Tamanu olje

Tamanu olje pridobivajo iz dreves, ki rastejo na področju Polinezije. Otočje Polinezije je kar precej nizko, zato drevesa svoje korenine poženejo vse do koralnih grebenov pod površino zemlje. Plodovi imajo ravno zaradi tega izredno veliko vsebnost vitaminov in še mineralov. Posledično pa ga lahko tudi hladno stiskajo.

Tamanu olje

Tamanu olje iz omenjenih plodov je 10x bolj kvalitetnejše od ostalih področij v Aziji, kjer to drevo tudi uspeva. Tamanu je drevo, ki cveti dvakrat na leto. Njegovi cvetovi imajo močen in dišeč vonj. Cvetovi kasneje naredijo množico okroglih zelenih plodov. Slednje razprostrejo na sonce, kjer lupina poči in se pokažejo jedrca iz katerih stisnejo olje. Slednje pa ima izredno visoko vrednost. Za samo 5 litrov hladno stiskanega olja je potrebnih kar 100 kilogramov plodov.

Ekološko Tamanu olje

Ekološko Tamanu olje lahko naročite v spletni trgovini Etnobotanika. Za 25ml stekleničko boste odšteli 19,90 evrov. Omenjeno olje ima sposobnost delovanja na zarodno plast kože, kjer nastajajo čisto nove kožne celice. Ta izdelek pospeši njihov nastanek in reprogramira njihov celični spomin. Ali ste vedeli, da je uporaba tega olja vsestranska? Ja, prav ste prebrali.

Ekološko Tamanu olje

Omenjeni izdelek namreč lahko uporabljate za telo (odrgnine, opekline, ureznine, post operativne rane, strije, dermatitis, luskavico ali pike insektov) in obraz (proti gubam, močno vpliva na pomlajevanje kože, proti vnetjem ali dermatitisu). Poleg tega ga lahko uporabljajo tudi nosečnice (proti strijam) in dojenčki (pri pikih insektov ali vnetju kože). 

Kakšna je pravilna uporaba Tamanu olja

Tamanu olje ima odlično sposobnost delovanja na zarodno plast kože, kjer nastajajo nove celice. S pomočjo tega olja boste pospešili nastanek celic in njihovo reprogramiranje celičnega spomina.

Ekološko Tamanu olje - 100 % čisto in hladno stiskano - Etnobotanika

Uporabljamo ga lahko pri različnih kožnih težavah, kot so odrgnine, opekline, ureznine, post operativne rane, strije, dermatitis, luskavico ali pike insektov. Na obrazu pa odlično deluje proti gubam, močno vpliva na pomlajevanje kože, proti vnetjem ali dermatitisu.

Namakanje listov drevesa v vodi

Kot zanimivost naj še omenimo, da Indonezijci v vodo namakajo liste omenjenega drevesa. Tako dobijo tekočino, ki jo uporabljajo za zdravljenje vnetih oči, proti vročinski kapi in še za lajšanje problemov s hemeroidi.

Tamanu

Starodavni prebivalci Papue Nove Gvineje pa segrejejo liste omenjenega drevesa nad ognjem, da se zmehčajo. Z njimi lahko zdravijo odrgnine, rane, buške, razjede, brazgotine, mozolje in otrdelo kožo. Vse to in še več najbolj pozitivnih zdravilnih učinkov ima to posebno olje.

100% čisto Tamanu olje v Etnobotani?

V spletni trgovini Etnobotanika prodajajo ročno obrano in hladno stiskano 100 % čisto Tamanu olje. V svetovnem merilu se najkvalitetnejše Tamanu olje pridobiva iz dreves, ki rastejo na področju Polinezije. Otočje polinezije je zelo nizko, zato drevesa svoje korenine poženejo vse do koralnih grebenov pod površino zemlje. Plodovi imajo zato veliko večjo vsebnost vitaminov in mineralov in posledično je hladno stisnjeno Tamanu olje iz teh plodov tudi do 10 x kvalitetnejše od ostalih področij v Aziji, kjer drevo Tamanu sicer tudi uspeva.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *