Tisk

Tisk je širok pojem, s katerim poimenujemo različne oblike tiskanja. Tisk lahko opravimo na različne predmete. V modernem svetu lahko s pomočjo različnih namenskih naprav opravimo tisk na najrazličnejše izdelke.

Z njim se srečujemo vsak dan tako doma, kot v službi. Različne oblike tiska najdemo na prav vsakem koraku, kot naprimer na papiju, majici, različnih izdelkih, knjigah…

Različne naprave s pomočjo katerih lahko opravimo tisk v grobem delimo na digitalni tisk in off set tisk.

tisk

Offset tisk

Offset tisk je tehnologija, ki jo uporabljamo pri tiskanju večjih količin. Takšna tehnologija tiskanja je tako uporabljena pri tisku katalogov, tisku revij, tisku knjig in tiskanju pobarvank.

tisk revij

Stroj za offset tisk je narejen iz dveh valjev. Prvi valj z matrico prenese motiv na drugega, ta pa ga odtisne na površino. Za pravilno razmerje med barvo in vodo, pa lahko dobimo odlične barvne kombinacije.

offset tisk

Digitalni tisk

Digitalni tisk ne uporablja valjev, tako kot offset tisk. Namesto tega uporablja »toner«. (enako kot npr. laserski tiskalnik) ali pa tekoče črnilo (večji tiskalniki).

Digitalni tisk pokaže vse svoje prednosti, kadar potrebujemo manjše količine tiska. Druga prednost digitalnega tiska je nedvomno to, da je lahko vsak izvod drugačen (ime in priimek, naslov, koda…). Offset tisk teka ne omogoča.

digitalni tisk

Ena izmed naprav s pomočjo katere je že skorajda vsak naredil svoj “izdelek” je zagotovo tiskalnik. Tudi pri tiskalnikih poznamo različne vrste in kvalitete, kar posledično pomeni boljši ali slabši izdelek. V kolikor potrebujete kvalitetno izdelane izdelke, se obrnite na eno izmed tiskarn, kjer opravljajo tisk s pomočjo profesionalnih naprav.

Prepričani smo, da vam bodo z veseljem svetovali in tudi pomagali pri oblikovanju vašega izdelka. V kolikor imate manjše količine, vam bodo priporočali digitalno izbiro, v primeru večjijh količin, pa je storitev smiselno opraviti s pomočjo offset tiska.

V kolikor ne veste katero podjetje izbrati, vam predlagamo, da se obrnete na podjetje, ki smo ga omenili na zečetku našega članka. Zagotavljamo vam, da so izredno odzivni in natančni. Prav tako pa vam bodo pri celotnem postopku od ideje do končnega izdelka z veseljem strokovno pomagali.

tiskarna

Mi pa vas vabimo, da nam pod komentarji zaupate tudi svoje dosedanje izkupnšnje pri ustvarjanju različnih izdelkov za vašo domačo uporabo ali uporabo v podjetju.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *