Varjenje bakra

Varjenje bakra je postopek, katerega največkrat uporabljamo pri popravilu težkih bakrenih komponent. Zaradi različnih poškodb na bakru, ki jih je potrebno odpraviti.

Baker je visokokakovosten rdečkasta kovina, ki jo lahko varimo. V perijodnem sistemu je označen s simbolom Cu in ima atomsko številko 29.

Najdemo ga v vodovodnih napeljavah, električnih vodnikih, kiparstvu (NewYorški kip svobode vsebuje 81 ton bakra), motorjih, ceveh, vezjih, kuhinjskih posodah, ponvah, inštrumentih…

baker

Baker dobro prevaja elektriko in toploto. Prav to tudi otežuje varjenje. Toplota iz varilca se razprostira skozi kovino in se ne osredotoča na območje, ki ga želite variti. Najpogostejša vrsta varjenja bakra je ročni postopek.

Pri varjenju bakra se je potrebno izogniti nekaterim nepravilnostim, ki pri tej obliki varjenja obstajajo. Prav zaradi tega vam predlagamo, da varjenje bakra prepustite strokovnjakom iz tega področja. V podjetju Lasersko varjenje Remic vam nudijo strokovnjo varjenje bakra.

varjenje bakra

Varjenje bakra od nas zahteva uporabo zaščitnih plonov, ki so na osnovi helija in dušika. Varjenje bakra v debelini več kot 5 mm debeline potrebuje posebno predgretje. Tako se bomo izognili morebitnim napakam. Najdebelejši deli potrebujejo predgrevanje do 600 stopinj velcija.

Pri varjenju berilijevega bakra je treba paziti, da ne pride do vdihavanja strupenih varilnih plinov.

V kolikor se zanimate za varjenje bakra lahko kontaktirate podjetje Remic preko telefonske številke +386 40 871 499 ali maila [email protected]

Vabimo vas, da si ogledate tudi ostale naše članke na področju laserskega varjenja. Eden izmed najbolje obiskanih je lasersko varjenje cena, kjer smo pregledali različne komponente, ki vplivajo na ceno laserskega varjenja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *