Pepsi

Pepsi je dobro znana brezalkoholna pijača z mehurčki. Gre za tekočino, ki vam bo zagotovo dala zalet za premagovanje dolgega in napornega dneva. Kot zanimivost vam sporočamo, da je ta pijača obarvana s karamelo. Poleg tega je tudi izredno osvežilna in ima edinstveni okus, ki vas bo naravnost navdušil. 

Pepsi

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tej tematiki, zato vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli kaj zanimivega!

Sedaj pa vam bomo na kratko predstavili nekaj osnovnih informacij o razvoju te pijače. 

Pijača za boljšo prebavo

Davnega leta 1893 je Pepsi ustvaril gospod, ki mu je bilo ime Caleb, pisal pa se je Bradham. Omenjeno pijačo je predstavil pod imenom Brad’s drink. Leta 1898 pa so jo preimenovali v Pepsi-Colo. To ime so leta 1961 skrajšali na Pepsi. Zgodovinski viri navajajo, da se je pijača sprva prodajala v lekarni. Nekateri so namreč menili, da naj bi njene sestavine pomagale pri urejanju in izboljšanju prebave. Tudi njen ustvarjalec – Caleb, si je prizadeval ustvariti privlačno pijačo, ki bi pomagala pri prebavi ter obenem povečala energijo.

brad's drink

Rekordna prodaja

Leta 1903 je Bradham steklenice s to gazirano pijačo umaknil iz lekarne in jih »prestavil« v najeto skladišče. Tistega leta so prodali skoraj 8.000 litrov te tekočine, kar je bil velik uspeh za podjetje. Kmalu se je prodaja še enkrat bolj povečala. To se je zgodilo leta 1909, ko je pionir avtomobilskih dirk Barney Oldfield (kot prva slavna oseba) podprl ta napitek. Opisal jo je z besedami: »osvežujoča in poživljajoča,« kar je v nekaterih ljudeh vzbudilo še dodatno zanimanje za okušanje.

Stečaj leta 1923

Žal je leta 1923 družba zapadla v stečaj, in sicer zaradi finančnih izgub.  Slednje so nastale zaradi špekuliranja cen. Tako je blagovno znamko Pepsi kupil Megargel. Bil je precej neuspešen pri oživljanju te znamke, zato jo je prodal Charlesu Guthu. Med letoma 1936 in 1938 se je dobiček po dolgem času le povečal. Tako je znova začela rasti priljubljenosti te osvežilne pijače. Slednja je v nekaj letih še večkrat »zamenjala ime«, znova pa so jo kot samostojno  priznali pred sedmimi leti. 

Sestavine Pepsija

Pepsi pijača je narejena iz naslednjih sestavin: vode, sladkorja, ogljikovega dioksida, barvila: E 150d; kisline: fosforjeva (V) kislina. Poleg naštetega pa vsebuje tudi nekatere arome, ki so: kofein in naravno aromo ter stabilizator – gumi arabikum. Na tem mestu naj še kot zanimivost dodamoo, da je prvotni recept za omenjeno pijačo vseboval tudi vaniljevo aromo, ki pa so jo kasneje črtali z recepta.

Pepsi Max z limeto

Naj poudarimo, da so pred kratkim ustvarili še nov okus Pepsi Max z limeto, ki poskrbi za prav posebno osvežitev in užitek celo brez kalorij. Vsebuje pa naslednje sestavine, ki so: voda, ogljikov dioksid, barvilo: E 150d; kislini: citronska kislina in fosforjeva (V) kislina; sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijevi citrati; aroma: kofein in naravna aroma ter sladili: aspartam in acesulfam K;.

Pepsi Max z limeto

5+1 gratis

Če se še nikoli niste odžejali s to pijačo, vas pozivamo, da to čim prej storite! Najprej vas pozivamo, da svoj hladilnik napolnite z njo. Kupite jo lahko v različnih živilskih trgovinah po celotni Sloveniji. Velikokrat v trgovinah organizirajo tudi različne akcijske ponudbe, kjer lahko dobite ob nakupu petih enot še eno gratis. Poleg tega  pogosto pripravijo tudi nagradne igre (na primer: zbirate zamaške omenjene pijače in pošljete aktivacijsko kodo z zamaška za sodelovanje v nagradni igri). 

Pepsi 5+1 gratis

Nakup preko spleta

Tudi nekatere spletne trgovine se ukvarjajo s prodajo te brezalkoholne, gazirane in predvsem zelo osvežilne pijače. Tako lahko v spletni trgovini Rundasekunda naročite 6 enot (po 1,5 L), zanje pa boste odšteli samo 9,99 evrov. Svetujemo vam, da naročite tudi 24 enot (po 0,33 L), ki jih boste prejeli v pločevinasti embalaži. Za ta nakup boste odšteli le 14,99 evrov. Verjemite, da se splača! 

Nakup preko spleta

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *