Gin

Gin ali džin je zelo dobro poznana vrsta alkoholne pijače. Po navadi vsebuje od 35 pa do 50 % alkohola v volumnu. To pijačo so prvič začeli proizvajati že na Nizozemskem, in sicer v XVII. Stoletju. Kmalu zatem pa je postajala čedalje bolj priljubljena še v Angliji. Angleži so jo začeli izvažati v kolonizirane države po svetu, še zlasti v Ameriko. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več zanimivih informacij o tej zelo priljubljeni pijači. V kolikor bi želeli izvedeti še več koristnih podatkov, vas prijazno pozivamo, da nadaljujete z branjem članka o ginu. 

Gin

Gin je aromatiziran z brinovimi jagodami, ki mu dajejo bistveni okus. Poleg tega pa k okusu prispevajo še nekatera druga zelišča. Glede na to, da se recepti za nastanek omenjene pijače nekoliko razlikujejo, je  dovoljeno uporabiti več različnih zelišč. Za gin velja, da je v osnovi žitni destilat, ki se mu ob sekundarni destilaciji dodajajo zelišča. Zelo pogosto ga uporabljajo za pripravo koktejlov. Med njimi so najbolj znani trije: gintonic (kjer je ta alkoholna pijača v kombinaciji s tonično vodo), ginlemon (omenjena pijača povezana z limoninim sokom) ter martini (to pa je gin z vermutom, v katerem je običajno potopljena še zelena oliva).

Je gin najbolj priljubljena žgana pijača?

Ali ste vedeli, da velja omenjena alkoholna pijača za eno izmed najbolj priljubljenih žganih pijač? Ja, prav zares! V zadnjih letih je v svetovnem merilu gin doživel pravi preporod. Postal je namreč izjemno priljubljen, saj destilarju in pa pivcu omogoča kreativnost ter še zabavno igranje z okusi. Točno tako pa nudi priložnost za okušanje nečesa popolnoma novega in avtentičnega. Seveda pa se svetovna priljubljenost odraža tudi v Sloveniji.

Domač gin

Na tržišču je v zadnjih letih poraslo število vseh izredno okusnih domačih ginov. Destilarji omenjene pijače imajo pri nas trenutno bolj ali manj butično proizvodnjo. Gre namreč za to, da marsikje brin in še nekatere druge botanične dodatke nabirajo kar sami v lokalnem okolju. Tako lahko rečemo, da so njihovi izdelki kot nekakšno ročno delo, zato so še toliko bolj kakovostni in vznemirljivi!

Gin

Hendricks gin

Na tem mestu vam v nadaljevanju predstavljamo izredno kvaliteten Hendricks gin, ki ga lahko naročite v spletni vinoteki Evino. Gre za prav poseben, malce nenavaden gin, ki ga proizvajajo v zelo majhnih serijah, v destilarni mesta Ayshire. Narejen pa je iz enajstih rastlin. V omenjeni destilarni poteče tudi klasičen destilacijski proces, ki je v povezavi s posebnimi aromami kumaric in nekaterih preostalih agrumov. Slednji pa dajejo omenjeni pijači prav poseben okus in tudi vonj. Kumare v kombinaciji z vrtnicami in bogato mešanico enajstih rastlin ustvarjajo izvrstno uravnotežen gin. Kot smo že omenili, lahko to pijačo naročite in  kupite v spletni trgovini eVino. Za eno steklenico Hendricks gina, ki vsebuje 0,7 litra, boste odšteli samo 36, 90 evrov. V kolikor pa se odločite za nakup dveh steklenic, vam bodo brezplačno dostavili paket do vašega doma. V podjetju eVino namreč ponujajo brezplačno dostavo pri nakupu nad 50 evri.

Gin Brin

Kozarci za Gin

Svetujemo vam, da se odločite še za nakup kozarcev za gin. Slednji so namreč nepogrešljivi še posebej takrat, ko vašim gostom strežete kvalitetni gin. V omenjenem podjetju so pripravili set štirih kozarcev, ki sodijo v Riedel kolekcijo. Stekleni kozarci imajo elegantno in prefinjeno obliko, ki omogoča pijači, da se lahko do popolnosti izrazi in točno tako poskrbi za vrhunski užitek. Za ta set boste odšteli 33,50 evrov. Zagotovo bo z vami ostal do konca življenja!

Kozarci za Gin

Predno pa zaključimo s pisanjem tega članka, naj vas še prijazno povabimo, da si dobro ogledate še ostalo ponudbo, ki so jo pripravili v omenjeni vinoteki. Zagotovo boste navdušeni nad široko izbiro rdečih in belih vin slovenskih ter tujih vinarjev. V njihovi ponudbi pa lahko najdete tudi kvalitetne viskije. 

Več zanimivih vsebin:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *