Lasersko varjenje

Lasersko varjenje je poseben postopek varjenja, ki nam v primerjavi z TIG in MIG varjenjem ponuja ogromno prednosti. O laserskem varjenju smo na našem blogu že pisali. V članku lasersko varjenje cena si lahko ogledate nekaj informacijah o ceni takšnega načina varjenja. Mi bomo v nadaljevanju pogledali kakšni so glavne prednosti in slabosti laserskega varjenja in katera podjetja nam to storitev ponujajo.

Lasersko varjenje nam v primerjavi z drugimi oblikami nudi izredno natančnost in kvaliteto varjenja. Prav zaradi tega jih uporabljamo v industrijah, kjer je natančnost še kako pomembna. Laserskega varjenja se poslužujejo v različnih industrijah, kot je naprimer orodjarstvo, proizvodnja izdelkov iz nerjaveče pločevine, izdelava ortopedskih pripomočkov, farmacija, elektroindustrija, ….

Lasersko varjenje

Tehnike laserskega varjenja

Lasersko varjenje delimo na dve tenikiki varjenja. Glede na specifike produkta se bo izbran varilec odločil za lasersko spajanje ali lasersko navarjenje. Kakšna pa je razlika?

Lasersko spajanje zmanjša vpliv segrevanja na materijalu, ki ga varimo. V primerjavi z klasičnimi načini varjenja (TIG, MIG) ima veliko manjše deformacije. Ena izmed glavnih prednosti pa je zagotovo varjenje zelo tankega materijala. Lasersko lahko spajate zelo tanke stene do kar 0.05mm. Po tem postopku laserskega varjenja ni potrebna naknadna obdelava oz. je leta minimalna. Proces laserskega spajanja je možno avtomatizirati in tako bistveno zmanjšati stroške varjenja. Lasersko navarjenje lahko opravimo na težje dostopnih mestih, saj je žarišče lassrskega žarka lahko bolj ali manj oddaljeno od glave laserja.

lasersko navarjenje
SAMSUNG

Lasersko navarjenje je vedno bolj razširjeno v različnih industrijah. Z navarjenjem boste varjencu dodajali različne materijale. Dodajanje materjala uporabljamo takrat, ko želimo korelirati obliko ali izboljšati mehanske lastnosti varjenca. Pri tem postopku je bistveno manjša nevarnost deformacij, razpok in zajed na izdelku (varjencu). Lasersko navarjenje lahko opravimo na težje dostopnih mestih, saj je žarišče lassrskega žarka lahko bolj ali manj oddaljeno od glave laserja. Fokus laserja lahko korigiramo med pribljižno 150 mm in 250 mm, odvisno od naprave.

Lasersko navarjenje

Ta tehnika laserskega varjenja je primerna za varjenje nerjavega jakla, aluminija, titana, …

S klikom na lasersko varjenje v začetku našega članka si lahko ogledate več informacij na spletni strani podjetja Remic. Gre za vodilno podjetje v Slovenij na tem področju!

Lasersko varjenje Remic

Lasersko varjenje Remic je podjetje, kjer so specializirani za natančno, precizno oziroma kvalitetno lasersko varjenje. Njihove storitve obsegajo lasersko spajanje in lasersko navarjanje. V nadaljevanju tokratnega članka pa vam bomo predstavili še nekaj ostalih podatkov o tematiki Lasersko varjenje Remic. V kolikor želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem članka. 

Lasersko varjenje Remic je z vami že vse od leta 2003. Kot smo že omenili, so specializirani za lasersko varjenje v orodjarstvu, v proizvodnji izdelkov iz nerjaveče pločevine in še ostalih pomembnih pripomočkov. Ukvarjajo se z varjenjem kirurške opreme, ortopedskih pripomočkov, z elektroindustrijo, izdelkov za farmacevtsko in prehrambno industrijo in vzdrževanj. Vse to in še več vam bodo »poštimali« v podjetju Remic. 

Storitev laserskega varjenja nudijo že odkar so začeli s svojim delovanjem. Vseskozi se močno trudijo, da bi svojim strankam zagotovili visoko razpoložljive storitve, saj se zavedajo, da je odzivnost poleg kvalitete pogoj za uspeh njihovih strank. Vedite, da kakovost in razpoložljivost stalno povečujejo z najbolj sodobno razpoložljivo opremo na trgu. Poleg sodobne opreme pa jim bistveno olajšajo delo tudi dolgoletne izkušnje vseh njihovih sodelavcev iz orodjarstva in še strokovna pomoč nemškega podjetja. Vse to je namreč ključ do kakovostno opravljenih storitev!

Lasersko varjenje Remic

Kot zanimivost naj omenimo, da je njihova prva naprava za lasersko varjenje nastala izpod domačih rok. V letu 2004 pa so namestili nov laser, ki so ga proizvedli v Nemčiji. Slednji je bistveno skrajšal izdelovalni čas. Glede na to, da so redno sledili razvoju na področju laserskega varjenja, pa so v letih 2005, 2008, 2010 in 2014 svoj denar investirali še za nakup bolj zmogljivejše opreme in pripomočkov.  S tem so želeli doseči krajši izdelovalni čas v primeru, ko so potrebni nekoliko večji nanosi materiala. Tako izboljšana oprema za podajanje pa jim omogoča tudi varjenje s 4D programiranjem. To pa je res odlično!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *