Malt

Malt je dobro znano ime za 100 % naravno brezalkoholno pijačo iz pivovarskega ječmena s svežino prav posebne sadne note. Ali ste se že kdaj odžejali z Malt-om? V kolikor vaš odgovor ni pritrdilen, potem je skrajni čas, da se z njim odžejate še danes! Malt pivovarne Laško je namreč vladar med brezalkoholnimi pijačami in kraljuje v kar treh različnih okusih. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili te tri edinstvene okuse odličnega Malt-a. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj boste zagotovo izvedeli kaj novega. 

Malt

Novi Malt

Že takoj na začetku današnjega članka naj omenimo, da so pivovarji ustvarili temni Malt z okusom limone in šipka. Nekateri mu rečejo tudi Darko. Poleg slednjega pa sta precej priljubljena še njegova »brata« z okusom osvežujoče limone ali pa tropskega ananasa. Kot smo že omenili, je to pivo brezalkoholno. To pa seveda pomeni, da se lahko z njim odžejate kjerkoli in kadarkoli. V Pivovarni Laško so tradicijo in ljubezen do pivovarstva izpolnili v najvišjo umetnost, da so lahko ustvarili nekaj posebnega, edinstvenega.

Malt Ananas

Na tem mestu vam bomo najprej predstavili ta specialni Malt z okusom ananasa. Nekateri so mnenja, da je »vedno trezen in nikoli osladen.« Ali veste, kako je pripravljen? Njegovo osnovi predstavlja ječmenov slad! Poleg tega pa je 100 % naraven tako po vsebini kot tudi po svojem značaju. Glede na to, da so pivovarji iskali idealne osvežitve v okusu ananasa, so mu odvzeli sladkor in mu dodali več sadja. Ravno to pa prispeva k popolni Malt izkušnji.

Sestavine

Poleg tega k okusu pripomorejo še naslednje sestavine, ki so nepogrešljive: voda, sladkor, zgoščeni sok limon, hmeljeni izvleček ječmenovega slada (1,9%), ogljikov dioksid, zgoščeni sokovi ananasa (0,1%), aceroli, naravne arome ter izvleček iz ječmenovega slada. Predlagamo vam, da ga servirate čim bolj dobro ohlajenega, in sicer na temperaturo od 3 pa do 5 stopinj Celzija. V mislih pa imejte ta rek, ki pravi: »En Malt na dan še ne prinese pomladi!«

Malt Šipek in Limona

V nadaljevanju vam bomo predstavili še omenjeno brezalkoholno pijačo iz slada z okusom šipka in limone. Gre za različico Laško dark, ki je (tako kot zgoraj omenjeno pivo) pripravljen ba osnovi ječmenovega slada in je 100 % naraven. Pa si poglejmo, katere sestavine vsebuje. Najprej je tu seveda nepogrešljiva voda, ki je nujno potreba! Sestavljajo pa ga še: sladkor, zgoščeni sok limon (2,7%), hmeljeni izvleček ječmenovega slada (1,9%), zgoščeni pomarančni sok (1,5%), zgoščeni limetin sok (0,5%), izvleček ječmenovega slada (0,47%), ogljikov dioksid, zgoščeni sok acerole (0,3%), izvleček limone,  šipka (0,095%), naravne arome, stabilizator (gumi iz zrn rožičevca).

Malt Šipek in Limona

Popolna konzumacija

Največkrat si pivoljubi to pijačo privoščijo ob gledanju različnih tekem. To brezalkoholno pivo namreč več kot odlično steče po grlu in tako napolni človeško telo s pozitivno energijo. Glede na to, da tudi izjemno diši, vam svetujemo, da pijačo pred zaužitjem tudi povohate. Prav gotovo boste navdušeni oziroma pozitivno presenečeni. V primeru, da si boste pijačo prelili iz pločevinske ali plastenke v kozarec, pa boste najverjetneje opazili, da je nekoliko motne barve. Ta napitek ima takšno barvo zaradi nekoliko bolj visokega sadnega deleža.

Nakup Malta

Svetujemo vam, da vaš prazni hladilnik napolnite z edinstvenim Malt pivom. Slednji bo namreč navdušil vas in vaše goste! Najverjetneje pa se sprašujete, kje ga lahko kupite. Odgovor je preprost. Malt prodajajo v različnih živilskih trgovinah po celotni Sloveniji. Velikokrat imajo v trgovinah organizirane tudi različne akcijske ponudbe, kjer se nakup omenjene pijače še posebej izplača (na primer: kupiš štiri enote, dobiš eno gratis). Ta napitek lahko naročite tudi preko različnih spletnih trgovin, saj s tem prihranite veliko svojega časa, ki bi ga sicer porabili zaradi iskanja v fizičnih trgovinah. 

Nepogrešljiv dodatek za konzumacijo

Svetujemo vam, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in na enem mestu preberete še več informacij o tej tematiki. Na tem mestu pa vas želimo spodbuditi tudi k nakupu kozarcev za pivo. Slednji namreč veljajo za nepogrešljiv pripomoček med pivoljubi. Pijača v steklenem kozarcu lahko »zadiha« in sprosti vse svoje arome do popolnosti. Poleg tega pa se lahko dobro razvije tudi pena, ki ščiti ostalo tekočino oziroma mehurčke pred prehitrim uhajanjem. Tako lahko povzamemo, da kozarci za pivo prispevajo še k boljši pivski izkušnji. Zakaj se ne bi sprostili ob gledanju napete in zanimive tekme, ob tem pa si privoščili še odlično brezalkoholno pivo?

Kozarec za pivo

Zlatorog

Za vse ljubitelje alkoholnih pijač pa so v Pivovarni Laško pripravili tudi tradicionalno Laško pivo (svetlo) Zlatorog. Ta vsebuje 4,9 % alkohola. Gre za pijačo, ki ima specifičen okus, ki zaradi nespremenjenega recepta ostaja isti že več let. Poleg tega ga bogati tudi bela pena in značilno izražena grenčica. Ravno to pa lahko dosežejo z uporabo svetovno poznanih slovenskih sort hmelja. Ob uporabi najboljših surovin in najnovejših tehnoloških dognanj je varjen po tradicionalni recepturi, ki pa (kot že omenjeno) ostaja nespremenjena že več desetletij. Ravno zato lahko sklepate, da so Zlatoroga pili že naši stari starši, torej babice in dedki. Pivo bo najbolj okusno takrat ko bo servirano ohlajeno na 3, 4 ali 5 stopinj Celzija. Takrat se boste z njim tudi najbolj odžejali, saj bo tako zelo prijetno in osvežilno.

Zlatorog

Nakup preko spleta

Naj še poudarimo, da gre za najbolj prodajano Laško pivo, kar pa kaže tudi na to, da prijetno steče po grlu! V kolikor se boste odločili za nakup omenjenega piva Zlatorog preko spletne trgovine Rundasekunda, boste v enem paketu prejeli 24 enot po 0,5 litra. Zanj pa boste odšteli 25,68 evrov. V primeru, da boste naročili še kakšen drugi paket in bo vaš nakup znašal več kot 100 evrov, vam bodo pošiljko dostavili na dom kar brezplačno!

Nakup Laškega Piva preko spleta

Ne spreglejte sorodnih vsebin:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *