Rum

Rum je zelo priljubljena destilirana alkoholna pijača. Nekateri jo z veseljem spijejo, med tem ko gospodinje rum z velikim veseljem uporabljajo pri peki. Ravno pravšnja količina te pijače namreč dodatno obogati okus marsikaterega peciva in morda tudi katere druge jedi. Najverjetneje ste že tudi sami kdaj pojedli pregrešno dobre rumove kroglice, ki bi brez tega destiliranega alkoholnega dodatka bile navadne kroglice. Poleg tega pa se rum odlično poda tudi k orehovim keksom.

Rum

Nekateri pa ob omenjeni besedi celo pomislijo na pirate, saj velja ta pijača za nepogrešljiv in izredno pomemben del kulture na Karibskih otokih. Povezujejo ga tudi z angleško kraljevo mornarico in še s piratstvom. Naj še dodamo, da pirati v filmih in risankah skorajda vedno držijo steklenico ruma, ki vpliva na njihovo razpoloženje. V tem kratkem uvodu smo vam predstavili le nekaj zanimivih dejstev o tej odlični alkoholni pijači. V nadaljevanju tokratnega članka pa vam bomo razkrili še več podatkov in informacij o rumu. V kolikor želite izvedeti več informacij o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Pridelava Ruma

Rum med drugim pridelujejo tudi v Indiji, v Avstraliji in na Kubi. Velika večina te pijače pa je pridelana predvsem na Karibskih otokih in v Južni Ameriki ob reki Demerara. V primerjavi z ostalimi alkoholnimi pijačami je posebnost omenjene pijače v tem, da se slednji razvija in nastaja (iz sladkornega trsa) z zelo dolgim staranjem, in sicer v lesenih sodih. Za nastanek te destilirane pijače je potreben čas in postopek, ki je precej podoben nastajanju viskija, konjaka in gina. Pri tem procesu se kot stranski efekt najprej pojavi rumena barva, nekoliko kasneje pa tudi rjava, po kateri je rum zelo dobro prepoznaven. Nekateri celo menijo, da barva kaže na kvaliteto te pijače, vendar pa to ne drži. Nekateri »neodgovorni« proizvajalci namreč pijačo barvajo z različnimi jedilnimi barvili, ki so narejeni iz sladkorja.

Pridelava Ruma

Na tem mestu pa vam naj kot zanimivost povemo še to, da skladiščenje ruma v kovinskih rezervoarjih nikakor ne povzroči ali ne vpliva na staranje. Pri omenjeni pijači je poleg videza in okusa izredno pomemben tudi vonj. Gospodinje, ki dodajajo to pijačo v pecivo, dobro vedo, kako zelo dišeča je kuhinja v času priprav. Ali ste vedeli, da se z daljšim staranjem izboljša tudi aroma in pa zmanjša količina nečistoč? Ja, prav ste prebrali. Dlje kot se ta pijača stara v lesenih sodih, manj bo vsebovala nepotrebnih nečistoč. To pa je res zanimivo, kajne!?

Iščete Rum visoke kvalitete?

V kolikor bi želeli naročiti steklenico kvalitetne pijače, o kateri pišemo danes, vam svetujemo, da pogledate ponudbo izdelkov v spletni vinoteki eVino. Pijačo pa lahko naročite kar iz domačega naslonjača. Vse kar potrebujete je mobilni telefon ali pa računalnik, da si boste lahko ogledali ponudbo.

Matusalem Clásico Solera 10

Mi pa vam na tem mestu predstavljamo edinstveni Matusalem Clásico Solera 10 (0.7 l). Ta je narejen oziroma pridelan po metodi solera, kar pomeni, da je bil zorjen v hrastovih sodih. Njegov okus je izredno mehak, a obenem zelo značilen. Mojstri, ki ga pridelujejo priporočajo, da ga postrežete oziroma pijete z ledom.

Matusalem Clásico Solera 10

Beli rum Santiago de Cuba Carta Blanca

Na tem mestu pa vam predstavljamo še beli rum Santiago de Cuba Carta Blanca. Gre za pijačo z lahkotnim okusom po zreli banani, vaniliji, citrusih in še sveži meti. Odličen je za pripravo najbolj različnih karibskih koktajlov. Njegovo odliko predstavljata omenjena lahkotnost, ki je združena z lahkoto. Za najmlajšega člana iz te družine ima precej presenetljivo veliko karakterja in arome, ki pa jo lahko opišemo kot sadno in svežo. Vsebuje 38 % alkohola, kar pomeni, da ga nikakor ne smete uživati pred vožnjo z avtomobilom.

Rum Santiago de Cuba Carta Blanca 1L - eVino.si


Za to pijačo (1 liter) boste v spletni trgovini odšteli le 24,90 evrov. V kolikor pa boste naročili dve steklenici, pa bo vaša poštnina brezplačna. Predstavljamo vam še Kraken Black Spiced (0,7L), za katerega boste v omenjeni vinoteki eVino odšteli 26,90 evrov. Naj omenimo, da je ta alkoholna pijača bistre, temno orehove rjave barve in ima sladek okus. V njem se prepletajo okusi vanilije, kave, cimeta, klinčkov, kremne karamele in še slastnih medenjakov. V njegovem okusu boste zaznali aromo vanilije, ingverja, cimeta in še kave. Najbolj pa boste zagotovo navdušeni nad njegovim pookusom, ki je dolg in izredno začinjen. Vsebuje kar 40 % alkohola, zato tudi te pijače nikakor ne uživajte preden boste sedli za volan ali pa preden se boste odpravili v službo.

eVino

V spletni vinoteki eVino pa se ne ukvarjajo le s prodajo omenjene pijače. Že samo ime »vinoteka« vam dobro pove, da lahko v tej trgovini najdete zelo široko in pestro ponudbo kvalitetnih rdečih in belih vin slovenskih in tudi tujih vinarjev. Poleg tega pa prodajajo še druge alkoholne pijače, na primer gin, konjak, viski in še druge. Ukvarjajo se tudi s prodajo pomembnih pripomočkov oziroma dodatkov za prefinjeno pitje pijač.

eVino

V ponudbi namreč lahko najdete tudi kozarce za gin, vino, viski in še mnogo drugih. V zadnjem času pa se je pri njih zelo povečala tudi prodaja vinskih vitrin, ki predstavljajo nepogrešljiv pripomoček za shranjevanje kvalitetnega vina. V njej je namreč ta pijača dobro zavarovana oziroma zaščitena pred zunanjo svetlobo. Poleg tega vam vinske vitrine omogočajo, da lahko samostojno nastavite temperaturo te naprave. To pa je res odlično!

Rum Sailor Jerry 0.7L

Svetujemo vam, da si čim prej ogledate to široko ponudbo pijač in ostalih izdelkov, ki so jo za vas pripravili pri podjetju eVino. V kolikor bo vaš nakup znašal več kot 50 evrov, vam bodo paket dostavili celo brezplačno do vaših vhodnih vrat oziroma do vašega doma. Ne čakajte in čim prej pokukajte na njihovo stran!

Več naših objav o alkoholnih pijačah:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *