načrtovanje restavracij

Načrtovanje restavracij

Načrtovanje restavracij v vsaki “pravi” gostilni opravijo strokovnjakom iz področja načrtovanja delovnega okolja. Število dejavnikov, ki jih je potrebno pri izpeljavi projekta upoštevati je kar nekaj. V tem članku bomo izpostavili glavne točke pri prav vsakem projektu. V kolikor se odločate za prenovo restavracije ali odprtje nove restavracije vam svetujemo, da natančno preberete naš članek o načrtovanju restavracij. Upamo, da boste pridobili pomembne informacije iz tega področja, ki vam bodo prišle še kako prav.

Načrtovanje restavracij – razporeditev prostora

Pri načrtovanju je ključnega pomena, da v restavraciji najdemo optimalno razporeditev. Upoštevati moramo število majhnih miz, število velikih miz, prostore za zaključene družbe, morebiten kotiček za otroke… Zelo pomembna je tudi postavitev gostilniške opreme. Urejeni prostori so uporabnikom vedno všeč in dokazano se takšnji ljudje večkrat vračajo v vaše podjetje.

Načrtovanje rastavracij – osvetlenost

Osvetljenost prostora je za ljudi ključnega pomena. Različna moč in barva svetlobe namreč vpliva na drugačen način na uporabnika. Nikakor si ne bi želeli, da med tem ko jete nad vami sveti močna svetilka, ki osvetluje velik del prostora. Prav zaradi tega se pri načrtovanju restavracij upošteva tudi svetloba. Moč, barva in postavitev.

Načrtovanje restavracij – barvna vsklajenost in pohištvo

Barvna vsklajenost celotnega prostora ne sme manjkati. Z načrtovanjem barve pohištva in sten lahko pričaramo različne ambiente, glede na tip gostilne. Različne barve namreč pomenijo različno vrsto razpoloženje. V kolikor želite imeti romantičen ambient, priporočamo nekaj rdeče barve. Vsekakor pa moramo biti pozorni, da z določeno barvo ne pretiravo.

Vse to in še več bodo za vas sestavili strokovnjaki, ki se ukvarjajo z načrtovanjem restavracij. V priloženi povezavi na začetku članka, pa si lahko ogledate konkrete primer izdelave načrta in izpeljavo celotnega projekta.

načrtovanje restavracij
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *