Monoi

Monoi poskrbi za čudovito osebno nego vsakega posameznika. V zadnjem času doživlja velik razcvet v kozmetični industriji in mi se ne čudimo zakaj. V nadaljevanju vam predstavljamo zakaj je uporaba Monoi olja tako zelo popularna. 

Monoi olja - Priročni namigi za na plažo - Etnobotanika

Zakaj izbrati Monoi?

Monoi olje je zdravilo za mnoge lepotne težave. Poskrbi za čudežno osebno nego, v vaše življenje pa vrača sijaj. Poglejmo si zakaj so mnoge uporabnice tako navdušene nad oljem Monoi. Ena glavnih prednosti olja je vlaženje kože. Mnogi Polinezijci že od malih nog uporabljajo Monoi olje za vlaženje, hranjenje in zaščito kože. Olje po nanosu prodre skozi našo povrhnjico, našo kožo izjemno navlaži in ji pusti prijeten vonj. Koža je po nanosu na otip svilnata, povrnjen pa ji je tudi lesk. 

Ščiti in obnavlja lase

Olje igra izjemno veliko vlogo pri zaščiti las in lasišča. Tahitijci so začeli olje Monoi uporabljati že pred mnogo leti, saj močno sonce, veter in morska sol pustijo posledice tudi na njihovih laseh. Lasje se ob pretirani izpostavljenosti omenjenim dejavnikom začnejo lomiti in sušiti, lasišče pa postane razdraženo. Za zaščito in obnovo las že dolgo uporabljajo olje Monoi, ki njihovim lasem vrne sijaj in poskrbi za gladke, nežne, svetleče in na otip svilnate lase.

Pomirja kožo 

Ali ste vedeli, da ga lahko uporabljamo tudi za nego kože? Negovalno olje Monoi je zares vsestransko – uporabljate ga lahko tudi za nego kože. Vašo kožo pomiri, obenem pa zviša vaše čutne sposobnosti, saj vsebuje močne vlažilne in obnovitvene lastnosti. Uporabljate ga lahko kot negovalno olje po sončenju, saj pomiri vašo razdraženo in suho kožo. 

Monoi olje - Etnobotanika

Primerno je za masaže

Njegova vsestranskost pa se kaže tudi v svetu masaž. Je izjemno priljubljeno olje za izvajanje masaž in masažnih obredov, saj pomirja vašo kožo, njegova izjemna aroma sprosti vašega duha in deluje kot vir dobrega počutja. Tahitijci so ga za masaže uporabljali že pred več tisoč leti, njegova široka uporaba pa se je, zaradi vsestranskosti, ohranila vse do danes. 

Sprošča telo in duha

Njegova nežna dišava mu omogoča uporabo v aromaterapiji, kjer za vaše občutke udobja poskrbijo vonjave. Najbolj priljubljena ritualna masaža pri kateri uporabljamo omenjeno olje je masaža z imenom »Taurumi«. S to masažo obnovimo in pospešimo kroženje energije po našem telesu in odpiramo zaprte čakre. Z omenjeno meditacijo lahko odstranimo tudi morebitne pregrade, ki so skozi leta kopičenja nastale med duhom in telesom. 

Uporaba olja Monoi

Uporaba olja je precej enostavna. Kot smo že navedli, je olje uporabljeno v različne namene, ki pa jih ni malo. Zaradi vsestranske uporabe pa so uporabniki nad njim navdušeni. Rekli bi lahko, da je čudež v mali steklenički. Uporabljate ga lahko za neposredno nego las in kože ali pa ga dodate svojim najljubšim kozmetičnim izdelkom. Kombinirano ga lahko uporabimo z izdelki, ki so posebej namenjeni vlaženju kože, saj olje monoi še dodatno vlaži vašo kožo, ob tem pa občutite dvojno delovanje. Uporablja se v kremah za sončenje in negovalnih kremah po sončenju. Predstavlja pa tudi izjemno učinkovit nadomestek kreme po sončenju. Po dolgotrajni izpostavljenosti ali rdečici od sonca, lahko svojo kožo negujete z uporabo dragocenega olja monoi. Kožo navlaži in neguje, hkrati pa pospešuje proces porjavitve. 

Monoi

Pridobivanje olja Monoi

Olje Monoi pridobivajo tako, da v kokosovem olju namakajo cvetove tahitijske gardenije oziroma Tiare. To je zimzeleni tropski grm, ki zraste v višino do 4m Ima velike temno zelene liste in kremasto bele cvetove, ki jih uporabljamo za izdelavo olja Monoi. Njegovo ime – Monoi olje, ki ga uporabljajo že tisočletja – pomeni »sladko dišeče olje«. Kot vsa druga naravna olja se strdi na temperaturi nižji od 24 stopinj Celzija. Za tekočo uporabo ga je potrebno zagreti. 

Morda vas zanima tudi:
Naravni izdelki za lase
Ekološki naravni šamponi za lase
Naravne barve za lase
Amla

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *