Ofset tisk

Ofset tisk

Ofset tisk je ena izmed bolj znanih metod tiskanja. Omenjena metoda je zelo praktična, saj omogoča najhitrejše tiskanje izdelkov. Poleg svoje hitrosti pa ponuja tudi odlično kvaliteto in ločljivost tiska na različnih materialih. Med drugim omogoča tiskanje na les in platno.

Ofset tisk
Ofset tisk

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo na kratko predstavili ofset tisk in še nekatere informacije, ki so povezane s tiskanjem. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Kot smo že zgoraj omenili, je ofset tisk izredno hiter, kar je njegova velika prednost. Ravno iz tega razloga ga uporabljajo predvsem za izdelavo publikacij, knjig, revij, časopisov in še nekaterih drugih masovnih količin izdelkov.

Preberite si tudi:

Kako deluje ofset tisk?

Pa naj vam na tem mestu predstavimo tudi postopek omenjene metode. Za delovaje sta nujno potreba dva velika valja. Naloga prvega je ta, da s pomočjo matrice prenese izbrani motiv na drugi valj. Ta pa motiv odtisne na neko določeno površino (material). Najbolj primerno razmerje med barvo in vodo vpliva na to, da lahko nastanejo čudovite barvne kombinacije.

V kolikor imate sami željo, da bi natisnili neko večjo količino revij, časopisov ali pa celo knjigo, vam svetujemo, da obiščete tiskarno Grafika Gracer. Nahaja se v Celju in deluje že več kot 40 let. Pri njih se ukvarjajo tudi z založništvom, prodajo koledarjev, izdelavo e-knjig in še z nekaterimi drugimi dejavnostmi. Kot posledica dolgoletnega delovanja so nabrali že veliko izkušenj s področja priprave tiska in grafike. Ena izmed njihovih prednosti je ta, da so izredno prilagodljivi in uporabljajo okolju prijazne materiale.  Njihova tiskarna namreč stremi k uporabi papirja in kartona, ki ima ustrezen certifikat. Pred časom so investirali tudi v lastno sončno elektrarno. Povzamemo torej lahko, da se ves čas razvijajo, nadgrajujejo, izboljšujejo in stremijo k čim večji kakovosti njihovega dela.

Grafika Gracer ima v svoji ekipi izkušene sodelavce, ki vam bodo pomagali pri celotni pripravi postopka. Vodili vas bodo od ideje pa do končnega tiska.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *