Sladka rdeča vina

Sladka rdeča vina lahko naročite kar preko spletne vinoteke eVino. Pri njih namreč ponujajo pester nabor tovrstnih in tudi drugih vin, pijač, darila, delikateso in še ostale specialitete. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili Esenca Merlot 2018 (vinar Movia), ki sodi med sladka rdeča vina. Če želite spoznati to tekočino, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Osredotočili se bomo še na nekatere druge informacije, ki so povezane s spletno vinoteko eVIno. Vabljeni k branju. 

Esenca Merlot vino

Najprej naj vam predstavimo pravo redkost Esenca Merlot vino od Movie. Znano je, da so sladka rdeča vina odlična, vendar ni veliko sladkih merlotov. Omenjeno vino je vijolične in globoke barve, na nosu pa je mogoče zaznati praženo kavo, temno rdeče in črne sadeže ter črni ribez. Poleg tega je tekočina zelo sladka z obilico kislin, ki dajejo ravnotežje sladkobi. Naj poudarimo, da ni prav nič sramežljivo vino niti pri taninih.

Naj poudarimo, da je izredno gosto in skorajda krepko, četudi se alkoholna stopnja ustavi pri 10 %. Sodi torej med sladka rdeča vina, ki ga pridelujejo skrajno resno – od začetka do konca, torej od grozdja do steklenice. Na ta način vino lahko zadosti še tako visokim zahtevam najbolj zahtevnih vinoljubov. Steklenico te tekočine lahko podarite kot darilo, saj je zelo dolgoživo in bo zdržalo desetletja. Za eno enoto boste v omenjeni spletni vinoteki odšteli 20,49 evrov. Ta tekočina se odlično poda k sladicam!

Naj še omenimo, da je vinar Movia zelo znan. Njegovo posestvo obsega 22 hektarjev, od tega polovico na italijanski strani Goriških Brd (Collio). Blagovna znamka Movia je danes med najpomembnejšimi in najbolj pogosto nagrajenimi s strani domačih in tudi tujih vinskih kritikov.

Sladka rdeča vina

Preberite tudi:

Najboljša sladka rdeča vina

Če vas ne navdušujejo sladka rdeča vina, vam svetujemo, da v spletni vinoteki pregledate še ostalo ponudbo, ki so jo pripravili za vas. Med izredno prodajanimi so tudi sveža rdeča vina. Na tem mestu vam predstavljamo tekočino Krasno Pinot Noir 2018 (Klet Brda). Gre za tekočino globoko rubinaste barve, z opečnatim odtenkom. Njegov okus je zelo saden, arome pa nakazujejo na zrelo sadje in jagodičevje. Ta tekočina ima polno telo, prijetno mehko s toplim zatonom. Najbolj primerna temperatura serviranja je od 12 do 14 stopinj Celzija. Vsebuje namreč 13 % alkohola. Odlično pa se poda k hrani, kot je: rižota z gobicami, tuna, gosje prsi, dimljen losus in še k ostalim specialitetam. V omenjeni vinoteki boste za eno steklenico (0,75l) odšteli 8,90 evrov. 

krasno pinot noir vino

Izbirate lahko tudi med belim sladkim vinom. Priljubljen je predvsem Rumeni Muškat 2020 (Oskar). Gre za vino zelenkasto-rumene barve, ki ima značilen aromatičen vonj po muškatu in še plemenit, svež okus z zaznavno kislino. Slednja pa ne izstopa! Na nosu je mogoče zaznati tipično prepoznavno muškatno noto, ki se nadaljuje v bogatem (prav tako) sortnem okusu nadgrajenim z obilico kisline in svežine. Če želite, ga lahko tudi vi poskusite. Za eno steklenico boste odšteli 8,50 evrov. 

rumeni muškat vino

Svetujemo vam, da si ogledate še ostalo ponudbo vin in drugih pijač, ki so jo pripravili za vas. Omeniti moramo, da je na voljo še širok asortiman različnih destilatov, brezalkoholnih pijač, kave in čajev priznanih blagovnih znamk. Na voljo pa so še nekatere izbrane gurmanske poslastice (med njimi odlična domača oljčna olja, kisi, pelati, testenine,  španski pršut in druge). Poleg tega lahko pri njih naročite tudi catering ali izdelavo vinske karte za različne priložnosti. Pri organizaciji dogodkov pa ponujajo (izredno praktično) komisijsko prodajo vina, kar pomeni, da jim vrnete polne steklenice, računajo pa vam samo razliko. Nazadnje naj še omenimo, da je cena njihovih vin ista kot pri vinarju, torej ne boste nič izgubili ali privarčevali z nakupom določenega vina idr. preko spletne vinoteke eVino.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *