Ekološki šamponi za lase

Ekološki šamponi za lase so edinstveni zaradi različnih razlogov in predvsem bistveno boljši za vaše lase kot pa ostali šamponi. Slednji so zaradi svoje sestave kot detergenti, ki lasem in lasišču popolnoma odvzamejo maščobo in s tem zaradi svoje »agresivnosti« porušijo alkalnost Ph lasišča, ki pa je nujno potrebna za njegovo normalno delovanje. Naj še poudarimo, da vsebujejo kopico škodljivih kemikalij, ki preko lasišča preidejo v organizem in ga tudi postopoma zastrupljajo.

Ekološki naravni šampon SHIKAKAI - Etnobotanika

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo poskusili približati ekološke šampone za lase. V kolikor želite o tem izvedeti več informacij, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novega in zanimivega!

Vodilni ekološki šamponi za lase

Vodilni na področju ekoloških šamponov za lase v Sloveniji je šampon Shikakai. Gre za 100 % naravni šampon, ki ohranja naraven pH lasišča. Vsebuje izredno veliko vitamina C, D, E, K in tudi A. Vsi ti vitamini na lasišče delujejo močno antioksidantno, kar je več kot odlično! Uporabo tega šampona strokovnjaki še posebej priporočajo tistim osebam, ki so alergične na kemikalije v šamponih in regeneratorjih za lase, osebam z najrazličnejšimi obolenji lasišča, osebam po kemoterapiji in tudi tistim, ki želijo uporabljati zares 100 % naravno kozmetiko!

Shikakai

Pravilna uporaba ekološkega šampona za lase Shikakai

V nadaljevanju vam bomo predstavili kratka navodila za uporabo tega šampona. Nekateri ekološki šamponi za lase so primerni tako za mokro kot tudi za suho umivanje las. Tako je tudi pri šamponu Shikakai. Za enkratno mokro umivanje las potrebujete približno 10 gramov omenjenega šampona v prahu in še 40 mililitrov tople vode. V posodo stresite prah in dodajte vodo. Obe sestavini nato zmešajte v gladko zmes in pustite stati najmanj 15 minut na sobni temperaturi.

Nato na mokre lase nanesite predhodno pripravljeno zmes in jo s krožnimi gibi vtrite v vaše lasišče. Pomembno je, da zmes nanašate s krožnimi gibi, saj so le-ti najbolj »učinkoviti« in primerni pri nanašanju. Sedaj pa vam naj na kratko predstavimo še navodila za suho umivanje las. Najprej morate prah stresti v nizko posodo. Prste nato povaljajte v prah, da se bo lahko oprijel površine kože. Nato s prašnimi prsti sezite v lase in masirajte lasišče s krožnimi gibi. To ponovite tolikokrat, dokler lasje ne bodo dobili dovolj volumna in predvsem sijaja. Shikakai prah bo nemudoma na sebe vezal odvečno maščobo, lasje pa bodo v trenutku postali bujni in predvsem sijoči. Prah bo rako ostal na vaših laseh in lasišču do naslednjega umivanja las. 

Za vas smo pripravili tudi te članke:

Nakup v spletni trgovini Etnobotanika

V spletni trgovini Etnobotanika prodajajo ekološke šampone za lase, med njimi tudi šampon Shikakai. Eno pakiranje vsebuje 100 gramov in ga lahko uporabite večkrat. Ali sploh veste, kaj je Shikakai? Poleg tega, da je to znano ime za šampon, pa je slednji dobil ime po grmičastem drevesu. Ta raste v vročih ravninah severne Indije. Njegovo ime v hindujščini pomeni plod za lase. Kot zanimivost lahko dodamo, da so že od starega veka naprej v Indiji uporabljali ta naraven izdelek kot šampon za nego las. Kot smo že omenili zaradi nizke Ph vrednosti (4,5 – 5,0 Ph) omogoča naravno delovanje lasišča in ne odstrani zaščitne maščobne obloge na laseh in lasišču. Poleg tega je pozitivno tudi to, da odpravlja prhljaj, hrani lasne mešičke in na lase deluje kot nekakšen regenerator. V kolikor se tudi vam prehitro mastijo lasje, vam svetujemo, da začnete uporabljati Shikakai suhi šampon.

Če se boste odločili za nakup tega ekološkega šampona, vam zagotavljamo, da boste zelo zadovoljni! Za en paket boste odšteli 12,50 evrov, kar je zelo ugodno. Po uporabi se boste začeli počutiti bolje, lasišče in lasje pa bodo dobili primerno nego, da bodo lahko ostali zdravi in vitalni! Poskrbite za zdravje svoje »glave!«


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *