Naravni šamponi za lase

Naravni šamponi za lase so dostopni po različnih cenah in v različnih trgovinah. Zagotovo boste v drogeriji našli precej široko ponudbo naravnih šamponov za lase. V kolikor bi želeli na vašem lasišču preizkusiti nekaj popolnoma novega, vas pozivamo, da nadaljujete z branjem. V tokratnem članku vam bomo namreč predstavili nekaj ključnih informacij o naravnih šamponih za lase, ki jih lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika

Ekološki in naravni šamponi za lase iz podjetja Etnobotanika ne vsebujejo nobenih umetno pridobljenih kemičnih snovi, in so zato primerni za vse ljudi. Na tem mestu je potrebno poudariti, da se uporaba omenjenega šampona priporoča vsem tistim, ki imajo kakršne koli alergične reakcije na kemične sestavine v kozmetičnih proizvodih. Ekološki šampon je zaradi nizke pH vrednosti primeren za uporabo na različnih obolenjih lasišča, saj prispeva k vzpostavitvi naravnega ravnovesja na lasišču. Na lasišču ne odstrani zaščitne maščobne obloge, a zelo učinkovito odpravi prhljaj. To pa je res odlično, kajne? Poleg tega naj še omenimo, da so lasje po uporabi naravnega šampona svetleči in predvsem mehki!

100 % naravnega šampona za mokro ali suho umivanje las Shikakai

Sedaj pa vam bomo predstavili navodila za uporabo 100 % naravnega šampona za mokro ali suho umivanje las Shikakai. Najprej se bomo osredotočili na mokro umivanje las. Za enkratno mokro umivanje las potrebujete približno 10 gramov Shikakai-ja v prahu in še 40 ml tople vode. V posodo morate stresti omenjeno količino šampona v prahu in ji dodati omenjeno količino vode. Nato pa obe sestavini zmešajte v gladko zmes in pustite stati najmanj 15 minut na sobni temperaturi.

navodila za uporabo - Naravni šampon za lase

Potem na mokre lase nanesite predhodno pripravljeno zmes in jo s krožnimi gibi vtrite v lasišče. Šampon naj deluje od 2-5 minut, nato pa lase splaknite in posušite. Pri suhem umivanju las pa je postopek nekoliko drugačen. Najprej prah Shikakai stresite v nizko posodo. Nato pa prste povaljajte v prah, da se bo oprijel površine vaše kože. S prašnimi prsti sezite v lase in masirajte lasišče z rahlimi krožnimi gibi. To ponovite večkrat oziroma tolikokrat, da bodo lasje dobili volumen in sijaj. Omenjeni prah bo tako na sebe vezal odvečno maščobo, lasje pa bodo postali sijoči in obenem še bujni. Prah bo ostal na vašem lasišču oziroma na laseh tudi do naslednjega umivanja las. 

Shikakai

Kot zanimivost naj na tem mestu omenimo, da se Shikakai v Indiji tradicionalno uporablja na negovanje las že več tisočletij. Ali ste vedeli, da se v ajurvedi uporablja zaradi številnih pozitivnih učinkov, ki jih daje lasem in lasišču? Ja, prav ste prebrali. To mu namreč omogočajo prefinjene sestavine, in sicer: saponine, flavonoide in različne vitamine, ki imajo antioksidativno delovanje.

Shikakai

Naravni šamponi za lase iz podjetja Etnobotanika so resnično najboljši! Poleg že naštetih pozitivnih lastnosti naj še poudarimo, da omenjeni šampon hrani lasne mešičke. To pa vpliva na okrepitev las, prav tako pa tudi preprečuje izpadanje in sivenje las.

Preberite tudi:

Etnobotanika

V podjetju Etnobotanika pa se ne ukvarjajo le s prodajo naravnih šamponov za lase. Ponujajo namreč tudi veliko izdelkov za nego kože in še različne pripomočke. V kolikor boste kliknili na zgornji odebeljeni napis se boste znašli na njihovi spletni strani. Tam si lahko ogledate še več informacij o šamponu Shikakai ali pa o katerih koli drugih produktih. Poleg ponudbe izdelkov pa boste na njihovi spletni strani našli še zanimive članke z aktualno vsebino in novice.

Etnobotanika

Pri izboru izdelkov in storitev zvesto sledijo načelom pravične trgovine Ta jim namreč omogoča, da zagotavljajo čisto energijo izdelka ali storitve. Vsak dan stremijo k temu, da s svojo poslovno prakso in izkušnjami omogočijo pošteno plačilo vsem svojim zaposlenim, ki so vključeni v proizvodnjo in prodajo njihovih izdelkov. Hkrati pa je njihova osebna in poslovna praksa trajnostno in etično naravnana do živali in narave. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *