Vino Simčič

Vino Simčič je pridelano izključno iz grozdja, ki je zraslo v vinogradih v srcu Goriških brd.  Znani vinar Marjan Simčič verjame v moč narave, ki je v Brdih že stoletja nazaj ustvarila optimalne klimatske pogoje za rast vinske trte. Na skrbno izbranih edinstvenih legah in s tradicionalno vzgojo vinskih trt gospod Marjan že več kot trideset let uspešno prideluje le najboljše grozdje. Njegovo vino Simčič je razdeljeno v tri linije: 1. linijo sestavljajo sveža vina 2. linija so vina, ki imajo oznako Cru Selection, celoten izbor pa je zaokrožen v tako imenovano linijo Opoka Cru.

Vino Simčič

Preberite tudi:

Naravne metode vzgoje vinske trte

Omenjeni vinar verjame v briško zemljo, ki jo je v pradavnini morje odložilo na obronke briških gričev. Nastala je z minerali bogata prst, ki omogoča pridelavo edinstvenega vina Simčič. Pri njih že vrsto let verjamejo v naravne metode vzgoje vinske trte in predelave grozdja. Ravno zaradi tega pri delu ne uporabljajo nikakršnih umetnih gnojil in insekticidov, omogočajo pa ohranjanje naravnega ciklusa živih organizmov v vinogradu. To pa je tudi razlog, da lahko vinska trta v času zorenja svojemu grozdju podari le najboljše. Poslužujejo se tradicionalne metode kletarjenja. To pomeni, da sledijo izkušnjam pradedov in izročilu, ki se v Brdih ohranja iz desetletja v desetletje oziroma iz roda v rod. Menijo, da so to najbolj dragocene metode, ki so prestale stoletja preizkušanja in izboljševanja. Izredno ponosni pa so na to, da so dediči bogate kulture več kot uspešnega briškega vinarstva. 

Naravne metode vzgoje vinske trte

Vrhunska kakvost

Vinarji so pri delu popolnoma predani, zato je končno vino vrhunske kakovosti. Trti se posvečajo z natančnostjo znanstvenika oziroma z ljubeznijo romantika. Naj še kot zanimivost omenimo, da so vse njihove trte selekcionirane in sajene po zgledu tipičnih furlanskih vinogradov. 

eVino

Če tudi vi želite okusiti to specialno vino, vam predlagamo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in ga naročite preko spletne vinoteke eVino


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *