Naravne maske za obraz

Naravne maske za obraz vsebujejo le najbolj učinkovite, a hkrati naravne sestavine, ki globinsko očistijo kožo ter jo nahranijo in vlažijo. V nadaljevanju tokratnega članka smo za vas na enem mestu zbrali še več informacij o tej tematiki – naravne maske za obraz. Če želite izvedeti več, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Verjetno veste, da je koža naš največji organ in prav zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da ji namenimo optimalno skrb. Znano je tudi, da so ljudje že tradicionalno negovali svojo kožo, polt ter lase in lasišče z različnimi izdelki, vključno z naravnimi maskami za obraz in naravnimi rastlinskimi olji – prakso, ki jo ohranjamo še danes. Ali ste vedeli, da ženska v današnjem sodobnem svetu že od leta 2009 povprečno dnevno uporablja približno 12 različnih kozmetičnih izdelkov? Da, prav ste prebrali! In vsi ti izdelki vsebujejo skupno okoli 126 različnih kemičnih sestavin, ki niso naravnega izvora.

Naravne maske za obraz iz podjetja Etnobotanika

Podjetje Etnobotanika vam ponuja širok nabor izdelkov za nego kože, vključno s 100% naravnimi maskami za obraz, naravnimi oblogami za lasišče in 100% ekološkimi olji s certifikatom porekla. Njihove naravne maske za obraz vsebujejo vitamin C, ki ima pomembno antioksidativno in protivnetno delovanje. Poleg tega vitamin C zmanjšuje nastajanje melanina, kar svetli temne madeže na koži.

Naravne maske za obraz - Etnobotanika

Rastlinske obloge za lase vsebujejo lipide, ki kožo ohranjajo mehko, prožno in gladko. Ste že slišali za amlo in hibiskus? Obe se že tisočletja uporabljata v negi obraza. Amla ima antivirusno in antimikrobno delovanje, zaradi česar učinkovito odpravlja težave z nečisto kožo. Njene antioksidativne lastnosti kožo celo poživljajo. Naravne maske za obraz z hibiskusom upočasnjujejo staranje kože in preprečujejo nastanek vnetij. Vsebujejo AHA kisline, ki spodbujajo proizvodnjo elastina in kolagena, kar izboljšuje videz gub in zmanjšuje hrapavost kože. Rastlinska obloga za obraz hibiskus bo zagotovo povečala prožnost in vlažnost vaše kože, zaradi česar bo ta videti gladka in sveža.

Amla oz. Indijska kosmulja

Naj vam na kratko predstavimo še amlo, ki se uporablja kot negovalna obloga ali pa kot naravna barva za lase. Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle. Slednjo v podjetju Etnobotanika posušijo, nato pa posušene plodove zmeljejo in presejejo skozi tri različna sita. Tako nastane tako imenovani »body art« oziroma najbolj kakovostni rastlinski prah. Ta prah oziroma puder je mogoče uporabljati kot napitek, za zdravljenje las/lasišča in kot obrazne maske.

100% ekološka barva iz Amle

Uporaba Amle v ajurvedski medicini

Amlo, znano tudi kot indijska kosmulja, cenijo v ajurvedski medicini kot močen antioksidant, bogat z vitaminom C, tanini, flavonoidi, lipidi in drugimi esencialnimi olji. Raste kot visoko drevo, od 8 do 18 metrov, in je znana po svojih zdravilnih plodovih. Novejše znanstvene raziskave so potrdile njeno antivirusno in antimikrobno delovanje. Indijke jo tradicionalno uporabljajo za odpravljanje težav z lasiščem ali nečisto kožo. Redna uporaba lahko lasem povrne njihov naravni pigment, naredi jih svilnate in bleščeče, lasišče pa čisto in zdravo. Zaradi visoke vsebnosti taninov se amla pogosto meša z naravnimi barvili za lase, kot sta kana in indigo.

Amla

Preberite tudi:

One Comment
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *