Izdelava knjig - 5 Korakov do popolne knjige

Izdelava knjig bo od vas zahtevala ogromno časa in znanja. V kolikor se prvič srečujete z izdelavo knjige, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj informacij, ki jih morate vedeti. Med celotnim postopkom boste namreč naleteli na ogromno vprašanj, na katere boste potrebovali odgovore. Na spletni strani podjetja Grafika Gracer so za vas pripravili številne zanimive nasvete, ki smo jih v našem blogu strnili. S klikom na izdelava knjig v začetku našega članka si lahko ogledate tudi njihovo spletno stran, kjer so vse točke tudi predstavili.

Predstavljamo vam 5 korakov s pomočjo katerih boste poskrbeli, da bo vaša knjiga takšna, kot si jo želite.

Fotografije v knjigi

Ljudje smo vizualna bitja, zato poleg zanimivega besedila potrebujemo različno vizualno gradivo. Največ pozornosti na nas pritegnejo videoposnetki. Ker pa videoposnetkov v knjigo seveda ne moremo vključiti, moramo za vizualni del komunikacije poskrbeti z zanimivimi slikami. Poskrbite za pravo kvaliteto in kompozicijo slike. Glede na tip knjige izberite primerno količino slik.

2. Vrsta papirja

Pri izdelavi knjige lahko izberete različne vrste papirjav knjigi in naslovnice. Za slikanice vam tiskarji priporočajo drugačni papir, kakor v pobarvankah ali knjigah. S pomočjo izbranega podjetja za izdelavo knjige boste zagotovo določili tudi najbolj primeren materijal za vaše naslovnice.

3. Oblikovanje knjige

Pri oblikovanju knjige najverjetneje pomislite na platnice. V prfi vrsti so platnice najbolj pomembne, saj boste z njimi pritegnili uporabnika. Predlagamo vam, da oblikovanje knjige prepustite grafičnim oblikovalcem, ki se z oblikovanjem različnih izdelkov srečujejo na vsakodnevni ravni.

4. Testni natis

Preden potrdite celotno serijo, dobro preglejte testni odtis knjige, ki vam ga naredimo in preverite morebitne napake. Predlagamo vam, knjigo pregleda nekdo, ki njeno vsebino ne pozna. Nekdo, ki besedila še ni prebral bo hitreje opazil morebitno napako, ki se je pri izdelavi knjige pojavila.

tisk-knjig-nasveti

Za vsa morebitna vprašanja glede izdelave knjige so vam v podjetju Grafika Gracer vedno na voljo preko maila ali telefonske številke, ki je objavljena na njihovi spletni strani –  [email protected] ali telefonska številka +386 3 5452 666.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *