Zala

Zala je zelo znana blagovna znamka za izvirsko vodo. Slednjo polnijo v središču naše prestolnice Ljubljane. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o omenjeni izvirski vodi. V kolikor vas ta tematika zanima, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli kaj koristnega!

Zala

Zala ima v plastični embalaži popolnoma enake lastnosti kot pa pri svojem izvoru. To ji omogočajo številni dejavniki, med katerimi so tudi: edinstvena geološka sestava tal na določenem terenu, redno vzdrževanje in skrb za brezhibno urejeno tehnično stanje objektov in naprav, ki so nujno potrebni za črpanje ter polnjenje vode, izbira le najbolj kakovostnih materialov, ki jih uporabljajo za embaliranje. 

Zala jabolko

Ali ste vedeli, da je Zala že več kot 20 let vodilna izvirska voda v svoji kategoriji? To pa seveda potrjuje njeno kakovost in naravo. Kupite jo lahko v manjših in večjih živilskih trgovinah, na bencinski črpalki, na avtomatih, v gostilni, restavraciji, baru in še kje drugje jo boste zagotovo našli. Črpanje in polnjenje poteka izključno po najvišjih standardih! Za omenjeno vodo pa tudi velja, da ima neoporečno kakovost. Že veliko let je prepoznavna po svoji embalaži, to je kvadratno oblikovana plastenka. Voda ima stabilno sestavo z minerali in nevtralnim okusom. Poleg tega pa je tudi izredno osvežilna! Pijte izvirsko vodo, saj boste s tem poskrbeli za zadostno hidracijo vašega telesa. Vedite, da je voda vir življenja in da se z njo lahko odžejate v katerem koli trenutku vašega dneva. 

Zala malina

Polnjenje izvirske vode Zale

Sedaj pa vam bomo predstavili postopek polnjenja omenjene izvirske vode. S to dejavnostjo so se začeli ukvarjati že jeseni leta 1995. Vodo so črpali kar iz vodnjakov. Slednji so namreč zgrajeni na tak način, da do njih ne morejo dostopati nikakršni površinski vplivi. Izvir Zale v pivovarni je skrbno zavarovan pred nezaželenimi površinskimi vplivi. Varnost pa mu daje neprepustna plast naravne gline. To seveda pomeni, da se kakršna koli onesnažena voda s površja nikakor ne more zliti oziroma združiti s tisto vodo, ki jo črpajo. Celotna pot do polnilne linije (z vodnjaško cevjo) je narejena iz nerjavečega jekla. Skozi pa ne more pronicati nobena snov! Na poti po linji se neobdelana voda napolni v kemijsko in mikrobiološko neoporečne plastenke. Le-te pa zaprejo, dodajo etiketo in embalirajo v ovoje. Sledni zlaganje palet na tovornjake ali kombije, ki odpeljejo vodo na določene lokacije (restavracije, gostilne, trgovine in trgovski centri, bencinske črpalke in še drugam). 

V pivovarni Union trenutno pridobivajo izvirsko vodo Zala iz štirih vodnjakov. Slednji se nahajajo na območju pivovarne, njihova globina pa se razlikuje. Izmerili so, da pri vseh sega med približno 45 in 90 metri. Takšna globina pa zagotavlja popolno zaščito vodnega vira pred različnimi vplivi oziroma nezaželenimi vdori. 

Vedite, da v pivovarni ves čas (vsak dan) sproti spremljajo in kontrolirajo čistost vode. Z analizami dobaviteljev in kontrolo v laboratorijih zagotavljajo popolno zdravstveno ustreznost. Spremljajo tudi ustreznost embalaže, ki mora biti skladna z Zakonom o zdravstveni ustreznosti živil, izdelkov in nekaterih drugih snovi, ki so v stiku z živili. Glede na to, da je Zala že kar nekaj časa na trgu, velja za zaupanja vredno izvirsko vodo med večjim številom potrošnikov. Kot zanimivost lahko na tem mestu zapišemo, da so v priznani raziskavi, ki se imenuje Trusted Brand, bralci revije Reader’s Digest izbrali omenjeno vodo za najbolj zaupanja vredno ustekleničeno izvirsko vodo v Sloveniji. Omenjena blagovna znamka tako ves čas postavlja precej visoka merila s področja trajnostnega razvoja. Poleg tega pa ostaja vodilna znamka na področju okolijske ozaveščenosti. 

Ne pozabite, da moramo ljudje piti vodo kar čim večkrat na dan. Tudi če niste žejni, se je vredno potruditi in narediti vsaj nekaj požirkov. V splošnem merilu velja, da morajo moški popiti 3,5 dcl za vsakih 10 kg teže, ženske pa 3 dcl. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *