Varjenje sive litine

Varjenje sive litine je zahtevnejši postošek varjenja, pri katerem mora varilec poznati vse specifike tega elementa. V nadaljevanju vam bomo predstavili vse pomembne informacije, ki jih pri varjenju tega materijala morate upoštevati. Varjenje sive litine lahko poimenujete tudi varjenje gusa. Gre za identični materijal. S klikom na varjenje gusa se lahko premaknete na naš članek, kjer smo to tematiko že opisali. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kje se siva litina največkrat uporablja, kakšne so njene astnosti in kakšne so specifike pri varjenju tega materijala.

Varjenje sive litine
Varjenje sive litine

Za varjenje sive litine se naječkrat odločajo podjetja, ko potrebujejo popravilo določenega izdelke oz. orodja, ki jih pri svojem delu uporabljajo. Sivo litino uporabljajo v različnih industrijah, najemo pa jo tudi v glavi cilindrov, različnih vodilih in orodjih.

Za vse, ki želite sami opraviti varjenje sive litine vam priporočamo, da si v nadaljevanju preberete nekaj koristnih informacij.

Vsebnost ogljika je ed 3 in 3,7 %, litina pa vsebuje tudi silicij, mangan, žveplo ogljih, … Prav zaradi specifike materijala je varjenje nekoliko drugačno. Zaradi svojih lastnosti se med varjenjem obdelovanec peni. Varjenje je tako traja dlje časa.

Za začetek vam predlagamo, da varjenec (izdelek, ki ga varite) predgrejete. Sivo litino lahko varite z vsemi ostalimi kovinami. Pri varjenju vam priporočamo varjenje s tehniko laserskega varjenja oz. navarjenja. S klikom na lasersko varjenje si lahko preberete več informacij o tej tehniki varjenja.

varjenje inoxa
varjenje inoxa

Vabimo vas, da si ogledate naše najbolj brane članke na podrročju varjenja:

V kolikor potrebujete pomoč pri laserskemu varjenu in varjenju sive litine vam predlagamo, da si na povezavi v začetku našega članka ogledate več informacij iz tega področja. V podjetju Laserko varjenje Remic vam nudijo hitro in kvalitetno varjenje in navarjenje s pomočjo laserja.

Lasersko spajanje zmanjša vpliv segrevanja na materijalu, ki ga varimo. V primerjavi z klasičnimi načini varjenja (TIG, MIG) ima veliko manjše deformacije. Ena izmed glavnih prednosti pa je zagotovo varjenje zelo tankega materijala. Lasersko lahko spajate zelo tanke stene do kar 0.05mm. Po tem postopku laserskega varjenja ni potrebna naknadna obdelava oz. je leta minimalna. Proces laserskega spajanja je možno avtomatizirati in tako bistveno zmanjšati stroške varjenja. Lasersko navarjenje lahko opravimo na težje dostopnih mestih, saj je žarišče lassrskega žarka lahko bolj ali manj oddaljeno od glave laserja.

Za več informacij lahko pišete na [email protected] ali preko telefonske številke +386 41 930 637.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *