Naravne barve za lase

Naravne barve za lase so v zadnjih letih izredno priljubljene, saj so primerne za različne tipe lasišča oziroma las. Poleg tega pa vplivajo precej blagodejno na vaše lasišče. 

Naravne barve za lase

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tematiki – naravne barve za lase. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Prepoved škodljivih kemikalij iz navadnih barv

Leta 2006 je Evropska unija prepovedala uporabo kar 22 kemikalij, ki so jih dodajali v barve za lase. Te škodljive snovi so namreč predstavljale potencialno nevarnost in povezanost z rakom na mehurju. Kljub tem ukrepom pa še danes ni mogoče popolnoma zagotoviti, da so barve za lase, ki nam jih ponujajo na prodajnih policah, zares varne. Ravno zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da se odločite za uporabo naravne barve za lase. Ali ste vedeli, da si lase barva več kot 60 % žensk v zahodnem svetu? Znano pa je tudi, da si svoje lase barvajo od 6 do 8 krat na leto. Če si torej tudi vi želite pobarvati lase, vam svetujemo, da posežete raje po naravnih barvah za lase. 

Prepovedane kemikalije v barvah za lase

Etnobotanika

S prodajo 100 % naravnih barv za lase se ukvarjajo v podjetju Etnobotanika. Gre za izredno kvalitetne barve, ki negujejo vaše lasišče in mu obenem dajejo volumen, prožnost, čudovit lesk in tudi svilnat otip. Obenem pa tudi lase nahranijo in še izboljšajo njihovo strukturo. Ravno to je še posebej pomembno v zimskem in poletnem času, zaradi različnih vremenskih razmer. Poudariti moramo, da te ekološke barve za lase (»body art« kakovosti) niso primerne le za rdečelaske. Z njihovimi kombinacijami namreč lahko dosegajo tudi kostanjeve, črne, pšenične in rjave odtenke las. Namesto prave (kemično ustvarjene) barve so v naravni barvi za lase dejansko zmleti listi rastlin, ki pa nimajo nič skupnega s komercialnimi barvami za lase. Slednje obarvajo po čisto drugem postopku kot kemijski izdelki. 

Etnobotanika

Navdušene stranke

Veliko ljudi je navdušenih, saj ta ekološki izdelek popolnoma prekrije tudi sive lase, pozdravi lasišče (kana in sena namreč delujeta kot zdravilo) in poskrbi za močnejše lase. Obenem pa prepreči še izpadanje las (tudi pri hormonskem izpadanju). Verjetno se sprašujete, kakšne so sestavine naravnih barv. Kot smo že omenili, so slednje narejene iz zmletih listov rastlin. Primerne so prav za vse. Uporabljajo pa jih lahko tudi nosečnice, doječe matere in bolniki, ki okrevajo po kemoterapiji. Naj še enkrat poudarimo, da te barve popolnoma prekrijejo sive lase. To je res odlično! 

Etično izbrani izdelki

V omenjenem podjetju Etnobotanika so zavezani za trajnost in družbeno odgovornost. Za celoten izbor njihovih izdelkov lahko garantiramo, da so izbrani po načelih etične in predvsem pravične trgovine (tako imenovani fair trade). Vsi tisti, ki so udeleženi v procesu nastanka izdelka, so pravično plačani za svoje delo. Obenem pa moramo poudariti še to, da se v procesu proizvodnje ne izkorišča živali ali naravnih resursov. Vsem tistim, ki imajo težave na lasišču (mastno lasišče, prhljaj, srbečica, različne vrste kožnih obolenj idr.), pa svetujemo, da uporabijo 100 % naravne obloge za lase in lasišče. Gre za najboljše negovalce las, saj jim dajejo prožnost, svilnat otip, čudovit lesk in predvsem volumen. Obenem pa obloge nahranijo lasišče in jim povrnejo Ph vrednost. 

Izdelki za nego kože

Nazadnje vas želimo seznaniti še s tem, da v podjetju Etnobotanika lahko kupite tudi naravne izdelke za nego kože. Slednja je namreč naš največji organ in prav je, da temu primerno tudi poskrbimo zanjo. V njihovem širokem naboru izdelkov za nego kože vam ponujajo 100 % ekološka olja, ki imajo certifikat porekla (kvalitetno hladno stiskana olja za kožo in še 100 % naravne rastlinske maske za obraz). Za več informacij vas vabimo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. Kmalu se boste znašli na spletni strani podjetja Etnobotanika. 

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *