Brezalkoholno pivo in jetra

Brezalkoholno pivo in jetra je tematika, o katerimi bomo pisali v današnjem članku. V kolikor želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Brezalkoholno pivo - Web center blog

Naj že na začetku tokratnega članka poudarimo, da je brezalkoholno pivo bolj zdravo od običajnega. Slednji namreč mnogo bolj obremenjuje jetra v primerjavi z brezalkoholno pivo in jetra. Poleg tega ima pivo, ki ne vsebuje alkohola, manj kalorij in je največkrat izotoničen. To pomeni, da ima tekočina enake koncentracije raztopljenih delcev v krvi – sestavine (vključno z ogljikovimi hidrati kot energija, polifenoli ali vitamini) se lahko hitreje absorbirajo in uporabijo v krvnem obtoku. 

Radler 0.0.

Zaradi tega pa ga pogosto cenijo prehransko dobro ozaveščeni ljudje, športniki, vozniki in tudi nosečnice. Vedite, da ima omenjeno pivo brez alkohola približno polovico manj kalorij od klasičnega. Naj še omenimo, da tudi nosečnice lahko pijejo brezalkoholno pivo, dokler je poraba v mejah. Podobno je tudi za voznike saj je pivo brez alkohola idealna alternativa.

Zakaj lahko prekomerno uživanje alkoholnih pijač privede do jetrne bolezni

Na tem mestu vam želimo še sporočiti, da lahko prekomerno uživanje alkoholnih pijač privede do jetrne bolezni. Gre za to, da se alkohol predela v ogljikov dioksid in vodo, vendar to ni takojšnja sprememba. Potrebno je namreč več stopenj razgrajevanja alkohola, med tem pa se sproščajo strupene snovi. Slednje še preden se predelajo naprej, škodujejo jetrnim celicam. Glede na to, da ovirajo njihovo delovanje, se jetrne celice začnejo polniti z maščobo in vodo. Tako lahko govorimo o maščobnem propadu jeter. 

Laško Malt

Ker verjamemo, da si tega resnično ne želite doživeti, vas še enkrat opozarjamo, da uživate alkohol v zmernih količinah oziroma posežete po brezalkoholnem pivu ali drugih pijačah. Če želite opraviti nakup zdravih sokov ali drugih tekočin, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis – brezalkoholno pivo in jetra. V spletni trgovini Rundasekunda pa lahko naročite različne sokove, pivo in še nekatere druge tekočine.

Preberite tudi:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *