Notranje oblikovanje prostorov

Notranje oblikovanje prostorov je pomembno za naše dobro počutje in produktivnost. Po podatkih, ki jih lahko najdemo na domačih spletnih straneh, ljudje kar 85 % časa preživimo v zaprtih prostorih.

Če to spremenimo v ure lahko izračunamo, da povprečen človek dnevno v zaprtih prostorih preživi več kot 20 ur dnevno. Prav zaradi tega je izredno pomembno notranje oblikovanje prostorov tako na delovnem mestu, kakor doma. V službi dnevno preživimo pribljižno 8 ur. Nekatera delovna mesta od nas zahtevajo še več časa. Notranje oblikovanje prostorov, ki so namenjeni delu se razlikuje v primerjavi z notranjim oblikovanjem prostorov, ki so namenjeni počitku oz. bivanju. Prav zaradi tega vam bomo v nadaljevanju predstavili nekaj glavnih razlik in vam predstavili pomembnost oblikovanja prostorov v vašem vsakdanjem življenju. Pri notranjem oblikovanju prostorov je namreč ogromno različnih specifik, ki se med seboj razlikujejo prav zaradi svojih značilnosti posameznih prostorov.

Z različnimi “triki” lahko obstoječe prostoro popolnoma prenovimo in jim zagotovimo novo podobo.

Notranje oblikovanje prostorov

Notranje oblikovanje prostovor za poslovno uporabo

Notranje oblikovanje prostorov za poslovno uporabo vedno prinaša ogromno izzivov, ki jih je potrebno odpraviti. Eden izmed takšnih je zagotovo prilagoditev delovnih mest glede na potrebe zaposlenih. V računalniških podjetjih se namreč srečujejo s hitro rastjo. Posledično potrebujejo dodatno delovno silo, za katero morajo zagotoviti kvalitetne delovne razmere.

Tako se arhitekti velikokrat srečujejo z izzivom, kjer morajo na obstoječi kvadraturi zagotoviti večje število delovnih mest in pri tem upoštevati zadnje smernice. Pri notranjemu oblikovanju je na tem področju pomembna predvsem produktivnost. Prav ta je eden izmed ključnih faktorjev za zagotavljanje dobrih poslovnih rezultatov va vašem podjetju. Podrobne informacije o produktivnosti si lahko preberete v našem članku, kjer smo podrobno opisali na kakšen način lahko sami v tem trenutku izboljšate produktivnost v vašem podjetju. V članku produktivnost v podjetju pa smo se osredotočali na elemente, ki jih morate kot podjetje upoštevati za zagotovitev dobrega delovnega okolja.

produktivnost

Notranje oblikovanje prostorov za poslovno uporabo upošteva vse zakonske predpise in strmi k optimalnim delvnim pogojem. Za te lahko poskrbimo že z moderno opremo, hitrimi računalniki, zadostno delovno površino, osvetlitev, ki se glede na čas v dnevu spreminja svojo moč, zagotovitev zvežega zraka, optimalne temperature…

V ta segment seveda ne spadajo zgolj pisarne. Strokovnjaki iz področja notranjega oblikovanja prostorov v poslovne namene se velikokrat osredotočajo tudi na načrtovanje gostiln, načrtovanje restavracij, načrtovanjem proizvodnje

Več informacij, kako notranje oblikovanje poslovnih prostorov poteka si lahko preberete na našem članku, kjer smo opisalo zgolj to tematiko.

Notranje oblikovanje prostovor za poslovno uporabo

Notranje oblikovanje prostorov v bivalne namene

Pri notranjemu oblikovanju prostorov, ki so namenjeni bivanju je rdeča nit v vseh prostorih še toliko bolj pomembna. Ker imamo v primerjavi s službenimi prostoru veliko več prostotov, ki imajo drugačen namen bivanja je iziv še toliko večji. Kvalitetne agencije, ki nudijo to vrsto storitve vam nudijo možnost, da pri projektu tudi sami aktivno sodelujete. Pri določanju notranjih elementov upoštevajo vsako podrobnost, ki jim jo zaupate. Ker ima vsak človek svoje hobije, dosežke, …. je pri notranjemu oblikovanju prostorov potrebno upoštevati tudi ta elementi, ki bo poskrbel za piko na i celotnega prostora.

Notranje oblikovanje prostorov v bivalne namene

V kolikor želite izvedeti več informacij o notranjemu oblikovanju prostorov, ki so namenjeni bivanju, si lahko s klikom na besedo notranje oblikovanje bivalnih prostorov preberete obsežen članek iz tega področja.

V podjetju Studio List vam lahko z več kot 27 leti izkušen iz tega področja nudijo izdelavo najboljših rešitev za vaše potrebe. Kontaktirate jih lahko preko:

V kolikov vam je naš članek všeč vas vabimo, da si ogledate tudi ostela naše članke iz tega področja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *