Pivovarna Union

Pivovarna Union se nahaja v Sloveniji. Našli jo boste v Ljubljani oziroma natančneje na Celovški cesti. Ustanovljena je bila leta 1864. Od takrat pa do danes pa v njej pivovarji še vedno varijo izredno kvalitetno in predvsem okusno pivo. Pivovarna Union je že na daleč zelo dobro opazna, saj je velika in izstopa iz okolice. Poleg tega pa ima tudi velik napis Union. Slednjega zagotovo ne morete kar tako zgrešiti. Kot zanimivost naj na tem mestu še dodamo, da je Pivovarna Union pred petimi leti prešla v roke svetovno znanega podjetja, ki se imenuje Heineken International. Vendar pa to nikakor ni vplivalo na kvaliteto njihovih pijač. Torej lahko brez težav zapišemo, da v Pivovarni Union še vedno z velikim zagonom varijo izredno kvalitetno pivo Union.

Pivovarna Union

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tej tematiki oziroma o Pivovarni Union. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem tokratnega članka.

Pijače, ki so izdelane v Pivovarni Union

Union svetlo pivo

Ali ste vedeli, da velja Union svetlo pivo za najbolj priljubljeno pijačo, ki jo varijo v omenjeni pivovarni Union? Ja, prav ste prebrali. Svetlo pivo je namreč že dolgo v samem vrhu nenadomestljivih alkoholnih pijač. To pomeni, da ne sme manjkati ob gledanju nogometnih tekem, na zabavi oziroma praznovanju rojstnega dne ali pa takrat, ko se preprosto družite s svojimi najljubšimi prijatelji. Union svetlo pivo ima izredno bogat okus, ki pa ga dopolnjuje ravno dovolj izražena grenčica.

Union svetlo pivo

Seveda pa vas bo očaral tudi njegov vonj. Pivo pred zaužitjem obvezno malo povohajte, saj boste zagotovo pozitivno presenečeni. Navdušeni pa boste tudi nad njegovim videzom, saj ima zlato-rumeno barvo. Pivovarji so si enotni, saj menijo, da ta pijača omogoča pravi gastronomski užitek! Gre za alkoholno pijačo, saj vsebuje 4,5 % alkohola. V omenjene pijače še niste poskusili, je sedaj skrajni čas da si jo privoščite. Poskrbite za to, da bo pivo ravno prav ohlajeno. Najbolj okusno je servirni temperaturi od 6 do 8 stopinj.

Brezalkoholno pivo

Včasih pa se zgodi, da se preprosto ne morete ali ne smete odžejati s pivom, saj vsebuje alkohol. To pa že nekaj časa več ni tako velika ovira, saj so zvarili pivo, ki ne vsebuje alkohola. Slednjega si lahko privoščijo tudi mladi. Union brezalkoholno pivo namreč vsebuje zanemarljivo vrednost alkohola (0,5 %), ki ne more vplivati na vaše psihično ali fizično počutje oziroma stanje.

Brezalkoholno pivo

Brezalkoholno pivo Union je naravna izotonična pijača, ki pa ima vpliv na vzdrževanje zadostne količine v telesu. S to pijačo se lahko odžejate tudi preden boste sedli za volan. Ali ni to odlično? Pivo se namreč vedno prileže! Vseeno pa vas moramo opozoriti, da tudi brezalkoholno pivo morate piti v mejah normale. Sicer lahko začne negativno vplivati na vaše zdravje.

Jabolčni TAT

Kot zanimivost naj dodamo tudi to, da v Pivovarni Union varijo še Jabolči TAT. Ste že slišali zanj oziroma ali ga poznate? Gre namreč za okusno jabolčno vino, ki pa ga nekateri bolje poznajo pod imenom cider. To pijačo delajo iz ravno prav zrelih in izredno sočnih jabolk. Slednje pa se nekoliko kasneje preko tako imenovanega procesa fermentacije spremenijo v vino. To pa je res zanimivo!

Jabolčni TAT

Radler

V zgoraj omenjeni pivovarni pa varijo še Radler. Slednjega lahko kupite v alkoholni ali brezalkoholni različici. V Sloveniji sta trenutno najbolj priljubljena in prodajana Radler z okusom bezga ali grenivke. Ta vsebuje kar 6 % sadni delež, kar bistveno vpliva na njegov okus. Pivovarji zato pravijo, da to pivo daje dvojno osvežitev! Radler z okusom bezga pa vsebuje 4,5 % sadni delež. Poleg bezga pa vsebuje še naslednje sestavine: sok limete, limone in pomaranče. Vse to in še več ponuja Radler z okusom bezga.

Union Radler grenivka - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Predlagamo vam, da si tudi vi privoščite katerega izmed naštetih piv ali ostalih pijač. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *