki je ne sme manjkati na zabavah, ob gledanju tekem, ob druženju s prijatelji, na praznovanjih, na plaži ob morju in še kje drugje.

Union pivo

V nadaljevanju tega članka pa vam bomo predstavili še nekatere druge vrste Union piva. Osredotočili se bomo tudi na točeno pivo in kozarce za pivo. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Brezalkoholno pivo Union

Med izredno priljubljenimi Union pijačami je v zadnjem času tudi brezalkoholno pivo. Slednjega namreč lahko uživajo tako odrasle kot tudi mlajše (vendar polnoletne) osebe. Ta pijača vsebuje zanemarljivo malo vrednost alkohola, in sicer 0,5 %. Pijejo ga tudi tisti, ki sicer ne želijo ali ne smejo uživati alkoholnih pijač.

Omenjeno brezalkoholno pivo je naravna izotonična pijača, ki prispeva k vzdrževanju ravno pravšnje oziroma zadostne količine tekočine v vašem telesu. Pivovarji priporočajo, da jo servirate pri 4 – 6 stopinjah Celzija. Največja prednost te brezalkoholne pijače pa je ta, da jo lahko pijete tudi pred vožnjo z avtomobilom.

Ali ste vedeli, da so v pivovarni Union ustvarili tudi brezalkoholno pivo, ki ima okus grenivke ali bezga? Gre za pijačo, ki so jo poimenovali Radler. Union pivo Radler grenivka 0.0 je 100 % naravna izotonična pijača.

To je mešanica sadnega soka in grenkega piva, ki jo enostavno morate poskusiti! Union Radler bezeg 0.0 pa je narejen s popolno kombinacijo bezga in še odličnega brezalkoholnega piva.

Za še bolj bogat in dober okus pa so dodali sokove pomaranče, limete in limone ter izvlečke bezgovih cvetov. Predlagamo vam, da čim prej poskusite tudi to pijačo, saj vas bo harmonija sadnih izvlečkov in grenčice piva popeljala v najlepšo naravo.

Radler

Poleg brezalkoholne različice pa so naredili še alkoholni Radler, ki ima okus limone, kumare ali grenivke. Tisti, ki ima okus limone, vsebuje 4,7 % sadnega deleža in svetlo pivo. Vsebuje 2,0 % alkohola in ima malce moten videz.

Radler

To je namreč posledica sadnega deleža. Je zelo okusen in z njim se boste zagotovo odžejali. Tudi Radler z okusom grenivke in kumare vsebujeta 2,0 % alkohola in sta zelo osvežilna. Okus grenivke pa ima kar 6 % sadni delež, kar pripomore k popolni dvojni osvežitvi.

Točeno pivo Union

Pa naj vam na tem mestu predstavimo še najbolj zaželeno pijačo med pravimi ljubitelji piva – »točeno«. Union pivo v točeni obliki lahko naročite v skorajda vsaki gostilni, točilnici, baru ali restavraciji. To je izredno osvežilna, a starodavna hmeljska pijača, ki priteče (ravno prav ohlajena) direktno iz točilne naprave ali sodčka v kozarec za pivo.

Točeno pivo Union

Union pivo lahko v kriglu, vrčku ali kozarcu za pivo najboljše zadiha in sprosti popolnoma vse arome. Kozarce so tako oblikovali, da so izredno lepi, elegantni in privlačni. Večinoma imajo vgraviran tudi logotip podjetja oziroma pivovarne.

vrči za pivo

Tudi v omenjenem podjetju imajo svoje lastne vrčke za pivo, ki so izredno praktični in tako oblikovani, da se lahko pivo v njih dovolj speni. Na tem mestu naj vas le še opozorimo, da kozarcev (z logotipi) ni priporočljivo prati v pomivalnem stroju, saj lahko slednji poškoduje napis.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *