Digitalni tisk

Digitalni tisk je ena izmed mnogih tehnik tiska, ki jo vsakodnevno uporabljamo za izdelavo najrazličnejših artiklov. V nadaljevanju vam bomo predstavili delovanje digitalnega tiska in njegovo uporabo v praki. Prepričani smo, da ima prav vsak doma nekaj izdelkov, ki so narejeni prav s pomočjo te oblike tiska.

Že sami ime digiralni tisk v sebi nosi besedo, ki poimenuje moderno računalniško tehnologijo. Za upravljanje tega tiskarskega stroja zato potrebujemo krmini računalnik.

V nadaljevanju med predstavljamo podroben pregled prednosti in slabosti digitalnega tiska.

Digitalni tisk se uporablja že vrsto let. Prav zaradi tega je pri izbiri partnerja pomembna kvaliteta njihovega tiskalnika. V kolikor potrebujete najboljši možni digitalni tisk vam predlagamo, da se pri tiskarni pozanimate o njihovi kvaliteti digitalnega tiska. Manjše tiskarne v veliki meri uporabljajo nekoliko starejše in manj kvalitetnejše naprave.

Digitalni tisk

Digitalni tisk je namenjen:

  • tisku vizitk
  • tisku vabil
  • tisku brušur
  • tisk letnih poročil
  • .
  • .

V kolikor niste prepričani, da je digitalni tisk prava odločitev za izdelavo vaših izdelkov vam predlagamo, da se obrnete na izbrano tiskarno. Tam vam bodo zagotovo znali najbolje svetovati o izbiri pravega načina tiska za vaše potrebe.

Prednosti digitalnega tiska

Zaradi svojih prednosti je digitalni tisk nedvono oblika tiska, brez katerega resna tiskarna ne more obstajati. Ena izmed glavnih prednosti, ki jo ponuja je tiskanje manjših količin. Omogoča hitro elektronsko pripravo materijalov za digitalno tiskanje izbranega izdelka. Priprava na tisk tako podjetju vzame veliko manj časa.

Pri izdelavi večjih količin, ki se med seboj razlikujejo pri naslovniku, naslovu, besedilo… je izredno priljubljena oblika tiska saj kljub temu, da si izdelki med seboj niso polnoma identični omogoča hiter tisk. V primerjavi z offset tiskom je to ena izmed izredno velikih prednosti. Offset tisk namreč omogoča izdelavo identičnih tiskovin. To posledično pomeni izredno kratek dobavni rok, kar je za podjetja zelo pomembno. Digitalni tisk nam zagotavlja visoko kvaliteto tiska in cenocno konkurenčnost za male in srednje količine.

Slabosti digitalnega tiska

Tudi digitalni tisk ni idealna izbira za tisk vseh izdelkov. Pri izdelave večjih količin, ki so med seboj popolnoma identične je offset tisk veliko boljša izbira. Predvsem iz cenovnega vidika. Prav tako pa je kvaliteta offsett tiska nekoliko boljša kakor pri digitalnem tisku.

V kolikor vam je članke o digitalnem tisku všeč ga delite na socialnih omrežjih ali pa nam zaupajte svoj komentar spodaj!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *