Kozarci za vino

Kozarci za vino so nenadomestljiv pripomoček za vse ljubitelje vina in obenem tudi nujno potrebna oprema vašega hišnega bara. Slednjega zagotovo uporabljate vsaj enkrat, dvakrat ali večkrat na leto, ko je na sporedu praznovanje rojstnega dne oziroma drug dogodek. Če se želite vsaj malo približati postrežbi, ki bo vinu ali kateri drugi pijači dala možnost, da se izrazi v najbolj polnem okusu, potrebujete vsaj pet različnih tipov kozarcev (to so kozarci za konjak, gin, whiskey, idr.). Med njimi seveda ne smete pozabiti na kozarce za vino, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju tokratnega članka. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Preberite tudi:

Kozarci za vino

Omenjeni kozarci so namenjeni temu, da vanje natočite rdeče ali belo kvalitetno vino. Velikost tistih, ki so namenjeni za natakanje rdečega vina, je nekoliko večja. Imajo tudi visok in odprt zgornji del. Ravno ta nudi možnost kroženja zraka, vendar pri tem združuje čisto vse najbolj žlahtne in okusne arome. Oblika omogoča vinu, da je le-ta v stiku s steklenim kozarcem na večji površini kot pri nekaterih drugih modelih. Hkrati pa se lahko v njih še bolj izrazi pijača. Najbolj priporočljivo je postreči vina pri temperaturi od 10 do 15 stopinj Celzija. Gre za splošno znano »pravilo«, vendar lahko vi temperaturo prilagajate svojim željam in potrebam. 

Kozarci za vino

Na tem mestu vas moramo spomniti, da lahko omenjene kozarce kupite v spletni vinoteki Evino. Med najbolj prodajane in priljubljene sete sodi komplet dveh kozarcev, ki se imenuje Heart to Heart. Vanj lahko točite različne vrste rdečega vina (na primer: Cabernet Savignon). Stekleni kozarci so visoki 247 cm, njihov volumen pa znaša 860 cm3. Za ta paket boste odšteli samo 34,50 evrov. V primeru, da boste kupili dvojni paket ali pa še kateri drug izdelek in bo vaš znesek presegel 49 evrov, vam bodo celotno naročilo dostavili brezplačno. 

Naročite svoje kozarce še danes!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *